no to tez napisałem ze to w ramach testy . pojeżdżę i poobserwuje wskaźnik temp. ale nie wydaje mi się żeby było jej za gorąco, szczególnie przy włączonym ogrzewaniu.
no to tez napisałem ze to w ramach testy . pojeżdżę i poobserwuje wskaźnik temp. ale nie wydaje mi się żeby było jej za gorąco, szczególnie przy włączonym ogrzewaniu.
Ostatnio edytowane przez slider2002 ; 06-12-2010 o 08:50
Wymieniłem buciki na zimówki bo to co było to tylko przypominało zimówki![]()
Oddałem felgę do prostowania.
Pojechałem do PTU zgłosić stłuczkę i czekam na wycene.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
No nie wiem kolego, może jak termostat masz na 100% sprawny, to może kwestia wyłącznika wentylatora (może kręci się cały czas), wymiany płynu, albo cuś innego
Bo mi jak merol nie grzał w zimie to wymieniłem termostat i była sauna (oprócz cholernego środkowego wlotu-kto miał mercedesa to wie, ale na niego właśnie poszła taśma klejąca) Kiedyś nawet w jakiejś gazecie czytałem, że zasłanianie wlotów do chłodnicy i powietrza do silnika to pic na wodę i trzeba usprawnić układ chłodzenia. Może pożycz od kogoś sprawny termostat i spróbuj się przejechać od zimnego silnika, a potem na następny dzień to samo na swoim (z zegarkiem w ręku) - po ilu min będziesz miał 70-kę (na termometrze;P).
Jeżeli silnik masz nagrzany, a w środku zimno, to może nagrzewnica jest przytkana, czy coś...
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
Zostawiłem prezent od Mikołajadla mojej lubej zawieszony na dźwigni kierunkowskazów w Ali. Mam dziś wolne i dziś była jej kolej na jazdę autem do pracy. I jej tekst przez telefon: A wiesz, że Mikołaj ma klucze do naszego auta???
![]()
Odkopałem ze śniegu i wymieniłem opony na zimowe.
Ja w końcu zrobiłem porządek z oświetleniem. Pomijając 3 żaróweczki w trzecim stopie działają mi wszystkie lampki![]()
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Przez weekend wymieniłem wszystkie płyny w alfie a jak dobrze pójdzie to w poniedziałek wyjadę nią z garażu(2 miesiące remontu)
Zapakowałem w układ chłodzenia pompę obiegową od Webasto, teraz mam bardzo szybko mega ciepełko w środku no i reduktorom LPG też szybciej się ciepło robi. W sobotę kolejny etap prac, montaż podgrzewacza z JTD ;] Będzie wersja V6FINLANDIA ;]
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts