Strona 154 z 182 PierwszyPierwszy ... 54104144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,531 do 1,540 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

News o skunkworks bardzo ciekawy.
    Jak na razie wszyscy moi znajomi bardzo lubia alfe, powtarzaja to za kazdym razem jak ich wioze co jest naprawde mile, lecz dzieki stereotypom nie kupili alfy w przeszlosci :-( aczkolwiek giuliety i miciaki sa juz widokiem rownie powszechnym co vw. I z rozmow przy kawie wynika ze wiekszosc jest sklonna zamienic swoje nowe "bezawaryjne" merce itp wlasnie na alfe. Naprawde widze ze dzięki aktualnym alfom stereotypy o marce sie zmienily.
    A czy kolejna wyjdzie teraz czy za 2 lata nie ma akurat znaczenia. Potencjalnych klientow nie zabraknie.
    Tak wiec osobiscie trzymam kciuki za powodzenie tego nowego planu i czekam na kolejne niusy.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6040D using Tapatalk

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

wszyscy czekamy na kolejne niusy
    i tak czekamy od lat))

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    i tak czekamy od lat))
    Od ilu lat ty czekasz na nowa alfe?

Mam wrazenie ze wiesz o zarzadzaniu koncernami wiecej niz kulczyk i sergiusz razem wzieci a opowiesci Westera o najwiekszym sekrecie w jego karierze jakim jest przywrocenie Alfy do zycia zostaly zmyslone na poczekaniu :-)

Lepiej zjedz snickersa KRS bo zaczynasz gwiazdorzyc.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6040D using Tapatalk

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Sporting
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 159 3.2 V6 Q4 Kompresor Autodelta

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    i tak czekamy od lat))

Sądząc po twoich wypowiedziach , ty z pewnością nie czekasz.
    Ja czekam i pewnie spora grupa prawdziwych miłośników marki również.

Od ponad 20 lat kupuję samochody w salonie i zmieniam je co 3 lata. Ostatni zakup w 2007 Alfa Romeo 159 3.2 Q4

Niestety problemy firmy oraz jej polityka spowodowały, że od 4 lat chcę wymienić samochód i nie mam na co.

Szukałem, testowałem, odbywałem jazdy próbne i co ? ... postanowiłem cierpliwie czekać. Albo na informacje, że "marka pada" albo "zmieniamy politykę i bedziemy budować prawdziwe Alfy" ... jak już wiemy doczekaliśmy się tych lepszych informacji, a na potwierdzenie tego mamy 4C !

Jeżdżąc 7 lat tym samym samochodem nie jest łatwo.
    Co jakiś czas trzeba coś naprawić a i żona suszy głowę ( kup coś nowego i większego )
    Dziś jestem dumny ze swojej cierpliwości i wiem, że to już tylko rok - może dwa

Alfa Romeo Giulia ... NADCHODŹ !!!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Sporting Zobacz post
    Co jakiś czas trzeba coś naprawić a i żona suszy głowę ( kup coś nowego i większego )
    Rozumiem, że tankować jeździsz sam, skoro to nie jest dla żony problem?
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał Sporting Zobacz post
    Sądząc po twoich wypowiedziach , ty z pewnością nie czekasz.
    Ja czekam i pewnie spora grupa prawdziwych miłośników marki również.

Od ponad 20 lat kupuję samochody w salonie i zmieniam je co 3 lata. Ostatni zakup w 2007 Alfa Romeo 159 3.2 Q4

Niestety problemy firmy oraz jej polityka spowodowały, że od 4 lat chcę wymienić samochód i nie mam na co.

Szukałem, testowałem, odbywałem jazdy próbne i co ? ... postanowiłem cierpliwie czekać. Albo na informacje, że "marka pada" albo "zmieniamy politykę i bedziemy budować prawdziwe Alfy" ... jak już wiemy doczekaliśmy się tych lepszych informacji, a na potwierdzenie tego mamy 4C !

Jeżdżąc 7 lat tym samym samochodem nie jest łatwo.
    Dziś jestem dumny ze swojej cierpliwości i wiem, że to już tylko rok - może dwa

Alfa Romeo Giulia ... NADCHODŹ !!!
    nie rozumiem Cie Sporting
    najpierw uznajesz, ze ja nie czekam, a potem potwierdzasz moje slowa i spostrzeżenia
    czyli jak?

Koledze, co uznał mnie za speca lepszego od kulczyka (czemu kulczyka, a propos?) i sergia, oraz wierzy, jak arab w allaha, w slowa haralda westera, odpowiem: wester nikogo jeszcze nie przywrócił do życia

na razie tylko o tym opowiada, od lat

musisz zrozumieć jedno kolego: rynek jest ciasny, zapchany przez konkurencje, kazdy rok nieobecnosci marki to dwa lata walki o odbudowę sprzedazy

jesli myslisz, ze pol miliona ludzi rocznie czeka na nowe alfy, to sie mylisz, oni juz kupują inne samochody, kupują samochody marek, ktore im coś oferują, poza słowami i obietnicami.

alfie romeo bedzie dramatycznie trudno wrocic na swiatowe rynki
    biznes musi sie oplacac, skoro wiec inwestujemy niezliczone miliony w osiem nowych modeli, MUSIMY mieć potem odpowiednio wysoką sprzedaz

inne rozwiązanie oznacza bankructwo i upadek

szanse na przetrwanie marki wynoszą mniej niż 50 procent

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Jak sam piszesz KRS, rynek jest nasycony, dlatego AR musi zaatakować produktem perfekcyjnym i ma tylko jedną szansę. Nie może sobie pozwolić na wypuszczenie w pośpiechu jakiegoś auta tylko po to, żeby ludzie wiedzieli, że Alfa nadal istnieje i coś tam produkuje. Tak było do tej pory i co z tego mamy?! Z resztą teraz Alfa będzie celować wyżej niż poprzednio, więc o jakim odbudowaniu sprzedaży mówimy? Tutaj będzie budowanie wszystkiego na nowo - wizerunku, pozycji, sprzedaży.
    Taka przerwa z drugiej strony też jest może dobra, bo trochę 'smród' po Alfie opadnie, ludzie zapomną o ostatnich niepowodzeniach - temat przycichnie. A jak będą gotowi z nowymi modelami to wrócą z wielką pompą

Tak ja to widzę
    Pozdro,
    Bartas

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Serdżio tydzień temu ogłosił 5-letni plan, a już mówi, że te cele to znowu nie są aż takie ważne i nie muszą być spełnione:
    http://europe.autonews.com/article/2...19962/0/SEARCH

Co za gość...

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Mówi o 10% rozbieżności, więc to aż tak dużo nie jest. Chociaż skoro po zaledwie 1 tygodniu już 10%, to co będzie po 1 miesiącu, czy 1 roku?!
    Pozdro,
    Bartas

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

No właśnie... Pomyśl sobie o wszystkich ludziach na wysokich stanowiskach, którzy pewnie mają powpisywane grube premie w zależności do osiągniętych wyników, albo lepiej, na zasadzie zero-jedynkowej - czyli jeśli jest cel, to masz tu kolego 1 mln EUR na konto, a jeśli nie to sorry, taki mamy klimat. I teraz taki koleś, który zamierzał się urabiać po łokcie, żeby za 5 lat skosić szmal i przejść na emeryturę w swojej nowej willi w Toskanii właśnie się dowiedział, że sam Serdżio powątpiewa, żeby się udało... Jak oceniasz jego motywację do pracy?