Koledzy gdzie się podpiąć pod plus ze stacyjki? Nie chce tego do kabiny ciągnąć, wolałbym pod maską + znaleźć. Pomożecie?
I na schemacie jest żeby się podpiąć pod + mijania. W którym miejscu najlepiej to zrobić?
Koledzy gdzie się podpiąć pod plus ze stacyjki? Nie chce tego do kabiny ciągnąć, wolałbym pod maską + znaleźć. Pomożecie?
I na schemacie jest żeby się podpiąć pod + mijania. W którym miejscu najlepiej to zrobić?
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Shnazzi możesz podpiąć plus po stacyjce z przekaznika pompy . Ja osobiście podpinałem pod kable w peszlu ( te które idą po podłużnicy przy aku ) - miernikiem znalazłem tam i plus po stacyjce i plus ze swiateł mijania i nie musiałem każdego kabla z innej wiązki puszczać .
- - - Updated - - -
Bo po to ma się łeb żeby w dupiatych warunkach załączyć jednak mijania . Bo sam widuje idiotów którzy w zimowej ciemnicy w deszczu czy sniegu jadą na ledach . No ale głupoty wrodzonej się nie wyleczy . Przepis jest nie ukrywam głupi mający napędzić kilka segmentów - od paliwowego przez przemysłowy ( żarówki , aku itd ) " bo ktoś w łape dostał" no i tylko dlatego popieram ledowe wynalzaki . Jakbym nie musiał to bym w życiu tego nie założył no ale trzeba było wybrać mniejsze zło w skali iluś lat użytkowania.
Kurde zamontowalem dzis ledy i ladnie zapalaja sie po zapaleniu silnika. Ale jak zalaczylem mijania to wywalilo mi bezpiecznik z lewego mijania. Nie wiem czemu zwarcie sie zrobilo skoro podpialem sie pod plus...
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Temat ogarnąłem.
Schemat był błędny. Teraz działają lux![]()
Mam chorobę zwaną ITALIA
Mnie osobiście dzienne tego typu się nie podobają, wyglądają jak stare żarówki w żuku albo fiacie 125p.
Ja do swojej zakupiłem zestaw ledów okrągłych o mocy 4 x 1W szt. Świecą bardzo mocno w dzień są bardziej widoczne niż mijania przekaźnik jest zewnętrzny na kablach (nie w lampach) przymocowałem go do osłony lewego nadkola przy błotniku kable pod które się wpinamy + po stacyjce ja mam podłączony pod przekaźnik pompy paliwa (po przekręceniu stacyjki jeśli silnik nie pracuje po 3 sek wyłącza pompę i ledy) takie rozwiązanie mi się podoba bo w razie gdy np. słucham radia z włączoną stacyjka nic mi się nie świeci puki nie odpalę auta. Kabel sterujący (gasną po włączeniu postojowych) do światła postojowego podłączyłem pod lewą lampę przednia po wykręceniu plastikowej zaślepki przy błotniku dojście jest eleganckie. Ledy pasują ładnie w kratkę obok halogenu podam link do aukcji bo mogę polecić http://allegro.pl/lampy-swiatla-jazd...237769089.html . Taki montaż jest zgodny z przepisami jeśli wstawimy je tak jak na foto wytyczne odnośnie wymiarów montażu są również spełnione dla mnie światła LED dzienne robią sporą robotę na oszczędzaniu energii głownie alternator nie jest w dzień dodatkowo obciążony
![]()
Ostatnio edytowane przez EGONZGIERZ ; 26-05-2014 o 21:52
Miłośnik pizzy i samochodów włoskich
Robota dobra ale ja wciąż uważam, że łatwiej i estetyczniej jest mieć drogowe ustawione jako dzienne![]()