Kilka dni temu dałem przejechać się mojemu koledze, który na codzień jeździ volvo s60 polestar, mocna maszyna, silnik 3.0, 360 km, 4,5 s do 100km/h. Jeździłem nim kiedyś. Mówię mu, że mimo iż Giulia jest trochę słabsza to jeździ dużo szybciej bo lepiej się prowadzi, lepiej wchodzi w luki i hamuje mocniej. Ma też lepsze przełożenia i reakcję skrzyni biegów (swoją drogą nie wierzę w te 4,5 s w Volvo) Wsiadł, pojechaliśmy w nocy po Ursynowie, kilka łuków, ronda, kilka przyspieszeń. Wszystko na manetkach na manualu, nie przekraczając 5000 obrotów. Autentycznie gość oniemiał. Jeszcze następnego dnia dzwonił, że wziął swoje Volvo na te same zakręty i próbował je przejść z taką prędkością i mu się nie udało. Szacun Alfa
![]()
Czy ktoś może otrzymywał już ofertę na AR Veloce benzyna rocznik 2018 z Android Auto/CarPlay? Bo ja tak i zaproponowano mi rabat około 9% (katalogowo ponad 255k więc powinno być z czego schodzić). Toż to bardzo słabo :/
Panowie z racji nowego roku jaki mamy czy są już dane sprzedaży Julki i Stelvio za cały tamten rok?
Nie ma jeszcze danych za grudzien z Europy, będzie na koniec miesiąca jakoś.
Jak na razie:
EU - 22 990 szt
US - 8 870 szt (cały rok już)
Razem 31 860 szt
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Cześć, planuję w tym roku zakup samochodu. Rozważałem Mercedes-Benz C200, Opel Insignia, Skoda Superb i właśnie Alfa Romeo Giulia. Jeździłem każdym samochodem i chyba nie muszę mówić, którym jeździło się najprzyjemniej. Z punktu praktycznego bardziej obstawałem przy Insignia lub Superb, Mercedes ma ładną stylistykę i jest bardzo fajnie wyciszony, ale to Giulia mnie porwała. Jeździłem oczywiście egzemplarzem w bardzo bogatej konfiguracji, sam niestety będę musiał się decydować na coś uboższego. Myślałem o Giulii w wersji Business lub Super, silnik benzynowy 2.0l 200 KM, widziałem parę egzemplarzy w wersji Super wystawionych przez dealerów na allegro i ceny są całkiem w porządku, ok 130-135 tys zł brutto. Samochód będę brał najprawdopodobniej ze stock'u, ze względu na ceny, ale Was chciałbym się zapytać na jakie wyposażenie dodatkowe zwrócić uwagę? Osobiście chciałbym elektryczne fotele, pakiet z ksenonami 35W AFL i DRL, czujniki parkowania i kamerką cofania, ale może Wy coś doradzicie, co warto mieć w Giulii, a co jest niepotrzebne? Może trafi się gdzieś na stock'u jakaś sztuka w podobnej konfiguracji. Chciałbym się też dowiedzieć, jak właściciele/użytkownicy Giulii oceniają ten samochód, czy są zadowoleni, jakie są ewentualne mankamenty, czego brakuje, co działa źle, i jakie są plusy, może coś nowego usłyszę, a nie ma lepszego źródła niż użytkownik.
Ostatnio edytowane przez Lober ; 16-01-2018 o 15:39
Lober ja jestem bardzo zadowolony z samochdu, mam zrobione ponad 18000 km i nie mialem nawet najmnijeszego problemu. Na start poczytaj sobie dzienniki uzytkownikow, jest ich kilkanascie na forum. W moim pisalem o zaletach, wadach i ogolnym wrazeniu. Na pewno da Ci to jakis poglad na auto![]()