Z obawy przed tym, iż synoptycy w końcu mogą miec rację zmiękłem i zalożyłem w końcu belli zimowe kapcie![]()
Z obawy przed tym, iż synoptycy w końcu mogą miec rację zmiękłem i zalożyłem w końcu belli zimowe kapcie![]()
Olej zmieniłem i umówiłem się na poniedziałek na robotę sprzęgła![]()
była 1999 Alfa Romeo 146 1.4 TS
była 2004 Alfa Romeo 156 1.9 M-jet
była 2002 Alfa Romeo 156 2.4 JTD
była 2000 Alfa Romeo 145 1.9 JTD
była 2005 Alfa Romeo 156 2.4 M-jet
jest 2010 Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
-------------------------------------
Kupione nowe klocki TRW komplecik do przodu i tyłu + nowa oryginalna skórzana gałka zmiany biegówTeraz tylko trzeba wszystko zamontowac
![]()
Zafundowałam Belli nowe wahacze górne na przód i nareszcie nie skrzypi
Do tego silikonik na uszczelki, bo nie mam serca codziennie jej klamki wyrywać![]()
Z Alfą jak z kobietą - trzeba wiedzieć jak się z nią obchodzić
Zakup za 30 zł nakładek na pedały bo już wytarte troszkę były...teraz to mam przyczepność dopiero heheh
Co śmieszne do AR 166 nakładka na pedał hamulca i sprzęgła ma dwa rożne numery i rożni się cenąWziąłem dwie hamulcowe i pasuje jak ulał, po cholerę to tak wymyślać?
Chciałem tez wymienić nakładkę na gaz ale dałem spokój, po pierwsze na zamóienie po drugie razem z pedałem gazu mi chcieli ożenić a po trzecie tam okładzina jest chyba z tworzywa wiec wytarte wcale nie jest to dałem spokój...
Pzdr
Pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Sprzedałem prawie nowe Continentale TS830, bo z Alfą były niekompatybilne i założyłem nowiutkie Dunlopy 3D.
Mam nadzieję, że będą duuużo lepsze.
Wymieniłem filtr paliwa i zalałem ja Dynagelem![]()
Zbyt mała sztywność (jak na Alfę / jak na polskie dziurawe drogi)*
* wybierz co wolisz.
W zeszłym sezonie zimowym wyważałem je 4 lub 5 razy.
W jakimś teście była mierzona sztywność opon i te Conti były najmniej sztywne.
Co do jakości prowadzenia - po wyważeniu - byłem zachwycony. Jednak zachwyt trwał do pierwszej dziury, zbyt szybko najechanego "leżącego policjanta, itp.
Na letnich Bridgestone ER300 "0" problemu, a przejechałem już 55 tys. km.