Napylenie odblyśników, polerka kloszy i założenie ringów. Ringi byłyby moje. Czyli 190 za montaż ringówLepiej chyba do Marka wysłać
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
No właśnie moga nie wejść. Gość z hidretrofit.pl powiedział że jest różnica w głębokości mocowań dla reflektora H7 a bixenona, że w H7 jest jakby wszystko głębiej (z stronę kabiny). Powiedział że założenie tego zestawu od nich będzie wymagało albo przeróbki dekielka (przedłużenia go o jakieś 4cm!), albo dobiorą jakiś zamiennik dekeilka z gumy, nakładany taki jakby duży gumowy kaptur zamiast dekielka.
Ja zdecydowałem sie zakładać oryginalne lampy xenonowe, wymieniam zderzak na taki ze spryskami (I PDC przód) I zbiorniczek z drugą pompką, dodaję przekaźnik na spryski, wymieniam sterownik do PDC itp - te rzeczy już mam, zderzak w lakierowaniu. Niestety instalacji już nie mam pod to (2010r, po FL już nie dawali nadmiarowych wiązek), ale mam tez już kupione różne wtyczki z rozbitka I będę dorabiał wszystko na osobnych kablach. Trochę zabawy się szykuje, na pewno wrzuce na forum fotki i opis przeróbki.
Muszę jeszcze załatwić czujniki poziomowania, ale to nie priorytet, przygotuję sobie tylko kable, a poźniej dołożę czujniki jak już skończę pierwszy etap.
Podejrzewam, że kurz zbiera się przez dolne otwory wentylacyjne obudowy lampy. Jakoś ponad rok temu je myłem i przytkałem je takim oddychającym plastrem i nie ma od tego czasu ani ziarenka kurzu.
Czy w lampach bixenonowych da się wymontować soczewkę z odbłyśnikiem czy to jakiś większy problem, wiem że w wersji h7 da sie bez problemu
chce sprawdzić odbłyśnik jego stan i odświeżyć soczewkę od środka. Czy w ksenonach odbłyśnik też sie szybko 'wypala'?
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
Demontaż soczewki w bixenonach odbywa się identycznie jak w H7. Po 9 latach może nadawać się do regeneracji.
Też tak mi się wydaje że 9 lat zrobiło swoje jak na ksenony to jakoś ciemno mam przed autem (palniki wymienione)
gdzie moge dorwać regenerowane odbłyśniki?
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
Allegro itp. Lub szukaj "metalizacja próżniowa".