podziwiam !i mam nadzieje ze bedzie jakis filmij jak alfa chodzi na tym silniku
![]()
podziwiam !i mam nadzieje ze bedzie jakis filmij jak alfa chodzi na tym silniku
![]()
Zrobie zrobiedzis wpadły do auta półoski z FC 20VT i to już ostatni element układanki jeśli chodzi o części mechaniczne. Teraz już tylko elektryka. Żeby było smieszniej to ja te półoski sprzedałem jakiś czas temu jako nie potrzebne a okazały się pasujące idealnie
.
Końcowo silnik zawisł na łapach od FC 20 VT nie wiem czemu się tak bez krytycznie sugerowałem zapisami na forach zamiast poprostu sprawdzić. Cały układ silnik skrzynia półosie etc pasowało bez przeróbek do nadwozia 156.
Dziś do końca spięte wspomagania hamulców i zawieszenie wraz z półosiami na "gotowo" niestety wciąż czekam na hamulce i nie mogę zalać układu i odpowietrzyć ale jeszcze nie ma parcia.Wszystko ma jeszcze wygląd mocno rozgrzebany ale większość już albo mam ale zdemontowałem bo przeszkadzało albo mam już pomysł jak to zrobić potem trochę kosmetyki i będzie dobrze i w miare w terminie(o ile mozna tak napisac o ponad półrocznym poślizgu )
Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 01-07-2013 o 19:47
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
No gitarka, ja juz alfe poskladalemDzwon jak bedziesz odpalal
![]()
No i odpalone. https://www.facebook.com/photo.php?v=498529866889474
Z rozpiętym wydechem z rozpiętym dolotem z bajzlem w kablachale odpalone od jutra porządkowanie i doprowadzanie do ładu a no i mus znaleźć jeszcze 2 kontrolki (check i immo). Generalnie dość łatwo poszlo odpalanie gdyby nie fakt ze 3 godziny chodziłem obok odpiętej wtyczki od czujnika położenia wału i mimo ze go widziałem to jakoś nie skojarzyłem czemu nie chce zagadać, przyszla odsiecz w postaci stryja wskazał palcem kazał podpiąć i poszło
.
Dla tych co nie lubią FB.
Edit:
Proxim@AR a bo za to wuj nie ogarnął że już linka gazu spięta![]()
Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 09-07-2013 o 19:18
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
No przecież masz pedał![]()
Czekam na dalsze prace i końcowy efekt![]()
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
oj bd latać![]()
Fajny projekt, kibicuję.
Jak patrzę na to, że wątek było założony w październiku zeszłego roku to na prawdę szacunek za wytrwałość. Ciekawe czy w rok zrealizujesz projekt na tyle, żeby tym pojeździć![]()
myślę, że na pewno będzie jeździć do czasu zlotu![]()
No trochę się mi przeciągnęłoale samej roboty faktycznie jest dużo mniej niżby się zdawało , niestety uparty szef
brak urlopu i terminy trudno do zrealizowania (nadal mam fragment zeszłorocznego urlopu do wykorzystania) i niestety auto poszło w odstawkę. Szczegolnie że TS z alfy wyleciał dopiero końcem marca. Ale już powoli powoli do przodu. Dziś ogarniete kolejne sprawy : zamówione dystane 15mm
bo Brembo mi nie weszło
a liczyłem że wejdą. Immo już w kabinie auta już sie nie pali na kable
tylko klasycznie stacyjką , dolot skręcony sprawdzony etc. z elektryki zostały mi wentylatory i kontrolka wtrysku. Reszta juz ogarnieta i uporządkowana nie wiem czy sie wyrobie z obrotomierzem
ale na co komu on potrzebny ludzie kiedyś jeździli bez i tez dawali rade
wiec na zlot przyjadę o wlasnych siłach. Odpowietrzyć hamulce zlozyć wnetrze i jeździć ( tak wiem łatwo się mówi)
![]()
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
No to będziemy podziwiać projekt na zlocie![]()