Strona 15 z 36 PierwszyPierwszy ... 5678910111213141516171819202122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 359

Temat: Woda dostaje się do wnętrza auta

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Nom ja przewalkowałem temat parokrotnie bo w tamtym roku mialem raz pare kropel na dywaniku ale temat jakby się nie rozwinął w tym roku sprawa się powtórzyła ale kropel było już więcej i z przodu jak i z tyłu po prawej stronie. Więc trzeba to ogarnąć.
    Rozumiem, że woda dostaje się do kabiny poprzez te sparciałe uszczelki w drzwiach ich wymiana (uszczelnienie) załatwia sprawę. Ale nie rozumiem jednego - woda do drzwi dostaje się po szybie do środka drzwi i jak są szczelne uszczelki to tam sobie zostaje i robi basen w drzwiach Jak to jest bo tego nie rozumiem.
    Bo w życiu liczą się szybkie kobiety i piękne samochody...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Przeciez drzwi maja odpływy (dziury) i woda sobie wylatuje.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

A jak maja zapchane syfem?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

To maja wodę.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Nom tak ale te odpływy (dziury) to gdzie są? pod tymi uszczelkami wiec jak woda będzie wylatywac. A skoro ma już wylatywac to gdzie, jak otwieramy drzwi? Bo wtedy to nie uszczelnienie drzwi a raczej progu powinno się zrobić. Ktoś to umie wyjaśnić?
    Bo w życiu liczą się szybkie kobiety i piękne samochody...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Klęknij i spójrz pod drzwi, są tam otwory.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

Koledze chodzi raczej o to ze jak otworzy drzwi to woda wtedy sie wylewa z drzwi. Ja tez to zaobserwowalem u siebie. Auto stalo tydzien, ostatnio padalo sporo. Otwarlem drzwi i woda poleciala z drzwi troche na prog troche na ziemie. Kolega pyta czy tak ma byc. Ja tez jestem ciekaw czy tak ma byc przy okazji

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Jak otwierasz drzwi, woda robi "chlust" na ziemię i widzisz mokry ślad na progu, to zdecydowanie masz problem. Z doświadczenia - jak już się zabierasz za uszczelnianie, to najlepiej hurtem wszystkie. Ja sobie lewy tył odpuściłem, bo nie było niepokojących sygnałów i dopadło mnie w bardzo nieodpowiednim momencie...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekf Zobacz post
    Jak otwierasz drzwi, woda robi "chlust" na ziemię i widzisz mokry ślad na progu, to zdecydowanie masz problem. Z doświadczenia - jak już się zabierasz za uszczelnianie, to najlepiej hurtem wszystkie. Ja sobie lewy tył odpuściłem, bo nie było niepokojących sygnałów i dopadło mnie w bardzo nieodpowiednim momencie...
    A mozesz kolego rozwinac ? bo nie widze zadnych niepokojacych efektow tego ... narazie w obu przednich drzwiach byl ten efekt, nie duzo ale bylo. Jesli ma to czyms skutkowac to prosze o wskazowki. Dzieki

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał szaq Zobacz post
    A mozesz kolego rozwinac ? bo nie widze zadnych niepokojacych efektow tego ... narazie w obu przednich drzwiach byl ten efekt, nie duzo ale bylo. Jesli ma to czyms skutkowac to prosze o wskazowki. Dzieki
    Mogę rozwinąć. U mnie było mokro na progu (przód po lewej, tył po prawej). W taki właśnie sposób, że po większych opadach przy otwieraniu drzwi robiło "chlust". Przez jakiś czas nic więcej się nie działo, więc ignorowałem. Efekt — po jakimś czasie było i chlust i potop w środku, spece zabrali się do tych właśnie wymienionych drzwi + zidentyfikowali prawy przód jako kolejny do wymiany od ręki. Lewy tył był podobno w porządku, ale teraz żałuję, że nie załatwiłem tego za jednym zamachem, bo po kilku miesiącach dał mi do wiwatu...