Strona 16 z 82 PierwszyPierwszy ... 6789101112131415161718192021222324252666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 813

Temat: Kalendarz Alfaholików 2015 - dyskusja

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Z tym, że po drugiej stronie są użytkownicy. Jeśli rzeczywiście chciałbym dla siebie 5 sztuk, to wolałbym otrzymać je w jednej paczce za 11zł(+~3zł na kartonik itp.), niż w 5 listach po 9zł sztuka, prawda? Już nie wspominam o 10 sztukach (~16zł vs. 90zł)
    Rozumiem zasadę "non-profit". Ale czy nie możnaby w przypadku zamówienia kilku sztuk ustalić cenę przesyłki z marginesem, który później zostałby zwrócony? Wszystkim oszczędzi to pracy. Wy, zamiast 10 listów do 10 userów, wyślecie JEDEN. Dostaniecie JEDEN przelew. Wykonacie ewentualnie JEDEN zwrot nadpłaty. Dziesięciu użytkowników zaoszczędzi około 7zł każdy.

Najśmieszniejsze jest to, że mnie osobiście to wisi, czy wydam 28, czy 35zł Przeszkadzają mi nieludzkie zasady...

...brzmienie V6 - bezcenne!

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Ja będę wysyłał i mi wygodniej wysłać 10 w 1 paczce niż 10 osobnych paczek. W tym co flatbeet napisał nie chodzi o to, że jak ktoś zamówi 10 to dostanie 10 listów, tylko o to, że nie można zamówić 10,a jedynie jeden Wszystko Yonash fajnie wygląda, ale pomyślcie też o flatbeecie, który będzie miał kupę przelewów i potem będzie musiał komuś odsyłać 1,5 zł, pisać mu pw itd. Na razie jest zamówionych 43 kalendarze, więc sami chyba zdajecie sobie sprawę, że trochę roboty zarówno on jak i ja będziemy mieli

Ale mi to rybka, dostanę listę z adresami, kalendarze, zapakuje do kopert i pojadę na pocztę. Tylko próbuję się wcielić w rolę flatbeeta
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 29-11-2011 o 18:06

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Ja będę wysyłał i mi wygodniej wysłać 10 w 1 paczce niż 10 osobnych paczek. W tym co flatbeet napisał nie chodzi o to, że jak ktoś zamówi 10 to dostanie 10 listów, tylko o to, że nie można zamówić 10,a jedynie jeden Wszystko Yonash fajnie wygląda, ale pomyślcie też o flatbeecie, który będzie miał kupę przelewów i potem będzie musiał komuś odsyłać 1,5 zł, pisać mu pw itd. Na razie jest zamówionych 43 kalendarze, więc sami chyba zdajecie sobie sprawę, że trochę roboty zarówno on jak i ja będziemy mieli

nie nie już jest 58 ale listę uaktualnię dopiero w nocy.

generalnie Yonash mówiąc pokrótce - tak, myślę też o sobie i o swojej wygodzie a nie TYLKO i WYŁĄCZNIE o klubowiczach. robię wszystko tak żebym tez miał z tym stosunkowo mało roboty choć i tak jest jej dużo. robię to całkowicie charytatywnie więc układam to też trochę i pod siebie bo nie chce mi się sobie komplikować i utrudniać roboty. i tak wystarczy że sam projekt kalendarza zajął mi kilkadziesiąt ładnych godzin. ja rozumem że Ty jako konsument chciałbyś mieć podane wszystko jak najprościej ale ja szukam jakiegoś w tym kompromisu bo Was jest setka albo i dwie a ja jestem sam

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Róbta co chceta. Wydaje mi się, ze zamiast obecnych 58, wolałbyś zaksięgować powiedzmy 40 przelewów i później wykonać 3 zwroty po 4zł. Tuti też miałby 17 listów mniej do zaadresowania. (wszystkie wartości szacunkowe)
    Pzdr

ps. wyślij mi czerwiec na PW albo mailem

...brzmienie V6 - bezcenne!

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

58 przelewów w 24 godziny przez tydzień nazbiera się może i 200 chętnych. Do tego trzeba ze 2 sekretarki do księgowości i 2 młode kobiety przebrane za sekretarki do "pracy" między księgowaniem przelewów

Zawsze można zamówić odbiór osobisty, nie zapłacić nic za przesyłkę, przyjechać po kalendarze do Zawiercia, a potem przesyłać do ludzi w paczkach i samemu się z nimi rozliczać Tylko taki dobry człowiek pewnie się nie znajdzie, dlatego ja i tak jestem wdzięczny flatbeetowi za pracę
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 29-11-2011 o 18:31

Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar brera21
    Mieszka w
    Kozy/Bielsko-Biała
    Auto
    AR 156 2.0 16v CADAMURO DESIGN

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    przez tydzień nazbiera się może i 200 chętnych. Do tego trzeba ze 2 sekretarki i 2 młode kobiety przebrane za sekretarki między księgowaniem przelewów
    ja moge wziac dodatkowy etat!! chetnie, chetnie
    Panie Boże, a w niebie też są Alfy?

mmmm moja 157....
    Ja, swoimi Alfami jeżdżę po Alfalcie

* Ci którzy powinni wiedzą o co chodzi

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał brera21 Zobacz post
    ja moge wziac dodatkowy etat!! chetnie, chetnie
    ale praca u mnie w domu, po godzinach, płacę słabo ale dużo się można nauczyć
    aaa i mam pod ręką rudego kota do głaskania, taaak na odstresowanie

Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar brera21
    Mieszka w
    Kozy/Bielsko-Biała
    Auto
    AR 156 2.0 16v CADAMURO DESIGN

Domyślnie

Cytat Napisał flatbeet Zobacz post
    ale praca u mnie w domu, po godzinach, płacę słabo ale dużo się można nauczyć
    aaa i mam pod ręką rudego kota do głaskania, taaak na odstresowanie
    hmm, na odstresowanie powiadasz? to musisz byc bardzo wymagajacym nauczycielem problem z dojazdem bo świdnica troche daleko....
    Panie Boże, a w niebie też są Alfy?

mmmm moja 157....
    Ja, swoimi Alfami jeżdżę po Alfalcie

* Ci którzy powinni wiedzą o co chodzi

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał brera21 Zobacz post
    hmm, na odstresowanie powiadasz? to musisz byc bardzo wymagajacym nauczycielem problem z dojazdem bo świdnica troche daleko....
    hyhyhyhyhy już sprawdziła gdzie leży Świdnica;DDD.. a mój nauczyciel od rysunku zawsze mi powtarzał że 'dla chcącego nic trudnego'
    ale dość tu tego, tu mieliśmy rozmawiać o kalendarzach a nie o głaskaniu bo już Jagiel mi na gg piszę żebym się zajął lepiej kotem a nie Brerą

Użytkownik Alfa i Omega Avatar marcin.sc
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    156SW 1,9JTD '02r :-( jest: Opel Antara '09 2.0CDTI+virus

Domyślnie

a tak na marginesie, to ktoś mi może podesłać jakiś numer konta? flatbeet posłałem Ci wczoraj PM, wiem, że nawał PM i kupa roboty, ale wolałbym się upewnić...
    Nie Jeździj Szybciej Niż Lata Twój AnIoŁ StRóŻ !!!

"Na cudze błędy patrzymy jak na cudze żony. Mamy z nich dużo więcej radości niż ze swoich własnych." - Charles Chaplin