Strona 157 z 182 PierwszyPierwszy ... 57107147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,561 do 1,570 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

użytkownik powyżej bardzo mądrze pisze
    Sergio perfekcyjnie poradził sobie z Chryslerem jak mało kto i tak samo poradzi sobie z koncernem Fiata,to nie jest byle kto wzięty ze śmietnika tylko człowiek,który ma spore pojęcie,nie sztuką jest kogoś krytykować jak jeszcze nie widać co zrobił,dajcie mu trochę czasu jeszcze,to nie jest takie łatwe jak wam się wydaje,ma miliardy i inwestuj jak popadnie.
    Swojego czasu handlowałem samochodami i ludźmi kierują stereotypy a bo niemiec abo japończyk a bo francuz miękki a bo tamto siamno owamto-dlatego alfry i spółka mają przerąbane dzięki tym stereotypom i zawsze tak będzie iż masowe auta będą się lepiej sprzedawać niż te które dają mega frajdę ekstra dzwięk silnika lux prowadzenie co z tego jak wygra golf który jest masówk bo to golf bo to niemieckiea ahh ta mentalność
    Nie oceniajcie książki po okładce powtarzam to,w dzisiejszych czasach jest mega trudny rynek samochodowy króluje dużo koncernów bardzo mocnych i trzymających się od dawna jak Volkswagen Toyota,każdy z nas wie,że tylko niemiec albo niezawodny japończyk,ale wbił się Koreańczyk?wbił się i chce dogonić japońca i na pewno mu się to uda albo jeszcze przegoni w najbliższych czasach.
    To wszystko nie jest takie łatwe jak wam się wydaje,rozumiem ludzi którzy czekają na następcę 159 ale to jest kryzys jest mega mocna konkurencja,to nie jest takie łatwe wbić się w takich mocarzy,w trudnych czasach trzeba trzymać się razem a nie narzekać,a bo alfa ,a bo fiat ,a bo lancia.
    Dajmy sobie siana z Lancią bo to przeszłość,ale jestem pewien,że alfa romeo zawojuje rynkiem i to na pewno a Fiat pokaże na co go stać,rozumiem ludzi którzy nie siedzieli w alfie i krytykują bo ktoś tak powiedział,ale wy co macie alfy krytykujecie i zniechęciacie?tego już nie rozumiem.
    najbardziej rozwala mnie to,że na każdej ulicy stoi passat,golf, i cała spółka aut które nie psują się od poczęcia aż po zezłomowanie,no przeciez passaty i golfy nie psuja się a japończyki?proszę cie te auta nie wymagają mechanika

Do pana u dołu
    możesz sobie kopiować posiadacze Lancii sami wiedzą,że ta marka nie ma już przyszłości 2 modele Delta i ypsi a reszta Chryslery ze znaczkiem lancii-goodbye
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 17-05-2014 o 08:47

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał dereza Zobacz post
    Dajmy sobie siana z Lancią bo to przeszłość,ale jestem pewien,że alfa romeo zawojuje rynkiem i to na pewno a Fiat pokaże na co go stać
    haha haha ha sorry) nie moglem sie powstrzymać)) przekopiuję to na forum lancii)))
    To jest zdanie miesiąca))
    Faktycznie, w tym wątku nie warto już napisać ani słowa Ani jednego słowa.

criss
    Gość

Domyślnie

KRS a ty wszędzie musisz dyskutować i polemizować?? wydaje ci się że jesteś najmądrzejszy i że wszystkie rozumy pozjadałeś. Odpuść sobie

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał criss Zobacz post
    KRS a ty wszędzie musisz dyskutować i polemizować?? wydaje ci się że jesteś najmądrzejszy i że wszystkie rozumy pozjadałeś. Odpuść sobie
    Post nic nie wnoszący do wątku, za to atakujący rozmówcę. Natomiast zwrot: "wydaje ci się że jesteś najmądrzejszy i że wszystkie rozumy pozjadałeś" swiadczy o bezradności i intelektualnej niemocy do podjęcia dyskusji. Zawsze wtedy atakuje się personalnie, jak to widać i tutaj. Metoda stara jak świat.
    Dlaczego mam nie polemizować? od tego jest forum. Jak facet piszę, że lancia to przeszłość a alfa pokaże, na co ją stać, to trudno na to nie zareagować. Alfa właśnie pokazuje na co ją stać: na Gulię czekamy już kilka lat i jeszcze kilka poczekamy. W tym samym czasie odstrzeliwuje się lancię, markę tak samo szacowną i z tradycją jak alfa.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Poczekajmy cierpliwie rok i zobaczymy co wypuści Sergio.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Jak facet piszę, że lancia to przeszłość a alfa pokaże, na co ją stać, to trudno na to nie zareagować. Alfa właśnie pokazuje na co ją stać: na Gulię czekamy już kilka lat i jeszcze kilka poczekamy. W tym samym czasie odstrzeliwuje się lancię, markę tak samo szacowną i z tradycją jak alfa.
    Bo nie przeszłość?jaka lancia?o tej marce należy mówić w czasie przeszłym,co chcesz nazwać lancią?te chryslery ze znaczkiem lancia?daj spokój,przed alfa jest wielka szansa,lancia tak słabo stała ,iż kupowali ją przeważnie tylko włosi,stare lancie były fajne z duszą ,ale kiedy to było?wieki temu i nie interesuje mnie chrysler ze znaczkiem lancia,co dzisiejsze lancie mają wspólnego z marka?Delta i Ypsilon mają wiele wspólnego ze starymi lanciami?wyglądają jak luxusowe torebeczki od Gucci.
    Wątek jest o Giulii i czas skończyć to bezsensowne postowanie,kto mądrzejszy,kiedy i jaka będzie sprzedaż ,czy to w milionach ,miliardach rocznie,będą oficjalne zdjęcia ,albo informacje na temat tego modelu ,wtedy będzie sens pisania i wymądrzania.
    Sergio jest ostrożnym człowiekiem,nie sztuka jest bez głowy wypuszczać ,co popadnie i upaść za chwilę.
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 17-05-2014 o 14:31

