Dzialaja wszystkie musisz przy zakupie zglosic ze chcesz do fiata jest osobny temat o rezystorze
Dzialaja wszystkie musisz przy zakupie zglosic ze chcesz do fiata jest osobny temat o rezystorze
Witam Państwa.
Wybaczcie jestem tu nowy i kupiłem dopiero co Alfe 159.
Mam taki problem że nie działają mi czujniki parkowania.
Moje pytanie jest takie czy za pomocą tego kabla i programu (niekomercyjnego) będę wstanie się podłączyć do modułu komfortu czy gdzie tam można.
Aby sprawdzić dlaczego nie działają czujniki?
Ponieważ nie mogę wklejać linków (mała ilość postów) chodzi mi o ten co podał użytkownik Jarek w pozycji trzeciej.
w wersji niekomercyjnej są ograniczenia. Możesz tylko obejrzeć sobie program i zasymulować błędy.
jesli ma byc program niekomercyjny to alfaobd demo na komórkę z androidem to najlepsze wyjscie bo mozna sie pdlaczyc z kazdym modułem a ograniczenia wersji demo nie przeszkadzaja. do tego modul elm bluetooth z usunietym rezystorem - ja mam dobre doswiadczenia z tanimi chinczykami kupowanym od pmfactory na allegro (mozna zamowic z usunietym rezystorem) - kupowalem u nich zarowno tego duzego elm 1.4 z pomaranczowo niebieska naklejka jakies 3 lata temu jak i niebieskie vgate scan ze 2 lata temu - wszystkie smigaja w roznych 159 i giuliettach bez problemow.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 19-07-2018 o 14:24
Czyli jeśli bym jakoś zdobył program nie komercyjny do tego kabla, to mógłbym przeprowadzać pełną diagnostykę ?
Ja niestety nie mam dobrych wspomnień z chińczykami ponieważ Lexia z Chin nie działa. Natomiast kolega ma Op- COM z Chin i działa bez problemów.
Epsonix skąd mogę pobrać alfaobd? z google Play?
rozumiem że moduł OBD bluetooth z ELM327, tylko że trzeba go przerobić pod Alfe. Czy możesz mi wskazać na Allegro który był by dobry?
tak, wersja demo, za komercyjna placilem 150zl bodajze
przeciez napisalem "kupowanym od pmfactory na allegro (mozna zamowic z usunietym rezystorem)" i reszte wystarczajace szczegoly zeby znalezc. poszukaj, albo sobie zadzwon do pmfactory - w aukcjach jest telefon.
- - - Updated - - -
na te interfejsy niektorzy narzekali ze im nie dizalaly, choc mi sie raz zdarzylo z takim pracowac w Giulietcie i dzialal.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Mi nie działał Vgate w 159 - choinka na desce i zwiecha całego CANa, musiałem odpinać aku. Dlatego pisałem - nie zawsze wszystko działa i to nie zawsze kwestia rezystora...
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
dziękuje za informacje.
to chińczyki, albo uszkodzony, a może nie trzymał specyfikacji i coś siał po CAN. Jak to u nas kosztuje 40zł, to w produkcji 4zł, oni tego nawet nie testują, leci linia i wypluwa tysiące takich badziewii. większość działa. na forum jest kupa ludzi którzy je używają w 159 i śmigają aż miło. ja sam takie 2 Vgate Scan-y kupiłem ze 2 lata temu używałem w wielu 159/Giuliettach i oba śmiagają super. 40zł nie majątek
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.