Poleci ktoś godny zaufania serwis od klimy? Po uzupełnieniu płynu, klima pochodziła 3 dni i koniec...
Poleci ktoś godny zaufania serwis od klimy? Po uzupełnieniu płynu, klima pochodziła 3 dni i koniec...
Justyn, na Dąbrowskiego na Smochowicach jest dobry zakład, kolega tam jeździ wszystkimi autami. Mogę podpytać jak się nazywa i gdzie jest dokładnie jak jeszcze jesteś zainteresowany
Jeśli myślisz o AUTOPORT to zapoznaj się z wątkiem http://www.forum.alfaholicy.org/wiel..._poznaniu.html
Zapłaciliśmy 70zł za filtr którego nawet to auto nie widziało.
Glovash, dzięki serdecznie, pojadę jednak do Piotrka Nagórskiego po niedzieli. U Piotrka drogo jak cholera ale przynajmniej płacę za dobrą robotę, pewność i zaufanie. Szukałem gdzieś indziej bo przez cały tydzień wszystkie warsztaty pozamykane a upał dokuczał trochę ostatnie dni, więc chciałem gdzieś to szybko załatwić.
W zasadzie to trafiłem do Kotowicza, który jako jedyny chyba pracował ale niestety nie pomógł z niczym. Pierwszy raz u niego byłem i w sumie zraziłem się trochę.
Nie chcę wcale antyreklamy jakiejś robić bo oszukany w żaden sposób nie zostałem. Jak ktoś u nich naprawia i jest zadowolony to niech tak zostanie.
Ja przyjechałem z tą klimą, pan Kotowicz (młody) podpiął komputer żeby sprawdzić czy jakieś błędy pokazuje (sam sobie mogłem błędy sprawdzic bo FES'a i kabelek to mam)
Komputer błędów nie pokazał żadnych, więc pan Kotowicz odkrywczo stwiedził że przyczyna jest "jakaś inna" ale teraz on nie może stwierdzić co właściwie i musielibyśmy się umówić na przyszły tydzień.
No i OK, ja to rozumiem bo sam widzę jak sytuacja wygląda i byłem zdecydowany umówić się na ten przyszły tydzień, skoro już z tym panem rozpocząłem temat to z nim go skończę.
Ale na koniec pan Kotowicz stwierdził że płacę 40zł.
Hm, nie jestem jakimś skąpcem, sam mam w swojej branży opinię raczej drogiego ale polecanego człowieka i wychodzę z założenia że za dobrą pracę należy sie dobra zapłata. Te 40zł to jest nic, ale nawet jakby to było 10zł to bym się i tak po cichu, wewnętrznie wkurwił. 40zł za 10 minut pracy. OK, nie ma sprawy, może być 100zł za 10 minut albo nawet za minutę o ile ta praca jest coś warta. Podpięcie komputera, minuta diagnozy "zepsute jest to i to, nie mamy teraz możliwości naprawy, płaci pan 100zł" - nie ma problemu, płacę 100zł ale dostaję w zamian przynajmniej cenną dla mnie informację.
Tymczasem u pana Kotowicza zapłaciłem 40zł za informację że "nie wiadomo co jest"
No tak, rozumiem. Ale może jestem staroświecki albo patrzę wg swojej miary, bo sam nie wyobrażam sobie żebym któremuś z moich klientów powiedział "wie pan co, nie wiem dlaczego to panu nie działa, 100zł się należy"
Panowie prawdopodpobnie zakupię niebawem AR156, więc proszę o sugestię gdzie w Poznaniu zrobię rozrząd 156 polift 1.9 jtd 16v - ? Ze swoimi częściami!
Jaki koszt za robociznę - ? Około 300 czy więcej?
Pozdro
PS mam do wymiany też chłodnicę, ale to chyba samemu można ogarnąć na luzie [kiedyś wymieniałem w Bravo]
Witam. Kończy się rozrusznik w mojej Alfie. Nie chce z każdą pierdołą jechać do ASO, tak więc czy ktoś może polecić jakiegoś sprawnego mechaniora? Oczywiście najlepiej w Poznaniu. Dzięki
Sent from my LT15i using Tapatalk
Jeśli przejrzysz ten wątek, to zauważysz, że generalnie są 3 polecane punkty:
a/ Kotowicz
b/ Maruniak
c/ Nagórscy
Kolejność alfabetyczna. Zadzwoń, popytaj, jedź. W tej kwestii raczej żaden Cię nie zawiedzie. Kwestia ceny i czasu oczekiwania.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Radosławie...umkneło chyba Tobie, że staram się ominąć ASO które mi proponujesz. Kotowicza kojarze, Nagórskich odwiedzałem kilka razy, a trzeciego kojarze słabo. Tam mogę pojechać zawsze jak słusznie zauważyłeś wszystko kwestia ceny, Ty może ze wszystkim jeździsz do ASO, ja staram się szukać tańszego rozwiązania i nie wierzę że cały Poznański świat Alfy, w kwestii rozprawienia sue z rozrusznikiem, opiera się tylko i wyłącznie na tych 3 osobach. Proszę zatem o wypowiedzi zawierające tylko alternatywne rozwiązania. Dzięki
Sent from my LT15i using Tapatalk
Ostatnio edytowane przez tofik ; 07-09-2012 o 14:23