Strona 15 z 28 PierwszyPierwszy ... 5678910111213141516171819202122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 274

Temat: Jak się Wam sprawuje MiTo?

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

No to temat wyjaśniony.
    Tempomatu uaktywnic w ASO się nie da. Fiat jest cwany i przesyła centralki juz zaprogramowane pod konkretny VIN i narzędzi do zmian tych ustawień ASO nie ma.
    Ta sama historia jest z przeciwmgielnymi, przyciskami na kierownicy itp.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

W Julce rozpoznawałem dodanie tempomatu do gotowego samochodu. Dostałem odpowiedź z serwisu, że jest to możliwe, ale wymaga zamówienia nowego oprogramowania centralki + manetka. Nie wymieniając ceny stwierdzili, że przedsięwzięcie jest całkowicie nieopłacalne.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Tzn szło by zamówić body pod nr VIN wersji z tempomatem+ zabawa z zaprogramowaniem kluczyków itp, ale tak jak piszesz nie opłaca się.
    Jak podejmowałem temat myślałem że temat jest prosty - miałem dane z epera że body jest wszędzie taki sam więc tylko kwestia wiązki. Podejrzewam że kiedyś ogarnie to twórca FES-a (sam czeka na sugestie jak rozwijac ten soft)bo odczyt konfiguracji body w FES-ie jest możliwy. Ale za dużo zachodu.

MITOholik
    Gość

Domyślnie Potwierdzam

Cytat Napisał Mila Zobacz post
    Chyba mam podobne odczucia
    4 badania w ASO, 4 korekty ustawienia amorów, 4 badanie zbieżności, i dalej to samo, nie wim o co chodzi ale, na razie się poddałem. Jak by ktoś miał pomysły chętnie wysłucham, Nie da się utrzymać stałego kierunku jazdy tylko raz w prawo raz w lewo, praktycznie kierownica zawsze jest lekko skręcona w lewo, oczywiście nikt w serwisie nie widzi w tym problemu. No cóż, jak komuś udało się rozpykać ten problem to piszcie

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

no ale zaraz zaraz, w bravo jest możliwe dołożenie tempomatu i nie jest to problem, a tu nie możliwe?

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Sierek Zobacz post
    W Julce rozpoznawałem dodanie tempomatu do gotowego samochodu. Dostałem odpowiedź z serwisu, że jest to możliwe, ale wymaga zamówienia nowego oprogramowania centralki + manetka. Nie wymieniając ceny stwierdzili, że przedsięwzięcie jest całkowicie nieopłacalne.
    "manetka" byla na alle, 260pln. Oprogramowanie to "odklikanie" opcji. Podobno jest inny problem - z tego co dowiedzialem sie od sprzedawcy w ADFie (no wiem wiem...) AR nie praktykuje stosowania ujednoliconych wiazek przewodow, wiec dolozenie tempomatu to zabawa w wymiane wiazki...

sorry - nie doczytalem poprzednich wpisow - nie jest to jednak takie proste jak mi i sprzedawcy sie wydawalo...
    Ostatnio edytowane przez dwilk ; 16-03-2011 o 10:29

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Stan opcji można odczytać Np FES-em ale zmienić już nie, ale nie sądze żeby to dla twórcy tegoż był problem. W examinarze w ASO z wiadomych względów nie grzebałem więc opieram się na tym co powiedział elektryk-nie ma tam nic czym można by to zmienić. Wiązki faktycznie nie są ujednolicone (tego przewodu u mnie wcale nie było).
    W bravo da się dołożyć tempomat bo jest na innej architekturze (tak jak np. delta). Tam tempomat wpina się bezpośrednio do ECU silnika (są bodajże cztery przewody) i dane nie są przekazywane przez body. Jest też np. doświetlanie zakrętów czego nie ma w mito
    Ostatnio edytowane przez metan ; 16-03-2011 o 14:29

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał dwilk Zobacz post
    "manetka" byla na alle, 260pln. Oprogramowanie to "odklikanie" opcji. Podobno jest inny problem - z tego co dowiedzialem sie od sprzedawcy w ADFie (no wiem wiem...) AR nie praktykuje stosowania ujednoliconych wiazek przewodow, wiec dolozenie tempomatu to zabawa w wymiane wiazki...

sorry - nie doczytalem poprzednich wpisow - nie jest to jednak takie proste jak mi i sprzedawcy sie wydawalo...
    to podobno to pewnik, nie ma ujednoliconych wiązek-jest wiązka pod opcje

bodzio3
    Gość

Domyślnie

Mam Mito 1.5 roku,tak jak u jednego z przedmówcy troszkę mi się kierownica przekręciła w lewo jak jadę prosto to kierownica jest troszkę w lewo? jeździ się ok,dziś przsadziłem na tej wodzie i przedni spojler raczej do wymiany zatrzymałem się na corsie i odziwo ja mam popękany spojler a dziadek ledwie kreskę na tyle.Mam pytanie gdzie w Warszawie dobrze mi to zrobią?I jeszcze przednie głośniki mi pierdzą jakby były odkręcone nie byłem w serwisie bo jakoś nie było po drodze.
    Ostatnio edytowane przez bodzio3 ; 18-03-2011 o 21:42

jarek99
    Gość

Domyślnie

Mam pytanie do użytkowników Mito-giulietta?
    odbyłem jazde testową Mito, pierwsza rzecz jaka mi się niespodobała to kluczyk w stacyjce sprawiał wrażenie że zaraz wypadnie podczas jazdy, ten cylinderek w który wkłada się kluczyk miał straszny luz a kluczyk jak wkładałem to praktycznie wpadł,odniosłem wrażenie że jakbym włożył tam cokolwiek co by przypominało kluczyk też by pasowało.
    Druga rzecz to drążek skrzyni biegów(automat) przełączając tryby pracy z górnego położeni na dolne odbywało się to bez żadnego wyczuwalnego oporu pomiędzy trybami, drążek przesuwał się jakby był odłączony i na dodatek można było nim ruszć na boki ruszał się razem z tą plastikową obudową, sprawiało to wrażenie jakby miało się za chwile rozpaść.
    Na moje uwagi co do stacyjki i drążka sprzedawca uśmiechnął się i wzruszył ranionami.
    Czy to norma, to znaczy ten typ tak ma?