PB do ON to można było dolewać jak diesle były na zwykłych pompach wtryskowych z wtryskiem pośrednim. Im bardziej zaawansowany silnik tym większe ryzyko uszkodzenia.
PB do ON to można było dolewać jak diesle były na zwykłych pompach wtryskowych z wtryskiem pośrednim. Im bardziej zaawansowany silnik tym większe ryzyko uszkodzenia.
Jeden z moich znajomych, posiadacz 3 litrowego BMW z DPF twierdzi, że dolewka 98 pozytywnie wpływa u niego na dopalanie filtra. Taką radę usłyszał ponoć od pracownika serwisu. Jak dla mnie trochę mi to zalatuje "Januszem".
Na filtr to i owszem może czasem dobrze wpływać choć nigdy o tym nie słyszałem ale na pozostałe elementy to już niekoniecznie.
taką to ankietę znalazłem przypadkiem w internetach jak szukałem artykułów o 2T
http://avensis.info/viewtopic.php?f=69&t=11501
Witam, przeczytałem sporo stron wątku ale pytam, ponieważ chcę się upewnić i nie chcę nic spierdzielić, mianowicie, rozumiem, że najlepszą proporcją oleju 2T np. firmy LM olej 1052 jest 250ml na 50l ropy? Czy lepiej lać np. 200ml na 50l paliwa? Auto, AR 159 1.9 JTDm 150km
EDIT Już sobie znalazłem odpowiedź na moje pytanie, post do wywalenia ^^
Ostatnio edytowane przez LuKe93 ; 18-04-2017 o 22:15
Czy najlepsza to nie wiadomo do końca ale najczęściej stosowana.
Właśnie dlatego zapytałem, bo jednoznacznej odpowiedzi nie ma ale chyba takowa nie istnieje, tak czy siak dzisiaj dolałem oleju liqui moly 1052 do ON, i zobaczymy czy coś się zmieni, przy okazji wrzucam też zdjęcia moich korekt, za bardzo nie wiem czy są to dobre wyniki czy nie, jak pojeżdżę na 2T to wkleję dla porównania ; )![]()
masz takie niskie obroty 803??
U mnie jest ok. 840 obr. /min.