No właśnie ten tablet na pierwszy rzut oka najbardziej razi. Widzę, że tutaj ludzie mają dość zbieżne gusta
.
No więc... V40 nic mi nie urwało. Jedzie to nawet, ale plastiki w środku takie sobie, na tylnej kanapie wręcz klaustrofobia, bagażnik też wygląda dziwnie (dość głęboki, ale wąski i krótki). Widziałem też w salonie jakąś wersję bazową - wyglądała bardzo kiepsko, a zespół wskaźników dla kierowcy... Obrotomierz jakaś kpina no i brak temperatury cieczy chłodzącej? Żenada. Jest za to jakaś debilna wskazówka "Eco"...
Obok był salon Mazdy, więc od razu sobie podjechałem, pierwsze zdziwienie to to, że fotel kierowcy jest bardzo wysoko, opuściłem w najniższą pozycję i nadal czułem się jak w vanie (a nie lubię siedzieć całkiem na ziemi), z tyłu szokująco dużo wręcz miejsca, bagażnik też robi wrażenie. Wnętrze całkiem ładne, faktycznie trochę zbyt połyskujący plastik na desce i są miejsca, gdzie można było coś zrobić lepiej, ale ogólnie nie jest źle. Jazdę testową mam zaklepaną na czwartek.
Tutaj brak rabatów (2% od cennika) i brak używek w ofercie to będzie pewnie największa przeszkoda, ale ogólnie spore zaskoczenie na plus.