Temat: Irlandia, laczmy sie ::P

Użytkownik Romeo Avatar Cool_Kid
    Auto
    AR 145 1,8 T.S 144KM - nero - 1998r. / Giulietta Veloce 2,0 JTDm 170KM - etna nero - 2012r.

Domyślnie

Cytat Napisał Krisux7 Zobacz post
    orientuje sie ktos ile mnie tu wyniesie pakiet startowy do 147 z robocizna?
    chodzi mi o rozrzad, rolki i co tam jeszcze z tym idzie
    pompe wody
    olej
    i filtry (wymieniac tylko oleju czy paliwa i powietrza tez?)
    cos przeoczylem?
    Jeśli wymianę rozrządu uważasz za pakiet startowy, to tanio nie będzie... pewnie ze 300-400 za same graty nie licząc robocizny. Podstawowy pakiet startowy to: Olej, filtr oleju, obowiązkowo filtr powietrza (w AR jest nawet bardziej ważny niż oleju). Filtr paliwa niekoniecznie.

145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
    Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
    "Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.

http://i.imgur.com/m4g6E.jpg

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    newbridge ie
    Auto
    159sw 2.4jtdm po sofciku ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Cool_Kid Zobacz post
    Jeśli wymianę rozrządu uważasz za pakiet startowy, to tanio nie będzie... pewnie ze 300-400 za same graty nie licząc robocizny. Podstawowy pakiet startowy to: Olej, filtr oleju, obowiązkowo filtr powietrza (w AR jest nawet bardziej ważny niż oleju). Filtr paliwa niekoniecznie.
    TYLKO GDZIE FILTR PALIWA JEST UMIESZCZONY W 147??? - NIE MA!!!!

Co do ceny czesci do jutro moge sie dokladnie dowiedziec z upustem na warsztat

Krisux7
    Gość

Domyślnie

pewnie ze 300-400 za same graty nie licząc robocizny
    duzo ... ;/
    Cytat Napisał pabloilala Zobacz post
    Co do ceny czesci do jutro moge sie dokladnie dowiedziec z upustem na warsztat
    moglbys sie dowiedziec

- - - Updated - - -

kurde kupic alfe za 1500 i odrazu w nia 500 wpakowac to mi sie nie usmiecha.. ;/

- - - Updated - - -

ostatnio rozsadek zaczyna mnie ciagnac w strone seata leona 1.4 a serce uparcie przy alfie stoji hehe

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    newbridge ie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Krisux7 Zobacz post

ostatnio rozsadek zaczyna mnie ciagnac w strone seata leona 1.4 a serce uparcie przy alfie stoji hehe
    Tylko jakbys jednak za rozsadkiem poszedl to pamietaj ze w 1.4 VAG grupy jest problem z uszczeknieniami zaworowymi szczegolnie w autkach wiekszych niz Polo, Ibiza i Fabia.

Użytkownik Romeo Avatar Cool_Kid
    Auto
    AR 145 1,8 T.S 144KM - nero - 1998r. / Giulietta Veloce 2,0 JTDm 170KM - etna nero - 2012r.

Domyślnie

TYLKO GDZIE FILTR PALIWA JEST UMIESZCZONY W 147??? - NIE MA!!!!
    Jakoś mnie to nie dziwi, bo nigdy nie słyszałem, żeby ktoś wymieniał, dlatego napisałem, że niekoniecznie Podejrzewałem, że może być przy zbiorniku paliwa, bo tam nigdy nie dotarłem, ale skoro mówisz, że nie ma, to wierze Ci na słowo BTW Jesli nic się nie zmieni, to na 99% będę na zlocie w Cork na koniec miesiąca

145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
    Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
    "Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.

http://i.imgur.com/m4g6E.jpg

Krisux7
    Gość

Domyślnie

Tylko jakbys jednak za rozsadkiem poszedl to pamietaj ze w 1.4 VAG grupy jest problem z uszczeknieniami zaworowymi szczegolnie w autkach wiekszych niz Polo, Ibiza i Fabia.
    1.4 to jedna zawsze mniej pali, tax mniejszy a ubezpieczenie tansze..
    moja zaczyna mi d... truć zeby narazie wziasc rozsadniejszą opcje, ale jakos nie bardzo mi sie to widzi ;P

- - - Updated - - -

Jeśli wymianę rozrządu uważasz za pakiet startowy, to tanio nie będzie.
    No ja planuje to autko zostawic dla siebie na dluzszą chwile to mysle ze wypadalo by rozrzad robic odrazu bo to jednak nigdy nie wiadomo czy bylo robione czy nie.. a tak zrobisz raz i masz spokoj na jakis czas..

