Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Bartosz 31 Zobacz post
    Witam wszystkich chcem kupic ledy drl na kierunki do AR 159 bedzie to smigac prosze o jakies komentarze
    Kolego 20 stron w tyl masz ciągle o tym watek, filmy nasze jak to działa linki do zamowienia itp

Cytat Napisał krzysiek1250 Zobacz post
    Witam

Czy ktoś , kto montował led w miejsce h-7 mógłby wrzucić zdjęcie jak to wygląda po zamontowaniu ?
    Najbardziej interesuje mnie to , czy wszystko udało się zmieścić w lampie .

K.
    Wygląda super, działa jeszcze lepiej i miesci sie bez problemu, jeszcze druga żarówkę byś tam włożył
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Cytat Napisał Marcino20 Zobacz post
    Nie masz racji kolego.
    Tu dajesz sztandarowy przykład montowania najtanszych lub tanich ledow, na zasadzie 40 ledow w jednej zarowce, wow! Świeci to tak jak mówisz, tylko wyglada ładnie w kloszu. Ja mówię o konkretnych zarowkach cob led, dwa ledy na żarówkę max i nie mowie tego bo mi sie tak wydaje tylko z doswiadczenia. W poprzedniej 156 mijania były tragiczne, przerabialem wszystkie zarowki zwykle, znikoma poprawa, po tym znalazlem cos takiego :
    Załącznik 215540
    Efekt jakbym mial kolejny komplet lamp z przodu, dwa razy mocniejsze światło, bialutkie i bez porownania lepsze.

Wiem o jakich ledach mowisz, mozna je stosować maksymalnie do przeciwmgielnych, ale te, ktore zakladam są dwukrotnie mocniejsze, xenon przy nich zanika.
    Dzisiaj postaram sie zrobic filmik na aktualnych ledach H7 na dlugich, sam zobaczysz jaką to ma moc.
    Co nie zmienia faktu że tracisz homologację lamp ;-)

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał MikeDraven Zobacz post
    Co nie zmienia faktu że tracisz homologację lamp ;-)
    Nie jest mi ona potrzebna, tylko swiatlo na drodze jest mi potrzebne. W postojowki jak zainstalujesz leda malutkiego tez homo juz nie masz, w oswietlenie tablicy tez do końca nie można. Podsumowując kazdy led zamiast zarowki jest niedozwolony, jezeli ktos nie chce i ma wewnetrzny zgryz z homologacją nie musi zakladac ledow.
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 1.9 JTDm 150KM 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał marcinq24 Zobacz post
    do tego kupiem od razu w miejsce mijania h7 :
    https://m.aliexpress.com/item/32660801174.html#autostay
    jak bedzie dobrze, a musi byc to zamowie od razu h7 w miejsce dlugich
    Daj koniecznie znać jak założysz bo też rozglądam się za jakimiś ale wolał bym kupić coś z potwierdzoną opinią. A może ktoś już jakieś ledy w mijania montował do Alfy i może polecić konkretną ofertę z ali?

Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Cytat Napisał Marcino20 Zobacz post
    Nie jest mi ona potrzebna, tylko swiatlo na drodze jest mi potrzebne. W postojowki jak zainstalujesz leda malutkiego tez homo juz nie masz, w oswietlenie tablicy tez do końca nie można. Podsumowując kazdy led zamiast zarowki jest niedozwolony, jezeli ktos nie chce i ma wewnetrzny zgryz z homologacją nie musi zakladac ledow.
    Każdy robi co chce w swoim aucie Ja teraz nie potrzebuję ledów bo mam ori xenon. Wcześniej jeździłem na żarówkach i wiem, że światła z żarówek nawet najlepszych nie będzie tyle co z led czy xenonu. Ale wywalać np xenony na rzecz chińskich ledów, dla mnie to słabe, no ale jak już wspomniałem każdy robi co chce pozdrawiam serdecznie

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Panowie światła mijania i podświetlenie kompa miedzy zegarami sterowane są z tego samego czujnika? Chodzi mi o to, że czasem pod wieczór gdy powoli sie ściemnia podczas jazdy widzę jak co jakiś czas zmienia się natężenie podświetlenia w zależności czy wjadę np. w zabudowania, las itp itd. bo już czujnik łapie na granicy i tak się zastanawiam czy dzienne w trybie auto są tak samo czułe na zmiany oświetlenia jak podświetlenie kompa?

Użytkownik Romeo Avatar kolekszy
    Mieszka w
    Namysłów
    Auto
    AR 156 SW 1.9JTDm-jet 140km powered by

Domyślnie

Poza tematem, kupowal ktos soczewki z ali? Mozecie cos polecic?
    Kupilem jeden komplet lamp do 156 i chetnie pomajsterkuje

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
    Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
    HONDA CBR 1000RR REPSOL

Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
    Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
    Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW

Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Panowie światła mijania i podświetlenie kompa miedzy zegarami sterowane są z tego samego czujnika? Chodzi mi o to, że czasem pod wieczór gdy powoli sie ściemnia podczas jazdy widzę jak co jakiś czas zmienia się natężenie podświetlenia w zależności czy wjadę np. w zabudowania, las itp itd. bo już czujnik łapie na granicy i tak się zastanawiam czy dzienne w trybie auto są tak samo czułe na zmiany oświetlenia jak podświetlenie kompa?
    Chyba zależy to od włączonych świateł mijania, jeżeli masz uaktywniony tryb autopodświetlenia, wtedy natężenie zmienia się wraz z intensywnością światła, aby w nocy nie oślepiać kierowcy podświetleniem wskaźników

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    nie są, dodatkowo czułość dla świateł masz w manetce
    Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał MikeDraven Zobacz post
    Chyba zależy to od włączonych świateł mijania, jeżeli masz uaktywniony tryb autopodświetlenia, wtedy natężenie zmienia się wraz z intensywnością światła, aby w nocy nie oślepiać kierowcy podświetleniem wskaźników
    Tak ale zmierzam do tego czy jak natężenie światła jest na granicy działania świateł mijania to też mogą one podczas jazdy wieczorem przez jakieś zadupie włączać się i wyłączać jak to ma miejsce z rozjaśnianiem się i ściemnianiem zegarów czy po prostu maja większa tolerancje i małe odchyłki natężania przy wieczornej jeździe nie wpływają na ich załączenie/wyłączenie

EDIT: Ok dzięki za odpowiedz

W takim razie też sobie sprawie te chińskie dzienne z kierunkami plus moduł/pzekaźnik z alledrogo tak aby mijania działały cały czas na auto.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 16-11-2016 o 21:19