Wygląda na to że biała kombi w sportplusie z pakietem Ti z motorem TBI w salonie pod Łodzią już poszła. Ciekawe za ile ją ktoś wychaczył
Wygląda na to że biała kombi w sportplusie z pakietem Ti z motorem TBI w salonie pod Łodzią już poszła. Ciekawe za ile ją ktoś wychaczył
Tu macie biala benzyne:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-175...C22187465.html
pdo Łodzią to srebrna była![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Mi chodziło o tą w kombiaczku Sport Plus z pakietem Ti na czarnych felgach. Ciekaw jestem ceny końcowej?
Choć osobiście uważam że Pakiet Ti z obniżonym zawieszenie i niskim profilem opon na Polskie drogi to same kłopoty!!!
Ostatnio edytowane przez Andreus1979 ; 14-01-2012 o 08:11
Wiesz to jest raczej sprawa tego, jakie kto ma/są drogi w okolicy / rejonach w których Bellę prowadzi;
Podstawa to i tak opona/jej profil a nie posadzenie/czy chyba nawet '18stki
Kolego, ale nie sądze że cały rok jeździsz tylko po jednej trasie, która jest w dobrym stanie i bez dziór. Czasem trzeba pojechać na wakcje albo narty itd. Nie chciałbyś z pełnym autem bagży i dziećmi w środku rozwalić koła na jakimś zadupiu, nie polecam
Przekroczyłem 6000 km i nadal spalanie około 11 litrów - ale w sumie jest zima . Tzn spalanie mi nie przeszkadza - 200 KM musi spalić swoje. Auto mam kilka tyg i jak na razie wszystko super. jakbym sie miał do czegoś przyczepić to:
- ekran navi się włącza za każdym razem jak odpalam auto co w dzień nie przeszkadza ale w nocy razi i jak zapomnę wyłączyć to mam wrażenie jakby ktoś za mną cały czas jechałnie znalazłem żeby domyślnie było "off"
- jak słucham radia i mam włączoną nawigację to jak kobieta mówi np. "za 300 metrów skręć w prawo" to radio się zawsze ścisza do zera - nawet jak wyłącze głos tej babki to po prostu radio cichnie i jest cisza przez 5 sekund - niby duperela ale troche przeszkadza - szczególnie jak fajnej muzy słucham
- nie ma schowka na wodę - nawet taką 0.3
Więć w sumie duperele.
Powiem Wam że długo auta szukałem. Chciałem coś niestandardowego a w znacznej większości teraz żeby auto jechalo musi mieć ponad 250 KM - wszystko z normalnymi siedzeniami z tyłu i jakimś bagażnikiem waży min. 1600 kg. Nie chciałem japończyka bo wstyd. Nic z grupy VW bo troche wioska. I niewiele zostaje. Alfa to zawsze Alfa. Żonie kupiłem 147 trzy lata temu - chodzi wszystko super, mimo że auto ma już kilka lat.
Szkoda że Alfa przestaje robić auta sama a zaczyna w Fiatem no i Lancią ale w tym kierunku teraz idzie całe Automotive więc troche lipa. Troche hobbystycznie porównywałem 159 z A4, Insinią, Mondeo, Passatem, Mazdą 6, C5, Superbem i kilkoma SUVami które wogóle odpadają - i wszystkie te auta jeźdzą bardzo podobnie i nudno a Alfa nie. Obawiam się że w dobie globalizacji i cięcia kosztów Gulia za dwa lata dołączy do tego grona...
Dziś byłem w salonie, z zamiarem kupna 159SW TBI. Pojeździłem 159-tką z JTDm 170Ps a później Giuliettą TBI(235koni). Obydwa silniki cichutkie bezwibracyjne i naprawde świetne. Benzynka troche dynamiczniejsza, ale kolosalnej różnicy nie odczułem. Szkoda że TBI kręci się tylko do 5800, dal porównania TSI aż do 7000(dzień wcześniej testowałem golfa GTI). Biorąc pod uwage wszystkie za i przeciw, zdecydowałem się na JTDm 170Ps. Cena diesla i benzynki praktycznie taka sama, a przyjemność z jazdy benzynką moim zdaniem nie rekompensuje zdeydowanie wyższych rachunków za paliwo
Koszty eksploatacji samochodu to nie tylko paliwo. Jak będziesz sprzedawał podliczysz sobie i może ci wyjśc, ze zapłaciłeś jednak drożej za JTDm.
Bezwzględnie każdy serwis, niemal kazda naprawa, większosc częsci itd. wszystko to jest droższe do JTDm niż do TBi.
---------- Post added at 17:09 ---------- Previous post was at 17:05 ----------
potwierdzam
a biała 159 demo poszła za około 95-96 tys.
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?