Tak pi razy oko zależy od wersji silnikowej.
Przód jest cięższy- to na pewno. W 2.4 z kierowcą wychodzi na moim przykładzie 60/40 (procentowo)
Tak pi razy oko zależy od wersji silnikowej.
Przód jest cięższy- to na pewno. W 2.4 z kierowcą wychodzi na moim przykładzie 60/40 (procentowo)
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Około 150 kilo w wersji 2x4 i manualem
http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=129393
http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=129008
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
Ciekawe, jaki rozkład masy ma 159 z 1.75TBi - z danych (z niezależnej strony) wychodzi, że powinna ważyć 1431kg (vs 1679kg 2.4 JTDm).
Pozdrawiam
K.Gajda(cra3y)
Najprościej pojechać na stację diagnostyczną... powinna mieć funkcję wazenia każdej osi
Ja np. w ASO Nissan we Wrocławiu na Psim Polu swoją ważyłem.
Odświeżam temat.
Po nabyciu 159 2.0 JTDm TI sedan postanowiłem ją zważyć, bo rzekomo wersja po lifcie więc ma być lżejsza...
Waga pokazała 1605kg z prawie pełnym bakiem, czyli bez paliwa wyszło by jakieś 1550kg. Zatem dieta cud niezbyt się udała... Moja 159 przed liftem waży niewiele więcej.
Pozdrawiam.
- Rafał
A nie jest tak, że podawana waga w katalogach jest wagą "suchą", tj. bez oleju, płynów itd?
Ile waży Twoja przedliftowa?
Moja przedliftowa berlina 2.4 z mechanikiem w środku ważyła jakieś 1700kg.... chłop mógł ważyć tak z 70kg bo "wypasiony nie był"... paliwka było tak z 1/3 baku.
Przedliftowa pokazała 1610-1615kg.
Pozdrawiam.
- Rafał
W ramach ciekawostki - ważyłem moją Brerę TBI, i bez diagnosty, pusta (ale z pełnym bakiem), ważyła 1700 kg, zamiast deklarowanych 1430. Ale oczywiście nie mam pewności, że waga działała dobrze, choć diagnosta na moje wątpliwości stwierdził, że była świeżo po przeglądzie.
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Moja 159 1.9 Q-Tronic z około 15l diesla w baku wyszła niecałe 1700kg. Mam założony hak Westfalii, więc +/- 25-30kg dodatkowej wagi trzeba wziąć pod uwagę.