Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 678910111213141516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 182

Temat: Jak palą wasze diesle w mrozy?

Masaq
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pawcio156 Zobacz post
    To teraz kolego radze wylac jakos to stare ON zalac swiezym,wykrecic filtr paliwa wysuszyc zalac swiezym i wkrecic spowrotem... no a potem trzeba proboac zajarzyc silnikiem!
    Powiem ci tak z paliwem jest tak jak z alkoholem...jak go odkecisz i pozosawisz na jakis czas to wywietrzeje i zostanie woda! A z ON jest prawie podobnie...poprostu jezeli stoji zbyt dlugo to traci swoje wlasnosci...
    Ja to raczej bym powiedział że się rozdziela w wyniku zastania i się wtedy wytrąci np woda w naszym super jakości paliwie ;]

Co do odpalania diesla.

145 z zacnym JTD po tygodniu stania pali od "reki" ;]
    bmw ojca - dzisiaj odmówiło posłuszeństwa - grube kable start od alfy ;]
    clio 1.5 dci - start bez problemu przy -20 w nocy pod chmurką

Co do samego paliwa leję praktycznie gdzie popadnie, nie jestem przywiązany do stacji

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    W-w
    Auto
    Była: 145 1,9JTD '99, Jest: 156 1,9JTD '03/04 115KM

Domyślnie

No a ja u siebie wykrakałem.
    Rano jeszcze odpaliła a po południu pod pracą doopa. Akumulator (jak się okazało dziarski 8 latek) poszedł się doładować - dzisiaj zobaczę co z tego wyjdzie.
    Mam nadzieję, że to aku a nie przypadkiem coś innego.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

Bella jak zwykle zero problemu ale transit nie chce współpracować zamarzło paliwo !!!! Zmarzłem jak diabli i teraz mam mega problem bo musze to auto jakos rozmrozic a tak duzego garażu nieposiadam !!!!!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar siapek
    Mieszka w
    W-wa Centralna
    Auto
    147 JTD 16V TI

Domyślnie

do filtra powietrza transita psikalo się jakimś dezodorantem czy czymś łatwopalnym i odpalał

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 105 KM, rocznik 2000

Domyślnie

Alfa na początku mrozów się obraziła, ale po tygodniu udało się ją odpalić (trochę ze względu na brak czasu, a trochę przez to że na mrozie nie chce się stać) winny wszystkiemu akumulator, który mimo ładowania całą noc nie chciał już działać. Z kabli też nici, dopiero po włożeniu innego aku i kilku godzinom stania w garażu, który niestety zajęty jest przez inny samochód, Alfa odpaliła i całkiem bez problemu Oj nie służą te mrozy.. brrrr

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

wczoraj kumpla s80 (diesel poprzedni model po lifcie z konca produkcji) sie poddało, podczas jazdy zaczął przerywać, mowi ze zawsze lał na shellu a teraz skusił sie na orlen i zaczeły sie problemy, komu tu wierzyć??

Użytkownik Romeo Avatar Hans
    Mieszka w
    Katowice-Kostuchna
    Auto
    Alfa Romeo 156 2,4JTD 140KM `01 była jest Honda Civic VII

Domyślnie

ja tam nikomu nie wierze tankuje i na statoilu i na lukoilu i na szelu żadnych problemów nie mam mimo że Bella na dworze stoi
    No Alfa No Fun-No Fun No Life

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

Cytat Napisał siapek Zobacz post
    do filtra powietrza transita psikalo się jakimś dezodorantem czy czymś łatwopalnym i odpalał
    Ten temat przerobiny juz bardzo dawno zamarzło gzieś miedzy filtrem a zbiornikiem,ale juz gada kilka godzin w ciepelku i odpalony a po dzisiejszej noc na dworze jest ok!!!

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gomunice/Radomsko
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2,4JTD '01

Domyślnie

Ja musiałem w te mrozy trochę dłużej kręcić niż zwykle, ale ani razu nie odmówiła posłuszeństwa. W piątek w parcy na parkingu stało 7 samochodów i po 10 godzinach postoju odpaliła tylko moja Alfa i kumpla BMW 320. Miny gości mówiących wcześniej że Alfa to nie samochód:bezcenne

Pawcio156
    Gość

Domyślnie

Z tyn kiepskim odpalaniem to roznie jest...moja alfa kiepsko pali w mroz,ale odpala! Dowiedzialem sie tez,ze za zle odpalanie odpowiedzialny jest filtr paliwa. Chodzi tu oto,ze potrafi sie zebrac woda w nim,przewaznie robi sie to po okresie letnim i wiosennym. Ta woda puzniej przeszkadza w uruchomieniu silnika,a czasem poprostu zamarza tam i jest wtedy klopot... Obiawem tego moze byc migajaca czasem lampka od wody(taka pomaranczowa,przy wl. zaplonu pojawia sie kolo lampki swiec zarowych)! Wlasnie i mi czsem wczasie jazdy mgnie za sekunde i mam problemy z odpaleniem jej,dlugo musze ja cheltac zanim zajarzy.... Choc ostatnio bylo -29° a moja 156tka odpalila z oporami,a mojej zony benzyniak z nowka aku i nie odpalil