Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Suzumushi Zobacz post
    "The Alfa's Exhaust note is real, other cars Exhaust notes are as fake as a hookers smile."
    Haha, dobre, nie słyszałem
    Suzu, możesz zdradzić o co chodzi z tym wydechem, nie chce mi się teraz szukać po anglojęzycznych stronach.

Użytkownik Świeżak Avatar Michalwawa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Kilka dni temu dałem przejechać się mojemu koledze, który na codzień jeździ volvo s60 polestar, mocna maszyna, silnik 3.0, 360 km, 4,5 s do 100km/h. Jeździłem nim kiedyś. Mówię mu, że mimo iż Giulia jest trochę słabsza to jeździ dużo szybciej bo lepiej się prowadzi, lepiej wchodzi w luki i hamuje mocniej. Ma też lepsze przełożenia i reakcję skrzyni biegów (swoją drogą nie wierzę w te 4,5 s w Volvo) Wsiadł, pojechaliśmy w nocy po Ursynowie, kilka łuków, ronda, kilka przyspieszeń. Wszystko na manetkach na manualu, nie przekraczając 5000 obrotów. Autentycznie gość oniemiał. Jeszcze następnego dnia dzwonił, że wziął swoje Volvo na te same zakręty i próbował je przejść z taką prędkością i mu się nie udało. Szacun Alfa

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Michalwawa Zobacz post
    Kilka dni temu dałem przejechać się mojemu koledze, który na codzień jeździ volvo s60 polestar, mocna maszyna, silnik 3.0, 360 km, 4,5 s do 100km/h. Jeździłem nim kiedyś. Mówię mu, że mimo iż Giulia jest trochę słabsza to jeździ dużo szybciej bo lepiej się prowadzi, lepiej wchodzi w luki i hamuje mocniej. Ma też lepsze przełożenia i reakcję skrzyni biegów (swoją drogą nie wierzę w te 4,5 s w Volvo) Wsiadł, pojechaliśmy w nocy po Ursynowie, kilka łuków, ronda, kilka przyspieszeń. Wszystko na manetkach na manualu, nie przekraczając 5000 obrotów. Autentycznie gość oniemiał. Jeszcze następnego dnia dzwonił, że wziął swoje Volvo na te same zakręty i próbował je przejść z taką prędkością i mu się nie udało. Szacun Alfa
    Ja tak kiedys mialem ze znajomym, ktory ma S3 Podobna sytuacja...

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Czy ktoś może otrzymywał już ofertę na AR Veloce benzyna rocznik 2018 z Android Auto/CarPlay? Bo ja tak i zaproponowano mi rabat około 9% (katalogowo ponad 255k więc powinno być z czego schodzić). Toż to bardzo słabo :/

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Cytat Napisał Michalwawa Zobacz post
    Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    Ja tak kiedys mialem ze znajomym, ktory ma S3 Podobna sytuacja...
    Własnie to tłumaczę zatwardziłym germanofilom. Raz się przejedziesz i wpadłeś

Użytkownik Maniak resoraków Avatar romeczek
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał uTvo0 Zobacz post
    Czy ktoś może otrzymywał już ofertę na AR Veloce benzyna rocznik 2018 z Android Auto/CarPlay? Bo ja tak i zaproponowano mi rabat około 9% (katalogowo ponad 255k więc powinno być z czego schodzić). Toż to bardzo słabo :/
    13.5%, konfiguracja za prawie 255k

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Panowie z racji nowego roku jaki mamy czy są już dane sprzedaży Julki i Stelvio za cały tamten rok?

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Nie ma jeszcze danych za grudzien z Europy, będzie na koniec miesiąca jakoś.

Jak na razie:
    EU - 22 990 szt
    US - 8 870 szt (cały rok już)

Razem 31 860 szt
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 TBi 280KM Q4 Imola Titanium

Domyślnie

Cześć, planuję w tym roku zakup samochodu. Rozważałem Mercedes-Benz C200, Opel Insignia, Skoda Superb i właśnie Alfa Romeo Giulia. Jeździłem każdym samochodem i chyba nie muszę mówić, którym jeździło się najprzyjemniej. Z punktu praktycznego bardziej obstawałem przy Insignia lub Superb, Mercedes ma ładną stylistykę i jest bardzo fajnie wyciszony, ale to Giulia mnie porwała. Jeździłem oczywiście egzemplarzem w bardzo bogatej konfiguracji, sam niestety będę musiał się decydować na coś uboższego. Myślałem o Giulii w wersji Business lub Super, silnik benzynowy 2.0l 200 KM, widziałem parę egzemplarzy w wersji Super wystawionych przez dealerów na allegro i ceny są całkiem w porządku, ok 130-135 tys zł brutto. Samochód będę brał najprawdopodobniej ze stock'u, ze względu na ceny, ale Was chciałbym się zapytać na jakie wyposażenie dodatkowe zwrócić uwagę? Osobiście chciałbym elektryczne fotele, pakiet z ksenonami 35W AFL i DRL, czujniki parkowania i kamerką cofania, ale może Wy coś doradzicie, co warto mieć w Giulii, a co jest niepotrzebne? Może trafi się gdzieś na stock'u jakaś sztuka w podobnej konfiguracji. Chciałbym się też dowiedzieć, jak właściciele/użytkownicy Giulii oceniają ten samochód, czy są zadowoleni, jakie są ewentualne mankamenty, czego brakuje, co działa źle, i jakie są plusy, może coś nowego usłyszę, a nie ma lepszego źródła niż użytkownik.
    Ostatnio edytowane przez Lober ; 16-01-2018 o 15:39

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Lober Zobacz post
    Cześć, planuję w tym roku zakup samochodu. Rozważałem Mercedes-Benz C200, Opel Insignia, Skoda Superb i właśnie Alfa Romeo Giulia. Jeździłem każdym samochodem i chyba nie muszę mówić, którym jeździło się najprzyjemniej. Z punktu praktycznego bardziej obstawałem przy Insignia lub Superb, Mercedes ma ładną stylistykę i jest bardzo fajnie wyciszony, ale to Giulia mnie porwała. Jeździłem oczywiście egzemplarzem w bardzo bogatej konfiguracji, sam niestety będę musiał się decydować na coś uboższego. Myślałem o Giulii w wersji Business lub Super, silnik benzynowy 2.0l 200 KM, widziałem parę egzemplarzy w wersji Super wystawionych przez dealerów na allegro i ceny są całkiem w porządku, ok 135-145 tys zł brutto. Samochód będę brał najprawdopodobniej ze stock'u, ze względu na ceny, ale Was chciałbym się zapytać na jakie wyposażenie dodatkowe zwrócić uwagę? Osobiście chciałbym elektryczne fotele, pakiet z ksenonami 35W AFL i DRL, czujniki parkowania i kamerką cofania, ale może Wy coś doradzicie, co warto mieć w Giulii, a co jest niepotrzebne? Może trafi się gdzieś na stock'u jakaś sztuka w podobnej konfiguracji. Chciałbym się też dowiedzieć, jak właściciele/użytkownicy Giulii oceniają ten samochód, czy są zadowoleni, jakie są ewentualne mankamenty, czego brakuje, co działa źle, i jakie są plusy, może coś nowego usłyszę, a nie ma lepszego źródła niż użytkownik.
    Lober ja jestem bardzo zadowolony z samochdu, mam zrobione ponad 18000 km i nie mialem nawet najmnijeszego problemu. Na start poczytaj sobie dzienniki uzytkownikow, jest ich kilkanascie na forum. W moim pisalem o zaletach, wadach i ogolnym wrazeniu. Na pewno da Ci to jakis poglad na auto