Użytkownik Romeo Avatar Arthrm
    Mieszka w
    Dublin, Ireland, Ireland/Kraków, Bochnia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo,

Domyślnie

cos wrzuce bella
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	fot-7.jpg
Wyświetleń:	110
Rozmiar:	612.0 KB
ID:	68783
    ps. Jony to Ty mi wyslales zyczenia?
    IRLANDIA

____________Jest:_______________________Były:____ _______________________________

______Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo______ Alfa Romeo 156 1.6 Lusso________Alfa Romeo 147 1.6 Lusso
    __________________ _____

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

W kazdym samochodzie sa jakies problemy, nie ma auta bez awarii. Ja w swojego wpakowalem juz ponad 700 od zakupu a to dopiero poczatek. Zona protestuje i wyklina Z kobietami to tak zawsze jest, a kup jej micre z 97 i zobacz czy bedzie chciala tym jechac Powiedz ze tak jest rozsadniej

Czesci najlepiej sprowadzic z UK lup PL tam wszystko o 30% tansze, a ne ebaayu czasami mozna niezle okazje wyrwac. Przykladowo amortyzator Kayaba do 166 - IE-150-180 sztuka UK-55-65 funtow to jest roznica no nie. Rozrzad do 2.0TS 100 funciakow. Zawsze kupujac uzywane auto trzeba sie liczyc ze wpakujemy w nie kupe kasy bo nie ma opcji zeby auto 10 czy nawet 6 lenie sie nie psulo Mi sie nie psuly tylko auta kupione w salonie. Polonez,Lanos,Mondeo 1.8TD,2x Corsa - Z zadnym nie mialem nigdy zadnego problemu. Corsa przelatalem 250tys i poza olejem nic nie robilem.

A tak juz odchodzac od tematu. To ja wczoraj wypolerowalem sobie autko. Kupilem fajne gabeczki w Halfordsie o roznym stopniu miekkosci, troche pasty polerskiej i wiertarka 4 godzinki i auto sie swieci jak nowe, gdyby nie te obicia od kamyczkow wszedzie to by bylo super.

- - - Updated - - -

W kazdym samochodzie sa jakies problemy, nie ma auta bez awarii. Ja w swojego wpakowalem juz ponad 700 od zakupu a to dopiero poczatek. Zona protestuje i wyklina Z kobietami to tak zawsze jest, a kup jej micre z 97 i zobacz czy bedzie chciala tym jechac Powiedz ze tak jest rozsadniej

Czesci najlepiej sprowadzic z UK lup PL tam wszystko o 30% tansze, a ne ebaayu czasami mozna niezle okazje wyrwac. Przykladowo amortyzator Kayaba do 166 - IE-150-180 sztuka UK-55-65 funtow to jest roznica no nie. Rozrzad do 2.0TS 100 funciakow. Zawsze kupujac uzywane auto trzeba sie liczyc ze wpakujemy w nie kupe kasy bo nie ma opcji zeby auto 10 czy nawet 6 lenie sie nie psulo Mi sie nie psuly tylko auta kupione w salonie. Polonez,Lanos,Mondeo 1.8TD,2x Corsa - Z zadnym nie mialem nigdy zadnego problemu. Corsa przelatalem 250tys i poza olejem nic nie robilem.

A tak juz odchodzac od tematu. To ja wczoraj wypolerowalem sobie autko. Kupilem fajne gabeczki w Halfordsie o roznym stopniu miekkosci, troche pasty polerskiej i wiertarka 4 godzinki i auto sie swieci jak nowe, gdyby nie te obicia od kamyczkow wszedzie to by bylo super.

Cytat Napisał Arthrm Zobacz post
    cos wrzuce bella
    Super juz wrociles ?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    newbridge ie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał FifthGear Zobacz post

I tu sie czesciowo z przedmowca zgodze. Prawie zawsze kupujac uzywke trzeba sie liczyc z wydatkami.

Co do tanszych czesci to niestety do konca sie nie zgodze. Zadko ktory warszta udzieli ci gwarancji na naprawe bazujaca na czesciach z nieznanych mu zrodel.
    NP rozrzad - Tylko Gates i Dayco sa ubezpieczone i w razie czego pokrywaja koszty naprawy glowicy w przypadku strzelenia paska - reszta ma klienta w d...
    Tanie zawieszenie na ebayu - co zrobisz jak bedzie cos nie tak - pisal maile, dzwonil i noi tak w 80% nic nie uzyskasz.
    Poza tym czasami sie zdaza ze kupisz cos do auta czesc ktora nie pasuje i ile musisz sie naczekac i nameczyc zeby ja wymienic, tym bardziej ze koszty przesylek pokrywa kupujacy.

Takze w/g mnie lepiej dolozyc pare groszy i kupic na miejscu.

Użytkownik Romeo Avatar Arthrm
    Mieszka w
    Dublin, Ireland, Ireland/Kraków, Bochnia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo,

Domyślnie

rotterdam

dzisiaj do calais

sam teraz wydalem sporo forsy na naprawe zawieszenia.... przeglad klimny....klocki, sprzeglo, opony.... no i filtry + olej.... olej przey skrzyni biegow podobno byl w tragicznym stanie.... lacznie wydalem 2900 zl czyli ok 725 euro
    IRLANDIA

____________Jest:_______________________Były:____ _______________________________

______Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo______ Alfa Romeo 156 1.6 Lusso________Alfa Romeo 147 1.6 Lusso
    __________________ _____