Strona 151 z 175 PierwszyPierwszy ... 51101141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,501 do 1,510 z 1746

Temat: Mixol + ON - dlaczego dolewamy oleje 2T do ropy? - w pigułce.

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał turek1601 Zobacz post
    potem zauważyłem że Croma nie puszcza białego bąka przy odpaleniu na zimnym
    ostatnio się zastanawiałem co się zmieniło, że Croma mi zaczęła dymić na zimnym. olej ten sam, ropa ta sama i dopiero ostatnio przypomniało mi się, że nie dolałem już 3 zbiornik 2T coś jest na rzeczy
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    VW Golf mk4

Domyślnie

Witajcie,
    generalnie mam jeszcze VW Golfa, jednakże mam dość sypiącego się Golfa, który podobno miał 'być bezawaryjny. Właśnie sprzedaję drania Zakupiłem Fiata Bravo 1.6 MultiJet, więc witam w rodzinie FIATa Czytam i generalnie jestem pozytywnie zaskoczony. Właśnie chciałbym zadać pytanie, czy ten 2T pomógłby na moje objawy:
    Przed zakupem Fiata dałem go na trzepanie do ASO. Ze względu na to że padł aku, przed wizytą w ASO był wymieniany i przejechałem na nim może dosłownie 10km w drodze do serwisu. Podpieli pod kompa i widziałem korekty które były następujące:
    1. -1,22
    2. 0.25
    3. -1,37
    4. 2.32
    Stopień zapachania dpf: 61% . Coś mechanik wspominał, że po odpięciu aku, auto dostosowuję się i te korekty mogą być lekko rozjechane. Generalnie nie wyglądają one za wesoło (chyba, że przesadzam). Teraz pytanie które faktycznie teoretycznie 'niedomagają' bo suma korekt ma być około 0 i raczej nie wiadomo, który leje albo jest zatkany. Jeżeli chodzi o objawy to takowych nie zauważyłem: odpalił normalnie, na jałowym stabilnie pracował, nie dymił. Też ciężko mi ocenić, bo nigdy nie jeździłem Multijetem, więc subiektywnie nie powiem czy szarpie, czy jedzie płynnie bo np. mogę ja mieć swoją technikę jazdy jeszcze nie przystosowaną. Nawet głupi skok sprzęgła jest istotny, bo tam sprzęgło łapało od dołu i skok pedału byl wyraźnie krótszy niż w moim Golfie.
    Planuję jakiś dobry preparat do czyszczenia wtrysków i dopiero po takim czyszczeniu i usunięciu nagarów itp zalanie baku 2T w proporcji około 150-200ml na 58l ON. Myślę, że taka kolejność jest właściwa (najpierw myjemy się a potem używamy kremów czy balsamów do 'nawilżania' ). Co myslicie koledzy o tych korektach i 2T na taką przypadłość? Nie chciałbym mieć na dzień dobry wydatku na regeneracje wtrysków. Auto ma 191 tys nalotu.
    Pozdrawiam

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar stokrotka147
    Mieszka w
    jawor
    Auto
    159 ti 1.9 150km jtdm Była 147 2.0 150km selespeed

Domyślnie

Wyjechany pierwszy zbiornik z LM 1052 pierwsze co zauważyłem to że już nie faluja obroty jak stoję na światłach i chyba bo tu tylko subiektywnie do tego podchodzę, że bardziej miękko pracuje na rozgrzanym. DPF posiadam ale nic niepokojącego nie zauważyłem żeby się częściej wypalał. Korekty sobie porównam po paru zbiornikach.

Użytkownik Rowerzysta Avatar haps
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 2.0 jtdm sport plus

Domyślnie

póki co mam do wlania archoil 6400-D zeby oczyscic cały układ wtryskowy, ale później zamierzam dolewać LM 1052 olej do dwu taktów.
    Takie zalecenia mi zaproponowało dwóch mechaników, wywodzących się z ASO Fiata w Wawie, którzy sami jeżdżą alfami i takie zabiegi robią
    Ostatnio edytowane przez haps ; 23-09-2016 o 18:54

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa 156

Domyślnie

Witam wszystkich. Przywiozłem świeżą partię Monzol 5C z Niemiec. Zainteresowanych zapraszam na allegro. Teraz nowa, niższa cena!

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Dziś wlałem do baku nowy dodatek z Archoila 6400 D-Max.
    Zobaczymy, czy coś daje.

Użytkownik Rowerzysta Avatar haps
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 2.0 jtdm sport plus

Domyślnie

Dziś wlałem do baku nowy dodatek z Archoila 6400 D-Max.
    Zobaczymy, czy coś daje.
    daj znać jak wyjeździsz zbiornik, bo też mam do wlania, ale czekam na trasę żeby zrobić większy przepał niż tylko praca dom..
    jestem ciekaw jakie będą Twoje odczucia

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Panowie, a Monzol 5C czy Archoila 6400 D-Max to jakieś oleje 2T ?
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Archoil 6400 D-Max to dodatek do ON.
    Wyjezdziłem już prawie cały bak z tym dodatkiem w 156, minimalnie zwiekszyłem dawke niz przewiduje producent.
    Jedno co zauważyłem na już to łatwiejsze (szybsze), mocniejsze odpalanie silnika. Jakby był wiekszy "kop" przy odpalaniu , a mam już stary bo 7 letni akumulator.
    Na poprzednim dodatku Archoila chyba to była poprzednia werska tego specyfiku też lepiej palił niż na zwykłej ropie.
    Tylko ja mam starego Jtd 8v z poczatku produkcji.

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Archoil 6400 D-Max to dodatek do ON.
    No to ja cię bardzo proszę aby nie zacierać tematu dodatkami. I nie piszę tego złośliwie lecz chodzi mi o to aby trzymać się tematu, bo zacierając jakiś nowy user po raz tysięczny zapyta o to samo. Nie jesteś nowicjuszem i wiesz jakie tu potrafi się robić bydło w tematach
    Że tez nikt się nie pokwapił założyć temat o dodatkach, tylko wszyscy piszą o nich w tym temacie
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF