Dzieki za podpowiedzi, okazało sie ze winowajcą był nieszczelny wydech i cewka a nawet dwie które nie były do konca sprawne i dlatego auto nie jechało![]()
Dzieki za podpowiedzi, okazało sie ze winowajcą był nieszczelny wydech i cewka a nawet dwie które nie były do konca sprawne i dlatego auto nie jechało![]()
Odswiezam watek![]()
Jak w temacie, nie rowno pracuje na wolnych obrotach, od 0-100 ponad 12s czyli sporo...
Rozrzad zmieniany chwile po zakupie wiec nie jestem wstanie powiedziec ze przed wymiana bylo lepiej...
Swiece nowe. Chodzi kulawo, u mnie raczej ciezko ze specjalista od alf a placic krocie za to ze ktos bedzie sie drapal po glowie i gdybal nie mam zamiaru
Wiec wole sam w garazu
Myslalem ze moga to byc cewki poniewaz na moje oko nie chodzi na ktoryms cylindrze wiec odpielem wtryskiwacz 1 od strony grodzi i zero reakcji, tak samo 3 z tej samej strony. Diagnoza prosta 1 i 3 cewka do wymiany. Wczoraj rozebralem kolektor i wymienilem cewki... Dalej to samo...
Jak juz kiedys wspomnialem alfa stala okolo 5 lat nie ruszana i nie odpalana...
Teraz sie zastanawiam czy wtryski nie chodza czy moze rozrzad zle wymieniony...
Jakies sugestie?
A co komp pokazuje?
Jeżeli chcesz,aby tutejsi fachowcy od benzyn Ci pomogli,to podłącz go do kompa,sczytaj ewentualne błędy jeżeli są i wtedy koledzy pomogą je rozwiązać.Jeżeli błądów komp nie znajdzie,to wtedy można coś sugerować,Bo z opisu,to może być wszystko.Od świec,po katalizator.
Na moje oko to wtryski sa zatkane syfem...
Pod kompa na ta chwile nie moge podpiac poniewaz budzet przed swietami cieniutki
Alfa ma nowe swiece a przebieg nie cale 200tys wiec katalizatory tez bym wykluczyl![]()
Kuwal-na pewno ktoś,z Twojej okolicy jeździ alfą,to znajdź takiego i podjedź do niego,podłączy Ci kompa i zobaczy.Olsztyn,to duże miasto,więc luknij,czy ktoś jest i napisz do niego.Nie musisz jechać od razu do serwisu.Trochę inwencji twórczej i kogoś znajdziesz,jak nie na 166 to z pewnością na 156/159 etc.Bo takie gdybanie,to wróżenie z fusów.Żeby zapchać wtryski w benzynie,to chyba musiałby jeździć całkowicie bez filtra.Wbrew pozorom,trudno jest je zapchać od tak.
Ale kilkuletni postój mógł to zrobić niestety;/ ale bez sprawdzenia to możemy sobie gdybać
Kilka świerzych odpowiedzi w temacie które nic nie wnoszą. Kolega wyraźnie napisał że sprawdzał które cylindry pracują i wyszło że 1 i 3 nie pracują więc może zamiast wywodów o katalizatorach napiszmy mu jak ma dalej postępować ?
1. Wyciągnij świece i cewki z cylindrów 1 i 3. Odpal auto i podłącz cewkę. Do fajki cewki włóż świecę i zmasuj ją dotykając gwintem świecy do silnika np. Do pokrywy zaworów. Obserwuj czy masz iskrę na wtyczce cweki numer 1 i 3 sprawdź obie cewki i świece.
2. Wyciągnij listwę wtryskową (wymagane odkręcenie baranów - chromowanych kolektorów dolotowych) Listwę trzymają 3 śrubki po odkręceniu energicznie pociągnij w góre i listwa wyskoczy. Pod listwę podstaw 3 plastikowe kubeczki i odpal silnik ( przepustnica musi byc podpięta). Obserwuj czy wtryskiwacze podają paliwo. Zamień miejscami wtyczki wtryskiwaczy aby weliminiwać uszkodzenie przewodów sterujących wtryskiwaczy.
3. Sprawdź kompresję na cylinrach 1 i 3.