Strona 149 z 175 PierwszyPierwszy ... 4999139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,481 do 1,490 z 1746

Temat: Mixol + ON - dlaczego dolewamy oleje 2T do ropy? - w pigułce.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Audi A3

Domyślnie

Nie ma potrzeby zamykania tematu. Reklamujcie Archoil w swoim oddzielnym wątku. W tym watku piszemy o dodawaniu oleju 2T do oleju napędowego. Przez te prawie 150 stron nie przeszkadzało nikomu istnienie tego tematu i nie widzę potrzeby jego zamykania.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomek evo
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159 1.9 150 KM

Domyślnie

To po co dublować wątki skoro w jednym wątku można dyskutować o wszystkim związanym z dodawaniem czegokolwiek do paliwa (benzyna i diesel)? Proponuje tak jak inni zamknąć temat i otworzyć nowy, w którym będzie można podyskutować zarówno o oleju 2T jak i dodatkach do czyszczenia wtryskiwaczy w benzynie. Mnie nie przeszkadza istnienie tematu tylko innym przeszkadza, że temat schodzi na dodatki do paliwa a w temacie jest olej 2T. Też nie widzę potrzeby zamykania tematu ale chyba nie ma innego wyjścia jeśli nie można podyskutować o kwestiach związanych ze stosowaniem dodatków a olej 2T jest stosowany jako dodatek do paliwa więc jest to zawężenie tematu do jednego typu dodatku. Otwieranie tematu o samym Archoilu jest bez sensu - załóżmy od razy z 10 tematów o Liqui Moly, STP, Xado, Valvoline, Penrite, Millers, Amsoil i innych producentach dodatków skoro nie można podyskutować o nich w 1 wątku.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Audi A3

Domyślnie

Nie trzeba dublować. Załóż watek o dodatkach do paliwa. Ale miej świadomość,że ktoś zechce napisać o innym produkcie konkurencyjnym do super Archoila. A wątek o 2T zostaw w spokoju nie Ty go zakladałeś i nie Ty będziesz go zamykał.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomek evo
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159 1.9 150 KM

Domyślnie

Ja tej dyskusji nie zacząłem - zaproponowałem tylko 1 wątek, w którym będzie można podyskutować o wszystkich dodatkach do paliwa, w tym również o oleju 2T (a więc wątki się zdublują) jeśli komuś przeszkadza,że dyskutuje się o innych dodatkach w wątku,który Twoim zdaniem powinien być zawężony do jednego konkretnego dodatku jakim jest olej 2T. Jestem jak najbardziej za tym aby merytorycznie pisać o WSZYSTKICH dodatkach niezależnie jakiej firmy i nie bronię tutaj Archoila tylko możliwości wypowiadania się w temacie dodatków do paliwa, który zostaje zawężany jedynie do 2Tco jest moim zdaniem błędem bo zamyka drogę do dyskusji.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 TB MA 2010

Domyślnie

Zapraszam tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/foru...zyny_lpg_.html do dzielenia się opiniami nt stosowania dedykowanych dodatków do paliw, do benzyny, LPG, ON, do dyskusji i zadawania pytań itd itp
    Serdecznie pozdrawiam,
    PW znów dostępne ale najlepiej: wlyszkow@vp.pl
    ANALIZY OLEJU

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Casio
    Auto
    Włoskie, doładowane

Domyślnie

Cytat Napisał LukaSS Zobacz post
    Jak ma caly zbiornik (60l?) nalales 250ml to OK. Ja leje 100 na pól zbiornika z buteleczki, nie raz wczesniej przelalem lejąc z butelki. Bylo ciut mniej mocy ale w upaly (w środku,na sloncu od rana ok. 40stC) zapalal od strzala. Ale to moj przypadek

- - - Updated - - -

Jak będziesz podejrzewal, ze bedzie problem z odpaleniem, podlacz kompa i sprawdź ciśnienie paliwa. Zainteresuj sie próba przelewowa na zimno i cieplo.
    Zatankowałem lepsiejszą gnojówę bez dolewek oleju 2T, zrobiłem 300 km i dziś przy temp. 40 stopni problemów z odpalaniem nie było. Zobaczę co będzie dalej.

jersey
    Gość

Domyślnie

Jak masz wszystko sprawne, to nawet przy sporo przekroczonej dawce 2T nie powinno być problemów z zapalaniem. 2T tutaj nie zaszkodzi, ale jak masz coś nie teges to też nie pomoże. On ma smarować i ułatwiać życie pompie i wtryskom, a nie je ratować

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD Q2

Domyślnie

Ostatnio po lekturze tego tematu zdecydowałem się dolać 2T do baku. Niestety olej zalałem zły, bo chyba dostałem chwilowego udaru i pomimo tego co tu przeczytałem kupiłem syntetyczny Castrol Power RS 2T... Według danych ma temp. spalania 73C. Przejechałem póki co 200km i mam mieszane uczucia. Silnik bynajmniej gorzej nie chodzi, raczej bardziej "miękko" szczególnie na wyższych obrotach, ale mam wrażenie, że trochę spadła dynamika. Z drugiej strony mam też wrażenie, że trochę ciszej chodzi. Podejrzewam, że to drugie to placebo, bo już po 10km od zalania wydawało mi się, że jest ciszej Następny bak zaleję czystym ON dla porównania, potem ON + Liqui Moly 1052 polecane wcześniej. Castrol kosztuje fortunę i chyba lepiej bym zrobił kupując dedykowany dodatek niż to.

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Cytat Napisał adam.s Zobacz post
    Ostatnio po lekturze tego tematu zdecydowałem się dolać 2T do baku. Niestety olej zalałem zły, bo chyba dostałem chwilowego udaru i pomimo tego co tu przeczytałem kupiłem syntetyczny Castrol Power RS 2T... Według danych ma temp. spalania 73C. Przejechałem póki co 200km i mam mieszane uczucia. Silnik bynajmniej gorzej nie chodzi, raczej bardziej "miękko" szczególnie na wyższych obrotach, ale mam wrażenie, że trochę spadła dynamika. Z drugiej strony mam też wrażenie, że trochę ciszej chodzi. Podejrzewam, że to drugie to placebo, bo już po 10km od zalania wydawało mi się, że jest ciszej Następny bak zaleję czystym ON dla porównania, potem ON + Liqui Moly 1052 polecane wcześniej. Castrol kosztuje fortunę i chyba lepiej bym zrobił kupując dedykowany dodatek niż to.
    JEst takie powiedzenie: Sama świnia worek drze i sama ryczy. Dlaczego kupowałeś tego Castrola? MArka zeszła na psy i ma dobre tylko reklamy przez co ceny oleju nie są niskie. Zalej np. Elf Moto Off Road 2T czy jeden z olejów 2T polecanych tu, nie pójdziesz z torbami. Żadnego Gulfa nie polecam - przetestowałem wszystkie 2T, ten Elf jest lepszy. Tylko używaj zgodnie z podanymi na forum dawkami.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD Q2

Domyślnie

Chyba się mówi, że sama kwiczy, a nie ryczy Tak jak powiedziałem - jakiegoś chwilowego niedorozwinięcia dostałem, kupiłem Castrol i dolałem. Żeby naprawić swój błąd dopełniłem ostatnio bak czystym ON, następny bak będzie ON bez dodatków, a potem spróbuję jednego z polecanych tutaj 2T bez żadnych eksperymentów.