Jak ktos już raz zalal motula to tak zostajenie przechodzi sie na nic więcej
![]()
Jak ktos już raz zalal motula to tak zostajenie przechodzi sie na nic więcej
![]()
nooo... jak już pisałem motul bierze od nas olej bazowy.... ciekaw jestem jakąż to mają technologie rakietową że wytwarzają takie wspaniałe oleje na cudzych bazach![]()
"od nas", tzn?
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Dejon widzisz ja od 9 lat używam Motula w różnych autach.Teraz spróbowałem Millersa XF longlife 5w30 I nie zabardzo mi podszedł głośniejsze auto się zrobiło.Duzo osób chwali sobie Amsoil Signure Series 5w30 dlatego pytam o opinie osób które go używały /używają.A ze auto mam na małym koksie i ciężka nogę chciałbym zapewnić dobre smarowidlo. Odwdzięczyć się alfuni za bezawaryjnosc
Ostatnio edytowane przez jedrek1980 ; 29-08-2015 o 07:26
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
Pablo to nie jest dowcip, skoro olej ma dobre właściwości smarne, fajna kulturę pracy silnika i co najważniejsze ten olej nie znika jak oleje niektórych innych marek to kolega dejon ma rację. Szczególonie, że sporo mechaników ma bardzo zdanie na temat tej marki. Wiele lat na rynku wiele testów i badań laboratoryjnych owocuje dobrą marką. Do Was - Ty i Artih nie dociera, że szajsu się nie podrabia. A skoro się podrabia to znaczy, ze olej jest ceniony przez kierowców.
Oczywiście, zgadzam sie z tym co piszesz, ale znam wiele, naprawdę wiele osób, które rezygnują z MOTULa na rzecz innych produktów.
Dlatego uważam to za dowcip.
- - - Updated - - -
To nie jest olej dedykowany do silników Alfy, tylko do VW, i ma trochę inne parametry i normy.
Do silników AR powinieneś zalać XF Longlife C2/C3 lub EE C3.
XF Longlife 5w30 ma trochę inne parametry niestety, i może powodować głośniejszą pracę silnika w AR.
W 2.7 i 3.0 TDi nie wolno natomiast stosować oleju o wyższych lepkościach, o czymś to świadczy.
- - - Updated - - -
Zalewałem MOTULa do Swoich wszystkich samochodów, i już tego nie robię.
Nawet teraz mam go w swojej ofercie, ale do siebie zalewam lepsze produkty.![]()
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Oki Pablo wszystko rozumiem...moze nie dopisalem ze na pewno sa inne leprze droższe lub może tańsze oleje i nie będę stał na swoim ze tylko jeden naj na świecie jest Motulale mam dpfa i uwazam stosując ten produkt jest duza różnica niz wcześniejsze oleje...fakt moze jak bym trafil na coś lepszego oczywiście w podobnej cenie to czemu nie...
Pablo taki właśnie wałem Millersa XF longlife 5w30 C2/C3
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP