pytam co lepsze 2t czy te dodatki,ty to masz zawsze dóżo dopowiedzenia nawszystkim sie znasz
pytam co lepsze 2t czy te dodatki,ty to masz zawsze dóżo dopowiedzenia nawszystkim sie znasz
Bo kiedyś dawno temu posiadłem wiedze czytania ze zrozumieniem dlatego teraz zamiast zadawać pytania, na które odpowiedzi już padły to dużo czytam i dUżo wiem
Zastanawiasz się miedzy jednym z najtańszych olejów 2T, a jednym z najbardziej bogatym w dodatki uszlachetniaczem paliwa. To tak jak by się zastanawiać miedzy polonezem, a Alfa 159. I to i to jeździ kwestia kto czego wymaga. O obu jest sporo opinii, o AR w temacie dodatków, a o Orlenie 2T tutaj.
Czy olej do pilarki 2T np. z Husqvarny (niebieski), albo innej maszyny ogrodniczej nadaje sie do klekota?
Dlaczego?
Taka piła dostaje mocno w kość, a idzie super.
Napewno taki olej ma wiecej roboty niż w skuterku.
Skoro tak uważasz to zalej, sprawdź i podziel się wrażeniami![]()
Dzis rozmawiałem z kolegą finem o naszych dizlach i zapytałem czy stosuje u siebie dodatki 2T odparł, że pierwsze słyszy po czym zaczął przeszukiwać, zasoby finskiego Internetu. Po jakimś czasie stwierdził, ze spróbuje. Podzielil sie tez ze mną informacją, że jakoby wyczytał o możliwości dodatku benzyny do dizla celem wyczyszczenia wtryskow? Odradziłem mu ten szatański pomysł jak sądzę. Co o tym myślicie? Niestety nie znam proporcji takiej domieszki ale podejrzewam, że niewiele.
Patent z dolewaniem benzyny jest znany od dawna w silnikach diesela, np. zimą aby ropa nie zamarzła (nie wytrąciła się parafina)![]()
Jest: Alfa Romeo GIULIA Veloce 2.0 280KM
Była: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 120KM 2001
Była: Alfa Romeo 147 1,6 T.Spark 120KM 2003
Jest: Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 2006 120KM -> 150KM by ConMir.pl - polecam.
I nie polecane jest ze względu na "suchość" benzyny. Do czyszczenia jak i przeciw wydzielaniu parafiny lepiej stosować dedykowane środki.