jersey
    Gość

Domyślnie

Lancia marką bez przyszłości bo wypuszcza samochody które... właśnie, które co? Są kopiami Chryslerów? A Alfa to niby co? Kopie Fiatów z innym znaczkiem i grillem. Wybaczcie, ale wg. tej logiki to i AR jest przeszłością.

Mnie osobiście szkoda Lancii. Miała miejsce w segmencie limuzyn dla bardziej wymagających, ale nie będących jeszcze na poziomie najwyższych półek. Taki luksusowy odpowiednik sportowej AR. A jeżeli AR będzie chciała zagospodarować rynek po obu stronach (luksus+sport) to jej wizerunek może się mocno rozmyć.

No nic. Poczekamy, zobaczymy.

Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Wiadomo,że alfa to kopia fiata z innym znaczkiem,jeździłem fiatami,jeździłem alfami,masz racje kopia fiata w sportowej wersji,dużo ładniejsza kopia fiata,dużo wygodniejsza kopia i dająca frajdę jazdy lepszą niż fiat,taaak alfa fiat i lancia to samo tylko,że lancia odpadła z gry i mówimy jej goodbye chrysler,chcesz chryslera?idź do salonu lancia.
    Alfa jest przeszłością?dziwne doszły mnie słuchy,że ma wypuścić na rynek 7 nowych modeli hmmm śmierdzi mi to kapitulacją
    Trzeba czekać na Giulie i nie wróżyć z fusów,będzie co będzie,lancia robiła kiedyś świetne auta szkoda,że już nie robi,nie mam nic do tej marki tylko denerwuje mnie to,że Sergio wcale nie bierze jej pod uwagę i nie zamierza wcale inwestować,mam nadzieję,żę zmien kiedyś zdanie i tu ma u mnie minus i to duży,wolałbym aby wychodziły takie lancie jak kiedyś i lepsze by było zainwestowanie w lancie niż w fiata,ale to tylko takie moje gadanie,które pewnie mało kogo obchodzi.
    Nie róbmy już burdelu w tym temacie,piszmy wszyscy o nowej Giulii bo nikogo tu nie obchodzi lancia fiaty itp.
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 17-05-2014 o 20:11

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Rzeczywiście szkoda Lancii, ale myślę, że w tej sytuacji Sergio miał do wyboru albo ratować AR albo Lancię. Nie wydaje mi się, że ma tyle kasy, żeby pompować w dwie marki na raz.
    Postawił na Alfę i powinniśmy się cieszyć! A tu biadolenie...

Co do Lancii: wydaje mi się, że skoro nie została definitywnie zamknięta (sprzedaż zostanie tylko we Włoszech) to znaczy, że Sergio bierze ją na przetrzymanie. Jak skończy z AR i plan wypali (okolice 2020r) to będzie miał wtedy i czas i zasoby, żeby wrócić z Lancią.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

plan miał wypalić już w 2014 roku... pamiętasz? teraz ma wypalić w 2020... jakie masz gwarancje, ze cokolwiek wypali? OK, kryzys, przejmowanie chryslera... ale skąd wiesz, jakie czynniki bedą ważne w 2018 na przykład?

No jakie?

Prawda jest brutalna: od paru lat tylko bajki, bajki i bajki. A sprzedaż spada na mordę i marka istnieje już tylko dzięki wystrzałowi z 4C. Tej energii starczy na rok, aż się 4C opatrzy. Co dalej?

Twierdzenie 1: istnieją i liczą się ci, którzy produkują, modernizują i sprzedają.

Twierdzenie 2: nie istnieją ci, którzy tylko planują (dodatkowo nieustannie przesuwając i zmieniając plany).

Tych twierdzeń w żaden sposób nie podważysz.

I jeszcze jedna lufa centralnie w nos: skąd wiesz w ogóle, że ludzie bedą chcieli kupować te nowe alfy? jaką masz pewność, ze rynki przyjmą te modele, w takiej ilości, aby produkcja była opłacalna? No jaką?

Smutne co? Ale realne i prawdziwe.
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 19-05-2014 o 10:19