Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

dlaczego tak twierdzisz? pewnie jest duzo drobnym druczkiem i jakies limity ale to chyba zawsze lepsze niz nic?
    Takie gwarancje zwykle nie obejmują "naturalnego zużycia" i "wad materiałowych". A teraz wymień jakiś rodzaj awarii w kilkuletnim aucie, który wystąpił nie z przyczyn użytkownika i jednocześnie nie był ani wynikiem naturalnego zużycia eksploatacyjnego, ani nie wynikał z wad materiałowych.

- - - Updated - - -

dlaczego tak twierdzisz? pewnie jest duzo drobnym druczkiem i jakies limity ale to chyba zawsze lepsze niz nic?
    Takie gwarancje zwykle nie obejmują "naturalnego zużycia" i "wad materiałowych". A teraz wymień jakiś rodzaj awarii w kilkuletnim aucie, który wystąpił nie z przyczyn użytkownika i jednocześnie nie był ani wynikiem naturalnego zużycia eksploatacyjnego, ani nie wynikał z wad materiałowych.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Stelvio Super MY18 2.0 200hp

Domyślnie

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4jtdm-skora-xenon-dvd-navi-wersja-ti-ID6zS037.html

Nie jest to podejrzanie tania oferta?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Stelvio Super MY18 2.0 200hp

Domyślnie

[duplikat]
    Ostatnio edytowane przez seed ; 10-04-2018 o 20:08 Powód: duplikat

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Jest. Nawet biorąc pod uwagę, że handlarz opylił bokiem oryginalne felgi od Ti.

Użytkownik Rowerzysta Avatar grosii
    Mieszka w
    TLW
    Auto
    AR33 1.5, AR33 1.7, 146 1.7 16v, 156 1.6TS, AR 166 2.4, 166 FL 2.4 jest 159 2.4 TI, Giulietta QV

Domyślnie

a chcesz kupić i jest za tania czy męczyć klawiaturę bez sensu? każdy na forum jest bogaty i kupuje alfy za 50 tysi a swoje stare eksportuje hahaha

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

A korzystal ktos z was moze z firm sciagajacych auta z zagranicy na zamowienie? Mozecie jakas polecic? Szukam sedana 1.8 juz od kilku miesiecy i nic sie nie trafia a czas mi sie konczy bo na wakacje musze miec nowe auto i pomyslalem aby skorzystac z pomocy takich wlasnie firm i cos sciagnac za ich posrednictwem. Czy ktos korzystal i da sie tak kupic dobry samochod?

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Kolega mój jeździ tak regularnie na zachód i południowy zachód Niemiec po auta na zamówienie, na pewno da się tak kupić coś lepszego niż od miejscowego handlarza i w sensownej cenie, bo często przywozi "przy okazji" drugie auto, które sam sprzedaje. Ale nie wiem jakie są dokładnie koszty takiej zabawy.
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Koszty są spore. Sam korzystałem. Samochód który zamówiłem był (po uwzględnieniu wszystkich opłat) w cenie najdroższych modeli na Allegro, przy jednak lekko ponad przeciętnym wyposażeniu. Ale zadowolony byłem, choć samochód był jedynie pod każdym względem poprawny (w sensie nie ma co liczyć na odpicowaną plackami perełkę). Fakty są takie, że za granicą, te ładne i naprawdę dobrze utrzymane samochody, kosztują sporo. To co znajduje się w mentalnym zasięgu Polaka, może być co najwyżej solidne i poprawne - zapewniać bezproblemową eksploatację, ale nie powalać pod względem zadbania czy wyposażenia.
    Na Bezwypadkowy.net jest sporo osób świadczących takie usługi.

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Koszty są spore. Sam korzystałem. Samochód który zamówiłem był (po uwzględnieniu wszystkich opłat) w cenie najdroższych modeli na Allegro, przy jednak lekko ponad przeciętnym wyposażeniu. Ale zadowolony byłem, choć samochód był jedynie pod każdym względem poprawny (w sensie nie ma co liczyć na odpicowaną plackami perełkę). Fakty są takie, że za granicą, te ładne i naprawdę dobrze utrzymane samochody, kosztują sporo. To co znajduje się w mentalnym zasięgu Polaka, może być co najwyżej solidne i poprawne - zapewniać bezproblemową eksploatację, ale nie powalać pod względem zadbania czy wyposażenia.
    Na Bezwypadkowy.net jest sporo osób świadczących takie usługi.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał grosii Zobacz post
    a chcesz kupić i jest za tania czy męczyć klawiaturę bez sensu? każdy na forum jest bogaty i kupuje alfy za 50 tysi a swoje stare eksportuje hahaha
    albo swoje pewne sprzedaje za cene wyższą niż "allegrowa" i zarówno sprzedwaca jak i kupiec jest zadowolony

- - - Updated - - -

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    był nawet chyba temat w dziale 159 o takim rodzaju gwarancji ...
    ( jaki normalny ubezpieczyciel za kilka zł zagwarantuje naprawy zwroty odszkodowania za praktycznie wszystko w 10 letnim aucie ? )
    w maczek nie wnikam nawet bo szkoda czasu
    wg mnie pic - no ale moge sie mylic przeciez
    chetnie poczytam jak ktos z takiej gwarancji wymienił sprzegło , dwumas , elementy silnika , zawieszenia itp ...