kacperr wiadomo, ze spalanie podawane przez producentow jest zanizane i nikt chyba nigdy jeszcze go nie osiagnal
procentowo jednak producenci zanizaja spalanie dla roznych modeli podobnie i dla 2.0 podaja nizsze, niż dla 1.9.
To, ze jeden samochod z 2.0 pali Tobie tyle samo, co jeden z 1.9 jeszcze o niczym nie swiadczy. Zbyt mala proba. Tym bardziej, ze z tego co widze 1.9 miałeś nie w 159, a w lżejszej Vectrze.
1.9 16V i 2.0 pala bardzo podobnie. Porownywac do opla niema co - ople maja inny uklad wtryskowy i z zasady sa nieco oszczedniejsze.
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
W USA nawet Hyundai został pozwany za zaniżanie średniego spalaniaNie wiem jak się to skończyło, ale na pewno musieli posmarować klientom niezłą kasę. Teraz pewnie muszą gwiazdkę umieszczać przy takiej informacji, że chodzi o wyniki z laboratorium.
Swoją drogą... w tym samym kraju był pozew zbiorowy do RedBull'a, że nie dodaje skrzydeł mimo zapewnień reklamy![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Jak ze spalaniem po chipie np. 2.0 ze 170 na 200KM, bez wyrzucania DPF?
1.9 8v chip na 165km, bez dpf, bez egr, 215/55/16
Kalisz - Szklarska Poręba (przez wrocław, kręcenie się po mieście) - średnia predkośc 68km/h - spalanie 7.1l
Szklarska Poręba - Kalisz (bezpośrednio) - śrdnia prędkość 84km/h - spalanie 5.9l
Po mieście jazda krótkie odcinki max 6km - 9,5 - 10,5l/100km
Na jakich felgach, oponach?
2.0 JTDm 170 KM, kupione na/w (?) autka.pl. Na tempomacie przy prędkości 110-120 km/h komputer pokazuje 7-8 litrów (bardziej bliżej 7, jednak czasami wskoczy tez na 8). Opony 17" 225 mm. Więc coś tu chyba nie gra, ale nie mam zielonego pojęcia co.
Ostatnio edytowane przez darkghost ; 28-02-2015 o 17:44