Strona 15 z 27 PierwszyPierwszy ... 5678910111213141516171819202122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 267

Temat: Czy 159 to dobre auto na zimę i dlaczego nie..?? :)

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Nie obrażaj się, bo nie ma o co - nie każdy traktuje swój samochód jak obiekt muzealny. I jak najbardziej masz rację, że nic nam do Twoich decyzji nt. wyboru auta na zimę! Po prostu wyraziliśmy swoje zdanie w tej kwestii. Ja, bynajmniej, nie miałem na celu wyśmiania Twojej decyzji, a jedynie chciałem rozwiać swoje wątpliwości w kwestii Twoich argumentów.
    I nie masz co piany bić o ASO, bo ja też swoje samochody tam serwisuje. Ba, powiem Ci więcej, że na wymianę niektórych elementów w 147 wybrałem się nawet gruuubo za Szczecin, bo uważałem, że w ASO w Szczecinie tego dobrze nie zrobią. Więc taka Twoja obrona, to g*** nie obrona. Bez urazy.
    A do Szczecina jak najbardziej zapraszam!!! I nie tylko po to, żebyś oglądał moją "doinwestowaną" 159, bo akurat takiej nie mam (mam za to taką, którą jeżdżę codziennie i która dzielnie mnie wozi o każdej porze roku) Zapraszam Cię do Szczecina, bo to w sumie ładne miasto, gdzie w ciągu dnia można smacznie zjeść i oglądnąć kilka zabytków (choć faktycznie Kraków to to nie jest), a wieczorem wypić kilka % w jakimś pubie Bo ze spotkań typu "spróbujmy się kto ma lepszego" to już wyrosłem (zdaje się, że jeszcze w podstawówce). Ale jak się upierasz, to dla mnie nie ma żadnego problemu W sumie czasy podstawówki wspominam bardzo miło i chętnie wrócę do "szczenięcych" lat. Może się przy okazji obrazkami z gumy Turbo powymieniamy?!

Kolego Kowalski, rzeczywiście masz rację z tą "frajdą z posiadania". Nie pomyślałem o tym w takim świetle. Dzięki!
    Ostatnio edytowane przez Franek Strzelba ; 19-12-2010 o 22:21
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Kowalski
    Gość

Domyślnie

tak, ze daj spokój gościowi... My mamy samochody po to, zeby nimi jezdzić... Od tego są Inni po to, żeby stały w garażach na specjalne okazje. Niedzielne))

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Trochę mnie inaczej rozumiecie. Jednak lubię piękne, zadbane i pewne autka. Lubię nimi jeździć ale z racji pracy - zawodu nie mam dużo czasu na ich eksploatację. Jednak Kowalski wiedz, że uwielbiam mieć autka w 100 procentach pewne i pięknie się prezentujące. Lubię w wolnym czasie - mam go mało - delektować się pięknymi i sprawnymi pojazdami .

---------- Post dodany o godzinie 22:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:20 ----------

Franek spoko ja się nie obrażam. Ciężko jest mnie wybić z równowagi. Powiem Tobie że jak byłem w maju w Szczecinie, to zajechałem do salonu AR. Szczerze mówiąc był tam młody sprzedawca, który wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie. Powiem tak- Dawno nie widziałem sprzedawcy z taką wiedzą oraz z taką żyłką handlowca. Salon ten zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie.

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Cytat Napisał daro1906 Zobacz post
    Jednak Kowalski wiedz, że uwielbiam mieć autka w 100 procentach pewne i pięknie się prezentujące. Lubię w wolnym czasie - mam go mało - delektować się pięknymi i sprawnymi pojazdami .
    Myślę, że to jest akurat cecha wspólna wszystkich Alfaholików
    Daro1906, nie obrażaj się na mnie za mój punkt widzenia - po prostu inaczej podchodzę do roli samochodu niż Ty. I myślę, że każdy z nas ma po części rację, więc "szkoda prądu" na takie bezprzedmiotowe bicie piany.
    I poważnie - jak będziesz w Szczecinie to daj znać! Niewiele posiadaczy 159 stąd udziela się na forum, więc miło byłoby spotkać się z kimś podzielającym miłość do tego modelu (że tak górnolotnie napiszę).

A co do salonu, to też uważam, że obsługa jest tam na "poziomie", czego niestety nie można powiedzieć o serwisie (przy czym mam na myśli wiedzę o 159, bo ze 147 sobie radzą - na pytanie o ozdobną końcówkę tłumika do 159 zrobili oczy jak 5 zł)...
    Ostatnio edytowane przez Franek Strzelba ; 19-12-2010 o 22:33
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)

Kowalski
    Gość

Domyślnie

Mocno zachwalacie ten salon....hm.... a co tam z rabatami?

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Największe rabaty są chyba właśnie na 159, ale oprócz tych oficjalnych można próbować wywalczyć coś nieoficjalnie Chociaż z tego co wiem to wolą dodać komplet opon zimowych, niż obciąć kilka $$$ z faktury.
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Ja salon ten mogę bardzo pochwalić ze względów merytorycznym. Sprzedawca - żona pytała się o MITO- był skłonny do upustów większych niż w ASO w Poznaniu. Miałem z tym salonem tylko jeden kontakt. Jednak po tym co zobaczyłem, to muszę powiedzieć że w salonie są bardzo za klientem. Sprzedawca zaszokował mnie poziomem wiedzy i własną aktywnością.

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    Nie omieszkam napisać co i jak.
    Czekam z wielkim utęsknieniem i mam nadzieję, że to problem rozwiąże bo teraz to juz katastrofa (
    Dobra Panowie Doszły motgumy.
    Właśnie je założyłem i od razu spryskiwacz i ogień..... cicha praca, b.dobrze zbierają
    Ale to narazie na aucie są 3 minuty
    Zobaczymy jak będzie przy mrozie

Użytkownik Świeżak Avatar rysiek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0 200KM

Domyślnie

Nie wiem co się tak uczepiliście Daro1906. Jak rano oglądam zasypaną furę, albo jak połamałem nadkola na zamarźnietym śniegu na parkingu, lub jak porysowałęm felgi o krawężnik parkując w zaspach, to też w takie dni jak dziś w Szczecinie wolałbym mieć 10 letnie bravo, a 159 oglądać tylko w garażu

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar maciek13
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 8V

Domyślnie

A mi za to bella sprawiła inną niespodziankę - tylna szyba pięknie się podczas jazdy rozmroziła a woda spłynęła na uszczelkę bagażnika i tam zamarzła. Nieźle się uśmiałem po wyjściu ze sklepu jak chciałem załadować zakupy