Strona 16 z 27 PierwszyPierwszy ... 67891011121314151617181920212223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 266

Temat: Wahacze dolne Stenberg

MAJSU
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Inter Cars.

Ja tam kupuję wahacze TRW.

P.S. Pierwsza rozsądna wypowiedź w tym temacie.
    Właśnie sprawdziłem - 409zł po zniżkach więc nie tak źle.

A w http://www.silesiaparts.pl/ gdzie się zaopatruję w części do Beemki cena jeszcze przyjemniejsza TRW - 350zł/szt - FEBI - 335zł/szt - przesyłka 20zł więc chyba zakupię u nich
    Ostatnio edytowane przez MAJSU ; 22-10-2011 o 11:47

Użytkownik Świeżak Avatar grzegi90
    Mieszka w
    Cieszyn - Wielkopolskie
    Auto
    AR 159 SW 2.0JTDm Alfa 147 TI 1,9JTD - była

Domyślnie

co do wahaczy firmy "Stenberg" to napiszę krótko NAJWIEKSZY CHŁAM jaki w życiu użyłem. Na prawdę nie polecam. bardzo szybko powybijały się gumowe tuleje w górnych wahaczach po kilku miesiącach używania pojawiły się luzy nie wspominając o tym, że kiedy temperatura zbliża się do okolic 0 st.C trzeszczą jakby miały się rozsypać.
    na prawdę jest to największa chińszczyzna, firma stenberg chyba w ogóle nie istnieje bo informacji w niecie prawie nie ma. tylko ze dystrybuje je sklep z Twardogóry o nazwie AUTO-MAR który także ma siedzibę w Miliczu. i w 99,9% jestem pewien że biorą to masowo z Chin!

w każdym razie szkoda pieniędzy, pracy i czasu włożonego w wymianę

Centrino
    Gość

Domyślnie

ja nie kombinowałem i kupiłem TRW, wyhgląda to tak - wahacz poprzeczny, tani nie był ale jestem zadowolony. tak jak kolega wyżej pisze, nie ma sensu montować jakiegoś no-name'a i ponownie ponosić koszty wysyłek, wymiany etc.

Użytkownik Świeżak Avatar grzegi90
    Mieszka w
    Cieszyn - Wielkopolskie
    Auto
    AR 159 SW 2.0JTDm Alfa 147 TI 1,9JTD - była

Domyślnie

panowie wczoraj wymieniłem górne wahacze formy "szajsberg" na TRW. jak wyciągnąłem to przeraziłem się. Jeszcze w życiu nie widziałem tak rozpieprzonych gumowych tulei a przegub kulowy - tego po prostu nie da się opisać. Masakra. Nie rozumiem jak takie coś trafia w ogóle na rynek. szkoda pieniędzy czasu i pracy związanej z wymianą.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Końskie
    Auto
    AR 156 sportwagon 1,9JTD 115kM

Domyślnie

ma ktoś może wahacze z kalamitkami? http://autosklep24.pl/pl/p/Wahacz-go...-SMAROW./10551 czy coś to w ogóle daje? w sumie to tam tuleja jest na sztywno to co tam smarować?

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał ogik Zobacz post
    ma ktoś może wahacze z kalamitkami? http://autosklep24.pl/pl/p/Wahacz-go...-SMAROW./10551 czy coś to w ogóle daje? w sumie to tam tuleja jest na sztywno to co tam smarować?
    Ciekawa koncepcja, tyle, ze wahacz skrzypi na wewnętrznej stronie tulei, a tam raczej smar nie koniecznie dotrze. poza tym pomoże to na skrzypienie, a sworzeń i tak się rozleci.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Romeo Avatar DamianS
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Lancia Thesis Centenario, Lancia Phedra Platino

Domyślnie

Jak się rozleci to można złożyć reklamację. Jesli gumka nie jest uszkodzona Vema rozsądnie podchodzi do reklamacji.
    Kalamitka daje możliwość smarowania tulei. Ma to ograniczyć efekt skrzypienia i wydłużyć żywotność.
    Czekam na informację z Włoch jak dokładnie wygląda temat rozprowadzenia smaru - jaka jest konstrukcja tulej.
    Temat był założony wieki temu - od tego czasu ceny częsci poszły niestety w górę.

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Spoko, spoko.
    Nie narzekam, sporo montuję VEMY, tylko ich jakość ostatnio spadła niestety. Mieliśmy nawet przypadek, kiedy to po 2 tygodniach pojawił się luz na tulejkach.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Romeo Avatar DamianS
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Lancia Thesis Centenario, Lancia Phedra Platino

Domyślnie

Kiedyś Vema miała sporą wpadkę z jakością - przenieśli chyba produkcję do Turcji i temat się posypał. W tamtym czasie zrezygnowaliśmy całkowicie ze sprzedaży wahaczy Vemy. W tej chwili pracują nad odbudowaniem wizerunku. Wa
    Zdecydowanie bezkonkurencyjny jeśli chodzi o jakość jest TRW ale najwięcej sprzedajemy FASTa.
    TRW jest ponad 2x droższe a nie sądzę by przejechało 2x więcej kilometrów.
    Fakt jest taki, ze o TRW wszyscy mówią a sprzedaje się FAST.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Końskie
    Auto
    AR 156 sportwagon 1,9JTD 115kM

Domyślnie

Cytat Napisał DamianS Zobacz post
    Kalamitka daje możliwość smarowania tulei. Ma to ograniczyć efekt skrzypienia i wydłużyć żywotność.
    Czekam na informację z Włoch jak dokładnie wygląda temat rozprowadzenia smaru - jaka jest konstrukcja tulej.
    to jak ten wahacz w końcu działa? tuleja stoi a miejscu a po niej ślizga się aluminiowy wahacz? jeśli tak to konstrukcja normalnego wahacza bez kalamitek nie jest do końca przemyślana, przecież wiadomo, że jak jest tarcie a nie ma smarowania to się szybko zużyje. no chyba, że jest tak jak ja myślę, że tuleja jest na sztywno z wahaczem i mocowaniem a za ruch wahacza odpowiada elastyczność gumowej tulei, ale jeśli jest tak jak myśle to po co kalamitki?
    proszę wytłumaczcie mi zasade działania tego wahacza bo już zgłupiałem.