Strona 16 z 137 PierwszyPierwszy ... 6789101112131415161718192021222324252666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1367

Temat: [HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

Korczu
    Gość

Domyślnie

stary zamontuj te hidy i bedziesz mial super swiatlo, a nie jakas imitacje swiatła. Polecam, bo moj ojciec w 156 tez ma, zreszta tak jak ja w swojej 147. Nie mam zamiaru przekonywac slownie. Zamontuj, a sam sie przekonasz, ze warto bylo.

----------------------------------------------------------
    Wypilo sie? DD Bo troche literowek natlukles. Dobrze, ze macie wyrozumialego moda

Sebastoss
    Gość

Domyślnie

ale jak rozwiązałeś problem który ja miałem w wyżej wymienionym poście???
    wycinałeś te odbłyśniki ?
    jak to w 156 to wyglądało?

b.pawelek
    Gość

Domyślnie pytanie

ja mam za to pytanie. Jak probowałem u siebie to ta lampa śię klinowała chyba o te druciki które normalnie trzymaja w jednej pozycji żarówki, moze dlatego długosc była dobra. Wy te druty u siebie powyciągaliście???

i co z ta długościa???
    Ja za to mam jeszcze jedno pytanie. Podobno poza Hidami do lamp z odbłysnikiem i soczewką rozróznia się taie pasujące do kloszy gładkich i innych. Ktośą o tym słyszał???
    Pozdrawiam

pedro220
    Gość

Domyślnie Re: pytanie

Cytat Napisał b.pawelek
    ja mam za to pytanie. Jak probowałem u siebie to ta lampa śię klinowała chyba o te druciki które normalnie trzymaja w jednej pozycji żarówki, moze dlatego długosc była dobra. Wy te druty u siebie powyciągaliście???

i co z ta długościa???
    Ja za to mam jeszcze jedno pytanie. Podobno poza Hidami do lamp z odbłysnikiem i soczewką rozróznia się taie pasujące do kloszy gładkich i innych. Ktośą o tym słyszał???
    Pozdrawiam
    Nigdy o czymś takim nie słyszałem, wiem tylko że rozróżnia się Hidy "H7" do lamp soczewkowych i "H7r" z taką specjalną przesłoną do lamp odbłysnikowych. Poza tym jeżeli wkladać hidy to łaśnie do reflektorów z gładkim szkłem.

tomiscorpio
    Gość

Domyślnie

Akurat z tego co obserwowalem , jezeli ma sie soczewke to te pseudo xenony spisuja sie wmiare dobrze. Lecz zakaldaja je do lamp bez i nie wiem jakby sie staral sie ustawic zawsze oślepiaja. U znajomego wlozylismy dobre zarowki osramu swieca ladnie bialo i duzo jasniej.

adasco
    Gość

Cytat Napisał b.pawelek
    Wy te druty u siebie powyciągaliście???
    zaczynacie mnie przerazac.....

b.pawelek
    Gość

Cytat Napisał adasco
    Cytat Napisał b.pawelek
    Wy te druty u siebie powyciągaliście???
    zaczynacie mnie przerazac.....
    Nie wiem do końca w czym problem. U mnie po prostu lampa nie dochodziła do końca bo blokowała się o ten drucik do zabezpieczania żarówki. Nie chciałem go wyciągać bo jeden mi pekł i było z tym tyle zabawy że się w głowie nie mieści. Jezdze teraz na spinaczu biurowym rozgietym bo tego gówna nigdzie nie da się kupić.
    Pzdr

marshall
    Gość

Domyślnie

załozyłem ten temat i teraz tu wracam po pewnym czasie na xenie juz zrobiłem troszke ładnych km moge wywnioskowac tylko tyle kupujcie bo warto jazda jesienna i zimowa aura jest naprawde lepsza jak ktos chce sobie zalożyc lampki by ładnie swieciły lekko na niebiesko to niech sobie kupi zarówki za 50zł "Zenon" a jeli zaley komus na lepszym oswietleniu drogi mniej zmeczonych oczach to polecam HIDy

ps. robak widziałem Cie na ulicy nio i spoko to CI swieci taki natural
    czerwona 156 od irka smiga na 8000K i pzreglad przeszedł na legalu
    pozdro

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...

Domyślnie

Cytat Napisał marshall
    ps. robak widziałem Cie na ulicy nio i spoko to CI swieci taki natural
    pozdro
    dzieki, dzieki przekonałeś mnie i się założyło również jestem bardzo zadowolony :!:

pozdro i do zobaczenia jakos nigdy nie mogę cię namierzyć :mrgreen:
    [*]

b.pawelek
    Gość

Domyślnie temp

Ale ile kelvinów wybrąc najlepiej żeby to światło najmniej się "rzucało w oczy"???