Przyznam, że i mnie przydałaby się taka odpowiedź.
Rok temu zniżka jeszcze na pewno była, jak jest teraz?
Przyznam, że i mnie przydałaby się taka odpowiedź.
Rok temu zniżka jeszcze na pewno była, jak jest teraz?
Narazie znizek chyba niema , koszt dual ultera ok 1300 zl. Troszke drogo jak na te chwile , dwa miechy temu byl po 1050 zl byla promocja
Pare dni temu widzialem na allegro gosciu chyba indywidualnie robi tlumiki , cena za dwa koncowe tlumiki plus rura laczaca wydechy , cena dosc dobra bo 480 zl za komplet lecz nie wiem jak z jakoscia tego wydechu
Ostatnio edytowane przez Esseii ; 30-06-2017 o 05:33
Kurcze ale podrożały te tłumiki ): ja rok temu ze zniżką i przesyłką zapłaciłem coś koło 870 zyka. Za tą cene co teraz w życiu bym nie kupił dla samego efektu wizualnego nie warto takiej kasy wywalać ale kto bogatemu zabroni![]()
Dla mnie szkoda było wydać ok 900 zł dwa lata temu.
Dlatego kupiłem od 2.4 za 450 zl minus 130 za sprzedaż starego i wyszła piękna kwota 320 zł. I uważam za dobrze zainwestowane pieniądze.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Ja byłem ostatnim forumowiczem który zakupił wydech Ultera ze zniżką i było to w jesieni zeszłego roku. Wyszło okolo 920zl z dedykacją do 2.0 (podobno różnią soe od tych do 1.9). Obecnie Ulter wprowadził też wersję z nierdzewki, cena duplexu około 1.800zl.
Pozdrawiam.
Rafał
Tez myslalem nad Ulterem, ale ze wzgledu ze nie ma homologacji (a dla ubezpieczyciela to problem I ewentualna zwyzka za tuning na dwururke) majac do wyboru ori AR, to wymienilem caly uklad wydechowy pod sam FAP z nierdzewki od powerflow (robiony na miejscu z mozliwoscia dostosowania "pierdzenia" do wlasnych upodoban). Tlumik z nierdzewki wyszedl mnie taniej niz z ori. (UK) I przynajmniej gwarancja live time.
Ostatnio edytowane przez michuw81 ; 03-07-2017 o 01:06
Always Loking For A drive
Z jakiego materiału jest wykonany ten Ulter? Kwasówka czy zwykła blacha? Chcę zmienić swój i zastanawiam się nad Ulterem lub czymś indywidualnym. Co myślicie o wydechu pokrytym aluminium (tzw. aluminiowanie)?
Czy ktoś z posiadaczy potrafi porównać dźwięk Ultera z serią? Jest głośniej, bardziej basowo? Pytam, bo nieszczególnie mi na tym zależy, a planuję zakup, żeby do 2.0 sprawić dwururkę ;-)
Wewnątrz samochodu w zasadzie nie ma różnicy, natomiast na zewnątrz nie określiłbym tego jako głośniej, ale bardziej rasowo. Absolutnie nie jest uciążliwy podczas dłuższych podróży. W poprzedniej 159 jeździ już 6 lat i nie ma z nim żadnych problemów. W 2.0 mam od listopada 2016.
Pozdrawiam.
- Rafał