Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

pomyliłeś raczej z fanpage To forum wymiany informacji związanych z Alfa Romeo, które tworzą ich właściciele a nie kółko wzajemnej adoracji i wyłącznie wychwalania marki.
    Ja bardzo cenię negatywne opinie. Dzięki nim jest ciekawa dyskusja i można poznać różne perspektywy i problemy innych a potem sposób ich uniknięcia. (np niekupowania samochodu w wersji beta )

Inaczej to by wystarczyło zamiast tego forum zrobić galerię zdjęć z szczęśliwymi właścicielami a w stopce Alfa kochamy cię XO XO Na zawsze w naszym sercu <3
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebol75
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD

Domyślnie

No dobra ja jako sebek tez jeżdżę Alfą - Giulia i jestem mega zadowolony
    Zdarzyły mi się pierdoly typu problem z radiem, czy czujnik temp zewn i największy - wyciek płynu chłodzącego
    Wszystkie zostały naprawione, zawsze dostałem samochód zastępczy - nawet na czas przeglądu.
    Także od siebie jako posiadacz, a nie teoretyk - polecam Giulie każdemu kto chce czerpać przyjemność z jazdy i jeździć nietuzinkowym autem
    Pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hagi
    Mieszka w
    kujawsko - pomorskie
    Auto
    159 2,4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    pomyliłeś raczej z fanpage To forum wymiany informacji związanych z Alfa Romeo, które tworzą ich właściciele a nie kółko wzajemnej adoracji i wyłącznie wychwalania marki.
    Ja bardzo cenię negatywne opinie. Dzięki nim jest ciekawa dyskusja i można poznać różne perspektywy i problemy innych a potem sposób ich uniknięcia. (np niekupowania samochodu w wersji beta )

Inaczej to by wystarczyło zamiast tego forum zrobić galerię zdjęć z szczęśliwymi właścicielami a w stopce Alfa kochamy cię XO XO Na zawsze w naszym sercu <3
    Zgadza się. Tylko zauważ ile osób wypowiadających się bardzo negatywnie o Giulii jej nie posiada. To chyba przyznasz nie jest normalne.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    A pytanie nie może być na serio, a przynajmniej nie wiem jak mam na serio odpowiedzieć, bo tu nie ma gdybania - przy braku potrzeby takiego pojazdu. Więc nie ma nad czym się zastanawiać. Gdybym musiał , krótko odpowiadając : Infiniti/Lexus.
    Ale to gdybanie. Dla siebie przyjąłem inny "model" wydatków motoryzacyjnych i go stosuję (w skrócie - co innego do każdego zadania, dla sedana "w klasie Giulii" nie ma w nim potrzeb ani miejsca) .
    Wnioskuję, że jednak nie jesteś w stanie albo nie chcesz odpowiedzieć mi na to pytanie. Ja nie pytałem jaki masz model wydatków motoryzacyjnych. Skoro krytykujesz Giulię, to powiedz jakie auto z jej konkurentów by cię zadowoliło? Z odpowiedzi wynika, że żadne. Coś tam piszesz, że infiniti lexus - stawiam więc, że interesuje cię święty spokój i bezawaryjność, kosztem prowadzenia i przyjemności z jazdy. Nie jesteś więc klientem na Giulię, szukasz innego samochodu, albo chciałbyś mieć auto stylowe jak Alfa, solidne jak Audi i bezawaryjne jak Japończyk. Tylko, że takich nie było i nie ma. Jeśli jest to jest wskaż, chętnie się czegoś dowiem.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Wnioskuję, że jednak nie jesteś w stanie albo nie chcesz odpowiedzieć mi na to pytanie. Ja nie pytałem jaki masz model wydatków motoryzacyjnych. Skoro krytykujesz Giulię, to powiedz jakie auto z jej konkurentów by cię zadowoliło? Z odpowiedzi wynika, że żadnePod. Coś tam piszesz, że infiniti lexus - stawiam więc, że interesuje cię święty spokój i bezawaryjność, kosztem prowadzenia i przyjemności z jazdy. Nie jesteś więc klientem na Giulię, szukasz innego samochodu, albo chciałbyś mieć auto stylowe jak Alfa, solidne jak Audi i bezawaryjne jak Japończyk. Tylko, że takich nie było i nie ma. Jeśli jest to jest wskaż, chętnie się czegoś dowiem.
    Podpinam się pod pytanie, może zdecyduję się wtedy na zakup jak kolega poleci coś właśnie takiego czyli, stylowego, tak dobrze się prowadzącego, dynamicznego, 5 sek do setki, kompletnie bezawaryjnego i z wyśmienitym serwisem gdzie robią blue mountain w poczekalni... aha i cena do 200 tys za nowe.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Tak na szybko to chyba mustang wychodzi Zdaje się, że poniżej 200 się da. Stylowy jest Gorzej z "wyśmienitym serwisem" czy "kompletnie bezawaryjny", "dobre prowadzenie". Oglądając pewnego youtubera mam wątpliwości w tych obszarach Ale za to dostajemy jeszcze V8 i dźwięk ale i też plastiki z butelek w środku
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    Tak na szybko to chyba mustang wychodzi Zdaje się, że poniżej 200 się da. Stylowy jest Gorzej z "wyśmienitym serwisem" czy "kompletnie bezawaryjny", "dobre prowadzenie". Oglądając pewnego youtubera mam wątpliwości w tych obszarach Ale za to dostajemy jeszcze V8 i dźwięk ale i też plastiki z butelek w środku
    Samochód super ale za dużo miejsca z tyłu jednak nie ma... plus to co piszesz wyżej

