Akurat rano czytałem artykuł o nowym Fokusie. Mk3 facelift. Proszę -
No i powiedzcie mi - czy to źle wygląda? Ten facelift w porównaniu do oryginału to estetycznie duży krok naprzód, zresztą mk3 też nie był brzydki, natomiast to co zrobił Fiat Giulietcie przy facelifcie to może lepiej przemilczeć. Ja tylko zapamiętałem zepsucie grilla.
Rzeczywiście trudno o gustach dyskutować, natomiast umiejętność poznawania prostaków zdecydowanie jest w życiu przydatna. Chociaż nie jestem pewien, czy kolega powyżej stosuje dobre kryteria.
I druga uwaga - Julka może się podobać, i wciąż się podoba, ale raczej nie jest to ponadczasowy design. To design zdecydowany, polaryzujący, taki co się zużywa po paru latach. Ponadczasowa była 159, jak sądzę.
czy ten grill nie wyglada prawie tak samo jak u aston martin? a swiatla led...hmmm prawie jak giulietta LOL
ford jedzie po kopiach jak chinskie wytwornie
Dodano po 8 minutes:
Ponadczasowosc Giulietty![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 06-04-2014 o 02:37 Powód: Dodano
Focus 2010 vs Giulietta 2010
Dodano po 11 minutes:
Focus 2014 vs Giulietta 2014
![]()
Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 06-04-2014 o 04:10 Powód: Dodano
Focus 2010 vs Giulietta 2010
Giuliett 2014 vs Focus 2014
![]()
Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 06-04-2014 o 03:27
Och, jo... Ja wiem, ja wiem. Oczywiście, że wygląda tak jak Aston, ale nie wydaje mi się, że to jest wada. No chyba, że wada prawna, ale to nie mój problem.
Pytanie było trochę inne - czy to wygląda źle? To może odpowiem za Ciebie - nie, to nie wygląda źle, to jest całkiem zgrabny samochód. Zaryzykowałbym nawet, że bryła i zewnętrzny design jest ładniejszy niż Julki. Co do wnętrza, to jest tak sobie, to nowe jakoś się broni, ale dużo tego wszystkiego tam Ford napchał, co powoduje wizualny chaos, poprzednie trudno komentować, bo wygląda jak monstrualna mikrofala. Ale znowu, teza była nieco inna - oto Ford zrobił parę kroków naprzód, a Alfa z jeden, czy dwa wstecz (grill oraz telewizorek mi przychodzą w pierwszej chwili na myśl).
Co do ponadczasowości, to jednak mam inne zdanie, to się raczej nie obroni. Pokazujesz klasyki, które się dobrze zestarzały, a czy Muminowi się to uda? No nie wiem, wydaje mi się, że nie ze względu na ten "nieklasyczny" look. Ale się nie napinam - trzeba by poczekać ze trzydzieści lat i zobaczyć.
Poczekamy zobaczymy jak dlugo Julka bedzie atrakcyjna
Ten blue focus jest calkiem ladny ok...ale gdyby nie poszli w kopie to wypuscili by cos tak rownie przyjemnego dla oka...bo grill z 2010 i 2014 jest tragiczny...wyglada jak ...hmm wszyscy sami sobie opisza :p
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Dodano po 2 minutes:
Wszystkie dobre marki maja swoj grill juz od dawna...a ford jeszcze szuka i mamy 2014 juz
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 06-04-2014 o 11:27 Powód: Dodano
2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm
2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)
Znając życie, to na zdjęciu pewnie jest topowa wersja ze wszystkimi możliwymi dodatkami, a standardowy grill będzie czarny, więc pewnie nie aż tak ciekawy (co spełni oczekiwania kolegi z poprzedniego postu oraz mas przedstawicieli handlowych, jak sądzę).
W sumie coraz ciężej będzie wymyślić coś nowego biorąc pod uwagę regulacje odnośnie bezpieczeństwa pieszych (przód w kształcie nosa rekina nie przejdzie) oraz normy emisji również wymuszające obłości. Co do znanych marek, to mi przychodzi na myśl Lexus, który właśnie eksperymentuje z nowym grillem.
PS. No dobra, to czekamy.![]()
A czemu wstawiasz wnętrze amerykańskiej wersji Forda?
Focus miał lift w 2008, a następny dopiero w 2013.
Natomiast cały czas gdzieś "zanika" podstawowa rzecz, jeśli chodzi o wybór spośród modeli.
Giulietta - to jedno nadwozie + 2 benzyniaki i 2 diesle. Najsłabsza benzyna 105KM, najmocniejsza 235KM. Diesle - 105, 150, 170KM.
Focus - wybierasz z 3 wersji nadwoziowych, 3 pojemności silników benzynowych (moce od 100KM do 250KM), plus diesle 1.6 i 2.0 w 5 wariantach mocy. Topowa wersja ST250 osiągami niestety bije Giuliettę QV. Topowego ST robisz bez najmniejszego zająknięcia na ok. 300KM. To jest pułap dla QV na oryginalnych podzespołąch nieosiągalny... A patrząc na postępy techniczne i jakościowe w kolejnych generacjach Forda - śmiem twierdzić, że za 3 lata pojawi się jeszcze lepszy Focus i nie pojawi się żaden następca Giulietty.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Człowieku, daruj sobie, jak nie dystkujessz o gustach to po co zabierasz głos?
Kilka lat temu byłem taki jak ty. Golf, Focus to zło. Myślałem tak jak ty; nigdy nie wsiądę do Focusa, nigdy nie zdradzę Alfy.
Tak; jeździłem długo Alfą. Jednak lat przybywa, miałem okazję wybrać nowy samochód; wybrałem Focusa (jeździłem C4, Civiciem, Lancerem, Deltą, Bravo, Giuliettą, itd...). Jako Fan Alfy wybrałem Focusa, dlaczego? Człowieku, usiądź do Focusa i przejedź się, to nic nie kosztuje. Nie wypisuj dyrdymałów. Wiem, każdy chwali swoj, bo swoje najlepsze. TAK, twoja 156 jest cudowna, lepiej ci? Wcale się nie naśmiewam, 156 to piękne auto.
Ja mam swoją Giuliettę, żona chciała i ma, i jeździ. Jako, śłużbowe mam Focusa, ale nie jest przedstawicielem. Kocham Alfy, ale cóż, Alfa została lekko w tyle. Króko mówiąc, Alfa piękna (jak zawsze, nic nowego), Focus lepszy.
Dodano po 3 minutes:
To jest wnętrze Fousa MK2 (starego Focusa).
MK3 jest produkowany od końca 2011 i jest taki sam jak Focus 2014, jak wkleiłeś. Następnym razem dobrze sprawdź zanim wkleisz.
Ostatnio edytowane przez cysio ; 06-04-2014 o 21:49 Powód: Dodano