Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 567891011121314151617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 194

Temat: Dołożenie Blue&Me - UDAŁO SIĘ!

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

Pytanie chyba do Pawelek S ale może inni też będą w temacie... centralka z USB z przodu nie odtwarza MP3? Pytam bo wg eper do mnie pasuje wlasnie taka z USB z przodu ale również wg eper jest nieprzekreslone gniazdo USB w schowku czyli media player. Teraz mam zmieniarke MP3 ale wiadomo że nie wyświetla tytułów... nie wiem czy jest sens ryzykować kasę żeby "tylko" dołożyć BT - na tym mi nie zależy.

Użytkownik Świeżak Avatar t0m
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR Spider 946 2.4 Moded 246PS/490Nm @cinsoft

Domyślnie

U siebie mam centralkę 50505921, która ma gniazdko USB na obudowie z przodu (lecz normalnie jest ono nieużywane). Zdecydowanie i bez problemów odtwarza ona mp3 z pendrive umieszczonego w schowku pasażera, do 16GB włącznie - większych nie próbowałem.
    Ostatnio edytowane przez t0m ; 09-05-2016 o 23:42

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Panowie mam pytanie, do dziś było z moim B&M wszystko cacy az tu nagle zniknęło z wyświetlacza wszystko co dotyczy tegoż urządzenia. Po prostu nie dzieje się nic a jak przycisnę 2 razy słuchawkę łączy z ostatnim numerem ,Jakieś pomysły? miał ktoś podobny problem ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    Panowie mam pytanie, do dziś było z moim B&M wszystko cacy az tu nagle zniknęło z wyświetlacza wszystko co dotyczy tegoż urządzenia. Po prostu nie dzieje się nic a jak przycisnę 2 razy słuchawkę łączy z ostatnim numerem ,Jakieś pomysły? miał ktoś podobny problem ?
    na poczatek odlacz aku na pare minut. daj w razie czego znac czy pomoglo. jak nie to moze wypnij ja, osiowanie proxi i z powrotem wepnij +osiowanie

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 1.9 JTDm 150KM 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał t0m Zobacz post
    U siebie mam centralkę 50505921, która ma gniazdko USB na obudowie z przodu (lecz normalnie jest ono nieużywane). Zdecydowanie i bez problemów odtwarza ona mp3 z pendrive umieszczonego w schowku pasażera, do 16GB włącznie - większych nie próbowałem.
    Z którego roku masz auto. Ja mam 2006 i zgodnie z poradami założyłem 60699960 bez mp3 i bez dodatkowego usb ale b&m nie reuszylo...

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał sliver001 Zobacz post
    Z którego roku masz auto. Ja mam 2006 i zgodnie z poradami założyłem 60699960 bez mp3 i bez dodatkowego usb ale b&m nie reuszylo...
    masz mieć zgodnie z ePerem dla Twojego VINu, w starszych 159 ePer pokazuje kompatybilne akcesoria, więc jest łatwiej, w nowszych (np moja 2010) trochę trzeba było podedukować i zaryzykować, bo ePer pokazuje po prostu konfigurację mojego auta jak wyszło z fabryki.

Co to znaczy że nie ruszyło B&M? udało Ci się zrobić osiowanie? Dobrze poustawiałeś wszelkie opcje w MESie typu wyświetlanie komunikatów, odpowiedni typ/wejście audio i cokolwiek jeszcze tam trzeba było poustawiać (o czym pisałem kiedyś, już ni pamiętam, ale jak było źle ustawione to np. Pawełek_S nie mógł zrobić osiowania i już parę razy miał się poddać). Cokolwiek działa, np gadanie po naciśnięciu ))) na kierownicy?

W dokładaniu B&M nie ma chyba nikogo kto wie wszystko, zawsze trochę ryzyka, każdy przypadek jest trochę inny (przynajmniej z tych co tu dokładali i się pochwalili). Są różne radia, różne roczniki, brak lub obecna wiązka, różnie ePer pokazuje, do tego przypadki jak Pawełek_S (chyba że mylę z kimś innym) gdzie miał zmienione radio na takie z MP3 i dopiero dokładał B&M (i nie wiadomo było jaką centralkę B&M pchać). Są też nie do końca zrozumiałe sprawy - jak właśnie to że u Pawelka_S nie ruszyło USB, mimo że w ePerze gniazdo w schowku było niewykreślone (przynajmniej z oryginalnym radiem).
    Paru z nas zrobiło jakiś błąd w kabelkach (ja np w USB, miałem słaby wydruk i 5 pin z 6 mi się zmieszał), albo miało uszkodzony kabelek (Pawelek_S chyba), i też traciło czas i mało się nie poddało. W MESie do tego nie każda konfiguracja chciała ruszyć z osiowaniem.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 13-07-2016 o 21:20

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    daj w razie czego znac czy pomoglo. j
    Ok, jurto bo padnięty jestem.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 1.9 JTDm 150KM 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Co to znaczy że nie ruszyło B&M? udało Ci się zrobić osiowanie? Dobrze poustawiałeś wszelkie opcje w MESie typu wyświetlanie komunikatów, odpowiedni typ/wejście audio i cokolwiek jeszcze tam trzeba było poustawiać (o czym pisałem kiedyś, już ni pamiętam, ale jak było źle ustawione to np. Pawełek_S nie mógł zrobić osiowania i już parę razy miał się poddać). Cokolwiek działa, np gadanie po naciśnięciu ))) na kierownicy?
    Osiowanie poszło i na tą chwilę po naciśnięciu przycisku na kierownicy mam komunikat "English language unavailable". Próbowałem wgrać język korzystając z 10-12 różnych pamięci USB od 128MB do 8GB ale na żadnym się to nie udało - "USB data configuration error". Podejrzewam, że pliki z aktualizacja jakie znalazłem w necie (próbowałem z 3 źródeł) są niekompatybilne z moją centralka BM albo w tej wersji nie działa upgrade przez USB... Czy komuś udało się w w ogóle zrobić update w centralce 60699960 montowanej w pierwszych latach produkcji 159'ki?
    Ostatnio edytowane przez sliver001 ; 14-07-2016 o 09:16

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Kolego epsonix jestes Wielki pomoglo sciagniecie klemy i wszystko gra.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    Kolego epsonix jestes Wielki pomoglo sciagniecie klemy i wszystko gra.
    Gdzieś na forum kiedyś przeczytałem... B&M niestety nie jest idealne, poza tym ma stałe podtrzymanie z aku, więc pewnie jak każde urządzenie na "cywilnym" procesorze, zwykłych pamięciach (bez redundancji czy korekcji błędów) z bardziej lub mniej starannie napisanym softem i OSem, po jakimś czasie zwalnia, sypie błędami, zawiesza się itp i trzeba uruchamiać od zera żeby zaczęło dobrze funkcjonować.
    Np w domu mam Router WiFi, i jak każdy po paru miesiącach użytkowania zaczyna robić jaja - stąd mam go podłączonego przez taki zwykły programator czasowy za 20zł wtykany do gniazdka - każdej nocy, na minutę wyłącza zasilanie routerowi. Dzięki temu hula wszystko jak należy już od paru lat.