Moje Pirelli nie są głośniejsze od tych Conti.
Przejechałem na nich z 7000km i nie widzę aby się jakoś nadmiernie zużywały. Chociaż pierwszy tysiac km było głośno. Ja dlatego ponownie nie wybrałem Conti że na mokrym dla mnie była lipa.
Moje Pirelli nie są głośniejsze od tych Conti.
Przejechałem na nich z 7000km i nie widzę aby się jakoś nadmiernie zużywały. Chociaż pierwszy tysiac km było głośno. Ja dlatego ponownie nie wybrałem Conti że na mokrym dla mnie była lipa.
Conti to najbardziej przereklamowana firma oponiarska imo
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
Nie wiem skąd taka opinia. IMO zimówki ContiWinterContact TS850 w Giulietcie sprawują na 5 (przyczepność na +5, hałas na 4) , w 159 na +4 (przyczepność na 4+ hałas na 4), obie 17" tylko różne profile, letnie ContiSportContact 3 w Giulietcie na 4+ (na sychym 5, na mokrym -4).
Generalnie mało jest lepszych opon (miałem różne Bridgestony, Nokiany, Dębice, Goodyeary, Firestone, Kumho więc trochę mam porównania), choć obecnie najlepsza opona letnia z jaką miałem w życiu do czynienia to Goodyear Eagle F1 Assymetric 3 (18"), naprawdę świetnie radzi sobie z 240KM mojej TBi.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 28-11-2016 o 00:07
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Dla mnie conti ts850 3+, zdecydowanie lepiej sprawują się Pirelli, modeli nie pamiętam
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
Ktoś testował opony Vredestein Ultrac Vorti w rozmiarze 235/40R19 96Y?
Jakby ktoś chciał 225 40 19 po 8 tys km to zapraszam,kupione jako nowe z 13 roku w czerwcu 2016
Co powiecie na opony Uniroyal Rainsport 3? Czy mimo specyficznej konstrukcji bieżnika to ciche opony? Ktoś jeździ na takowych?
Ford S-Max 2.2 16v TDCi '13
FIAT Barchetta 1.8 16v VFD '00
FIAT Punto 1.1 8v FIRE '99