Strona 16 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910111213141516
Pokaż wyniki od 151 do 156 z 156

Temat: [Stelvio] czujnik cisnienia opon

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Jakiś update, jak to jest z tymi czujnikami w modelach po FL tj 2020+ ? Wszystko będzie pasować, dalej jest automatyczne przypisywanie?
    Ostatnio edytowane przez tomaszko ; 09-04-2024 o 08:50

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

2020 FL, włożony nowy czujnik bez kodowania, wszystko gra

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Użytkownik Świeżak Avatar chendo
    Mieszka w
    Mazury
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2023 Alfa Romeo Stelvio 2018

Domyślnie

Mam problem z czujnikami. Nie chcą się zaczytać ani na mojej Giulii ani na syna. Podłączyłem OBD, wykrywa je, Continental 433,92 MHz, bateria ok ale Not synchronized…
    Jak to ugryźć, ktoś pomoże?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

jak podłączysz komp RFHUB to czy wtedy nie pojawiają się na któryś kołach (widok w menu radia) odczyty prawidłowe ciśnień? popatrz na parametry w RFHUBie czy temperatury oraz ciśnienia z konkretnych czujników są OK - jak czujnik pada to często pokazuje głupoty.
    Miałem czujniki Schredera w zestawie zimowym, po 2 latach już takie same jaja choć system czasem na chwilkę wstawał, wymieniłem 1 czujnik na jakiś przypadkowy ale polecany przez wulkanizatora w okolicy (Aligator), spokój do końca sezonu, kolejny sezon to samo na innym kole, znów wymieniłem problematyczny czujnik (tym razem Autel założyłem), spokój do końca sezonu. Już się zaopatrzyłem w czytnik/programator TPMS. Kolejna zima, znów problem nie działał ten Autel z poprzedniego roku i kolejny Schrader. Zamówiłem 3 czujniki aby pozbyć się tych Schraderów i wymienić wadliwy Autel, od tego czasu spokój.
    W ori zestawie letnim z ori czujnikami zero problemów przez 7 sezonów.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar chendo
    Mieszka w
    Mazury
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2023 Alfa Romeo Stelvio 2018

Domyślnie

Możesz mieć rację w temacie zamienników. Ja w swojej pierwszej Giulii, która teraz jeździ młodszy syn od 6 lat żadnych kłopotów z czujnikami. Wiosna 23 kupił Giulie starszy syn, była na zimowkach i czujniki działały. Od razu założyliśmy letni zestaw i było ok. Po założeniu zimowych kół od razu wywaliło wszystkie czujniki. Nie pokazuje nic, tylko kreski. Więc przełożyłem do swojego auta. I tak samo nic. Dziwi mnie tylko, że padły wszystkie naraz? Na innych kompletach obydwa auta czujniki odczytują. Więc problem na 100% w czujnikach. Liczyłem, że skoro baterie ok, to można je zakodować.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Wystarczy ze jeden czujnik nie działa to reszta nie zalapie i w infotainment same kreski na kazdym kole. Wejdz mesem i zrob odczyty temp i cisnienie czy dobre, albo czytnik tpms u wulkanizatora zblizeniowo kazde kolo sprawdz.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.