z silnikiem 1.8 tbi w sedanie wazy 1430kg a Sw 1480kg to nie jest tak zle mysle
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Nie demonizuję tylko fakty stwierdzam. Mi nie chodzi o porównanie z innymi markami bo nie mam zamiaru na inną zmieniać.
Mając na uwadze, że 156 SW 1,9 16V waży około 1350 kg a 159 z tym samym silnikiem 1585 ( "odchudzona" 1540) to jednak różnica jest dość spora a wewnątrz jakoś rozmiarami nie powala.
Co do 1,75 Tb to właśnie taką brał bym pod uwagę bo i w miarę lekka (1480) i silnik ciekawy.
wiecie, 159 to stylistyka ponadczasowa... tego auta nie sposób liftingować, prawda? Tam nie ma co zmieniać. Ponad pięć lat od rozpoczęcia produkcji i wciąż świeża i budząca emocje.
Z drugiej strony, nie ma w niej krzykliwości, z boku linia jest stonowana niemal (choć ze sportowym zacięciem). Ale żadnych bufiastych przetłoczeń, zadnych masakrycznych opasłych wymiarów... Żadnych pseudo ekstrawaganckich udziwnień...
Z przodu to poezja wyrazistosci, piekna, przyczajonej agresji, tego przodu nie można minąć obojętnie. Skończona, absolutna doskonałość.
I tył, niby spokojny, niby "normalny". Ale te zmrużone refletory, jak oczy przyczajonej posępnej czarnej pantery, i ten kształt tyłeczka...
Niewazne, ile miejsca w srodku, to nie bagażówka ani autobus... To po prostu piękny samochód. I jednocześnie klasyczny sedan.
Dajcie spokój z tymi Giuliami i innymi. jak sie patrzy na te wizki, to wszystko to samo: wypasiona muskularna, nowa mazda 6, wypasione, muskularne legacy, wypasione mondeo... i tak dalej... Jedno kopyto, wielkie obłe tłuste wozidła.
Gdzie im do Belli? No gdzie? Gulia będzie taka sama, jak one.
waga w tbi jest niezla, sprowadzenie z zagranicy wchodzi w gre mala akcyza (w razie malej podazy na polskim rynku) ,trzeba tylko troche poczekac bo narazie maly wybor i same nowki stoja .Sama linia piekna i przod swoja agresywnoscia przypomina mi 155 do ktorej mam duzy sentyment mimo ze plastiki trzeszcza haha
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Ja bym mimo wszystko poczekał na zdjęcia oficjalne bo na razie to tylko dywagujemy nad nieraz mało udanymi projektami, które z rzeczywistością mogą nie mieć nic wspólnego.
Biorąc jednak pod uwagę, że do premiery został rok z hakiem to pewnie gdzieś już testowe egzemplarze jeżdżą i za niedługo jakieś "niepożądane" zdjęcie się do prasy wymknie.
Nie wiadomo czy rok z hakiem... moze dwa lata.... przypomnę, jak wyglądał start Julki... Bodaj dwa lata poślizgu czasowego było....
Giulietta to co innego - całkiem nowa platforma, silniki, skrzynie. Platforma Compact jest modularna, czyli wystarczy wziąć Giuliettę, wspawać kawałek blachy i już jest wydłużona. Zostaje nadwozie.