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Giulie są najfajniejsze, bo moja przejechała 31000km i nie miała żadnej awarii, ani żadnej poprawki nie zgłaszałem. Dream car.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    ... Temat jest o postrzeganiu Alfy Romeo i co się po latach przygotowań do super premiery zmieniło.
    Oczywiście, coś się zmieniło. Z tym że świat wokół także.
    Oj świat motoryzacyjny faktycznie się zmienił. W czasach, gdy przy odbiorze z salonu Alfy 156 odmawiało się zdrowaśkę, bo w tym samochodzie praktycznie wszystko mogło się popsuć, samochody z niemieckiej trójcy które zawsze były największą konkurencją dla Alfy, uznawano za pancerne. Teraz, gdy ich awaryjność drastycznie wzrosła, niedopracowanie Giulii próbuje się udowodnić nie najlepszą nawigacją czy nie do końca odbijającą klapą w warunkach górskich… Z braku laku jako przykład niedopracowania nowych silników 2.0 ktoś rzucił 1 przypadek z forum brania oleju.. Zapomniał tylko dodać, że nikt inny się na to nie skarżył a zużycie oleju w powyższym egzemplarzu wynosiło około 200 ml/1000 km przy niewiadomych warunkach w jakich auto pracuje. Przy takich wartościach w garażach właścicieli Twinsparków 16V strzelały korki od szampanów
    Trochę obiektywizmu panowie, nie wymagajmy od Alfy niemożliwego. Priorytetem przy projektowaniu Giulii były osiągi z najwyższej półki i nadzwyczajne prowadzenie. Sztab włoskich inżynierów, który się tym zajmował spisał się znakomicie. Luigi, który zajmował się tylną klapą zbyt dużo czasu spędzał na przerwach i widocznie ani dźwięk jej zamykania ani siła za jaką się otwiera nie zostało idealnie dopracowane. Czy to jest powód, żeby kupić BMkę, w której 2.0 litrowy silnik z "natury" bierze olej i bywają przypadki zatarcia jednostek ? Chyba nie.
    W nowej Maździe 6 system wykrywający znużenie kierowcy i zapobiegający zaśnięciu za kierownicą został podobno perfekcyjnie dopracowany. Wcale mnie to nie dziwi, biorąc pod uwagę jak ten samochód jest angażujący w prowadzenie.

To prawda, że Giulia mogła być bardziej dopracowana w drobiazgach. Czas jednak naglił, bo jak Giulia wchodziła, marka miała tylko dwa popularne modele w ofercie. Zabrakło czasu na perfekcyjne dopracowanie ale główne założenia zostały spełnione w 100%. Stelvio, na które było już więcej czasu jest dużo bardziej dopieszczone w detalach. Jestem pewien że kolejny model będzie pod tym względem jeszcze lepszy.
    Z modelu na model widać marka stara się coraz bardziej. Teraz, żeby jeździć nowa Alfą nie trzeba być już jej miłośnikiem, bo to po prostu coraz lepsze samochody. Oby tak dalej.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

10 lat przespali a potem ich czas naglił

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Z modelu na model widać marka stara się coraz bardziej.
    Stara się ale może w osiągach Q. Chciałbym zobaczyć Veloce na torze obok konkurencji z Mercedesa czy BMW albo Porshe. Albo Super a tą swoją kontrolą trakcji jeśli chodzi już o osiągi.

Kurde najgorsze jest to, że jakby poprawili te 10 rzeczy które się tu przewijają + poprawa niezawodności to by był faktycznie dream car.