Właśnie sprawdziłem - 409zł po zniżkach więc nie tak źle.
A w http://www.silesiaparts.pl/ gdzie się zaopatruję w części do Beemki cena jeszcze przyjemniejsza TRW - 350zł/szt - FEBI - 335zł/szt - przesyłka 20zł więc chyba zakupię u nich![]()
Właśnie sprawdziłem - 409zł po zniżkach więc nie tak źle.
A w http://www.silesiaparts.pl/ gdzie się zaopatruję w części do Beemki cena jeszcze przyjemniejsza TRW - 350zł/szt - FEBI - 335zł/szt - przesyłka 20zł więc chyba zakupię u nich![]()
Ostatnio edytowane przez MAJSU ; 22-10-2011 o 11:47
co do wahaczy firmy "Stenberg" to napiszę krótko NAJWIEKSZY CHŁAM jaki w życiu użyłem. Na prawdę nie polecam. bardzo szybko powybijały się gumowe tuleje w górnych wahaczach po kilku miesiącach używania pojawiły się luzy nie wspominając o tym, że kiedy temperatura zbliża się do okolic 0 st.C trzeszczą jakby miały się rozsypać.
na prawdę jest to największa chińszczyzna, firma stenberg chyba w ogóle nie istnieje bo informacji w niecie prawie nie ma. tylko ze dystrybuje je sklep z Twardogóry o nazwie AUTO-MAR który także ma siedzibę w Miliczu. i w 99,9% jestem pewien że biorą to masowo z Chin!
w każdym razie szkoda pieniędzy, pracy i czasu włożonego w wymianę
ja nie kombinowałem i kupiłem TRW, wyhgląda to tak - wahacz poprzeczny, tani nie był ale jestem zadowolony. tak jak kolega wyżej pisze, nie ma sensu montować jakiegoś no-name'a i ponownie ponosić koszty wysyłek, wymiany etc.
panowie wczoraj wymieniłem górne wahacze formy "szajsberg" na TRW. jak wyciągnąłem to przeraziłem się. Jeszcze w życiu nie widziałem tak rozpieprzonych gumowych tulei a przegub kulowy - tego po prostu nie da się opisać. Masakra. Nie rozumiem jak takie coś trafia w ogóle na rynek. szkoda pieniędzy czasu i pracy związanej z wymianą.
ma ktoś może wahacze z kalamitkami? http://autosklep24.pl/pl/p/Wahacz-go...-SMAROW./10551 czy coś to w ogóle daje? w sumie to tam tuleja jest na sztywno to co tam smarować?
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Jak się rozleci to można złożyć reklamację. Jesli gumka nie jest uszkodzona Vema rozsądnie podchodzi do reklamacji.
Kalamitka daje możliwość smarowania tulei. Ma to ograniczyć efekt skrzypienia i wydłużyć żywotność.
Czekam na informację z Włoch jak dokładnie wygląda temat rozprowadzenia smaru - jaka jest konstrukcja tulej.
Temat był założony wieki temu - od tego czasu ceny częsci poszły niestety w górę.
Spoko, spoko.
Nie narzekam, sporo montuję VEMY, tylko ich jakość ostatnio spadła niestety. Mieliśmy nawet przypadek, kiedy to po 2 tygodniach pojawił się luz na tulejkach.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Kiedyś Vema miała sporą wpadkę z jakością - przenieśli chyba produkcję do Turcji i temat się posypał. W tamtym czasie zrezygnowaliśmy całkowicie ze sprzedaży wahaczy Vemy. W tej chwili pracują nad odbudowaniem wizerunku. Wa
Zdecydowanie bezkonkurencyjny jeśli chodzi o jakość jest TRW ale najwięcej sprzedajemy FASTa.
TRW jest ponad 2x droższe a nie sądzę by przejechało 2x więcej kilometrów.
Fakt jest taki, ze o TRW wszyscy mówią a sprzedaje się FAST.
to jak ten wahacz w końcu działa? tuleja stoi a miejscu a po niej ślizga się aluminiowy wahacz? jeśli tak to konstrukcja normalnego wahacza bez kalamitek nie jest do końca przemyślana, przecież wiadomo, że jak jest tarcie a nie ma smarowania to się szybko zużyje. no chyba, że jest tak jak ja myślę, że tuleja jest na sztywno z wahaczem i mocowaniem a za ruch wahacza odpowiada elastyczność gumowej tulei, ale jeśli jest tak jak myśle to po co kalamitki?
proszę wytłumaczcie mi zasade działania tego wahacza bo już zgłupiałem.