Masz wersje Impression?
Masz wersje Impression?
ok. znalazłem kabel i był podłączony. Jednak tempomat nie dizała. wykrywa ze jest. działa przycisk res, przyciski +/- Fes pokazuje jako requested ale nie reaguje jak się naciska plus lub minus. ciągle jest requasted. Komputer natomiast wyrzuca błłąd P1565. Czy ktoś może mi pomóc rozwiązac problem?
P1565 Speed Control Command Switch Out of Range High
Wersję mam progression
Ostatnio edytowane przez xmajk ; 03-11-2012 o 22:14
Czarna 156 2004r
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
Czarna 156 2004r
Błąd dotyczy manetki.
Na pewno wszystko w kabelkologi masz dobrze podłączone?
dzieki za pomoc. Dzisiaj dobrałem się do kabli i okazało sie, że kabel od + i - zwarły sie we wtyczce przez co wyskakiwał błąd. po poprawieniu kontrolka sie pojawiła i utrzymuje prędkość. Teraz kwestia zmontowania na stałe wszystkiego
Czarna 156 2004r
przebrnąłem przez temat i wydaje mi się, ze nie znalazłem odpowiedzi. otóż mam alfę z 2001r -> kostki brak, ale czujnik pedału gazu elektroniczny (stwierdzam po tym, że w FESie pokazuje procent i voltaż, słusznie?), czujniki wciśnięcia sprzęgła i hamulca są. kontrolki brak. natomiast niepokoi mnie, że od pedału hamulca odchodzą tylko 2 kable, nie 4. i co z tym fantem zrobić? bez tego tempomat chyba nie będzie działał poprawnie?
Witam
No i niestety okazuje się, że jak poprawiłem kabelki by wszystko poskładać znów nie działa.
kable podłączyłem według schematu z obrazka.
Sprawdzałem manetkę i jako sygnał 53 uznałem ten co zawsze ma połączenie z +/- i res.
+12 podaje do pokrętła on off który dalej przekazuje na pin 53 w komp.
Czy wszystko dobrze jest podłączone?
mam jeszcze tylko pytanie co to jest pomiędzy manetką a bezpiecznikiem? oznaczone jako e7015.
I pytanie jeszcze jedno czy moge podłączyć bezpośrednio 12V przez mały bezpiecznik pod pin 53 w celu sprawdzenia czy kontrolka od tempomatu sie nie załączy?
W tym momencie FES pokazuje że komp reaguje na zmiany manetki jak przełąćznik dam na ON jednak wskaźnik położenia przełąćznika on/off w FES nie zmienia się i ciągle jest off.
![]()
Czarna 156 2004r
a może pin 3 do masy musi iść a nie 12V?
Czarna 156 2004r
@xmajk.. W urządzeniach elektronicznych raczej nie powinniśmy zgadywać ...
Pin 3 to napięcie dodatnie które dochodzi do tempomatu po przekręceniu kluczyka.
- - - Updated - - -
Maksymalna wielkość bezpiecznika do testowania to 25mA.
hmm to w takim razie nie wiem czemu nie chce działać. skoro wszystko jest zgodnie ze schematem podłączone.dziwne.
Czarna 156 2004r