Strona 15 z 34 PierwszyPierwszy ... 5678910111213141516171819202122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 337

Temat: [166] Dvd na ekranie ICS'a - problem? rozwiązanie ? ktokolwi

bobopszow
    Gość

Domyślnie

trei post wyzej masz wszystko powiedziane i opisane przez kolegi jan 123456 co ci mam jeszcze bardziej opisac nawet masz zdjecia tej która to wtyczka z tylu ics ,a co do przełacznik moze byc nawet ten

PRZEŁĄCZNIK MTS202 6PIN/2POZ LE [250V/3A, 125V/5A]
    Ostatnio edytowane przez bobopszow ; 04-05-2009 o 15:40

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

BOBOPSZOW myślę, że wprowadzasz kolegę TREIa w błąd, tak jak ty mówisz nie da się zrobić w samochodzie bez DSP(a JAN123456 ma takowy system u siebie w lybrze), ponieważ głośniki napędza ICS a nie wzmacniacz dsp znajdujący się bagażniku tak jak ma to miejsce w twojej wersji, on po prostu żółte gniazdo ma puste i co najwyżej może sobie podłączyć dodatkowy wzmacniacz np. do podpięcia suba, no chyba, że zainwestuje większe pieniądze i przebuduje całą instalację audio, ale to już inna bajka. TREI jeżeli chcesz podłączyć mp3 to spróbuj sposobu HENEKEL-a(mówię "spróbuj" bo szczerze mówiąc nie próbowałem nigdy takiego myku) na stronie 6 tego tematu--> http://www.forum.alfaholicy.org/147_...tokolwi-6.html , 8 ostatnich postów, a nóż widelec się uda...;]

Pzdr.

bobopszow
    Gość

Domyślnie

B SKI masz racje nie doczytałem ze kolega trei nie ma dsp ale rozmawiałem z janem123456 i on zamiesci opis jak sie podłaczyc gdy nie ma sie dsp zeby był syg stereo.
    pzdr.

trei
    Gość

Domyślnie

Dzięki panowie za odpowiedzi

spróbuję to podłączyć. Nie mam zmieniarki, wiec nie mam niebieskiej kostki mini-iso z tyłu. w związku tym rozwiązaniem może być:

~ Wejście AUX MINI-ISO Blaupunkt JACK MiniJack (619714727) - Aukcje internetowe Allegro

pasuje do "becerów", a zgodnie z ogólnym opisem złącz mini iso dla becera ze strony:

Studio 24

może się okazać że ten kabel nawet bez przerabiania będzie pasował. (wygląda na to, że dokładnie tak jak napisał kolega henekl - masa, lewy i prawy kanał może być w odpowiednich miejscach.

za chwilę go zamówię. zastanawiam się tylko jak już to zacznę montować - co zrobić z pinami 13 i 15 - mostkować, czy przełącznik jakiś robic ( chyba mostkować, bo zmieniarki nie mam, żeby mogło się coś przełączać).

pzdr

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Skoro i tak nie masz zmieniarki to zmostkuj tak jak mówisz i powinno być ok. Jak wszystko zmontujesz to daj znać czy trybi

Pzdr.

Kayrol
    Gość

Domyślnie

od kiedy mozna podłączyc mini jacka po zmostkowaniu 2 pinów? Ktoś kiedys twierdził ze ICS będzie krzyczał no CDC, jak to zadziała to pierdzielne na plecy bo kupiłem loudlinka XD

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

Panowie napisałem ,że dotyczy ics z dsp ,bez dsp nie wiem .Podejrzewam,że może być tak jak w lybrze bez nawi/tam mają łatwiej/dlatego do swojej lybry zamontowałem dsp/Może spróbować w/g tego schematu:
    niebiesska kość
    pin19->audio L
    pin20->audio P
    pin18->masa audio
    pin13 i pin15 zwieramy
    Jak będę miał jakąś 166 na warsztacie to wypróbuje i dam znać czy biega
    Jeszcze trzeba przytrzymać przycisk EXP i hula
    WAZNEOWYŻSZY OPIS DOTYCZY ICS BEZ NAWI W LANCII LYBRZE,NIE STOSOWAŁEM W ALFIE 166
    Ostatnio edytowane przez jan123456 ; 04-05-2009 o 17:41

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

no właśnie też jestem ciekaw a sprawdzał to już ktoś? chyba nie, więc czekamy...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol Zobacz post
    od kiedy mozna podłączyc mini jacka po zmostkowaniu 2 pinów? Ktoś kiedys twierdził ze ICS będzie krzyczał no CDC, jak to zadziała to pierdzielne na plecy bo kupiłem loudlinka XD
    To już możesz pierdzielnąć na plecy.Ja za dsp dałem 200PLN plus trochę wiedzy Ty za loudlinka dałeś 500-600PLN

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Aj ... wie ktos gdzie kupie uzywane dsp i czy duzo roboty jest zeby załozyc ?