[MENTION=6963]mattom[/MENTION] już po oględzinach? Dużo szkody narobiło?
[MENTION=6963]mattom[/MENTION] już po oględzinach? Dużo szkody narobiło?
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
[MENTION=966]Krzyśko[/MENTION] - to mój błąd przy robocie usuwania klapek w kolektorze dolotowym. już dokręcałem pompe, ale za mocno dokręciłem koło pompy CR na stożku i pękło przy 3 czy 4 obrocie rozrusznikiem. Nic się nie powinno stać bo znaki na pasku się nie rozjechały, czekam na nowe koło pompy, pasek i będę wkładał rozrząd na blokady
147 powodów do zadowolenia
Ha! To mi dałeś do myślenia... Czy ja dokręcałem koło kluczem dynamometrycznym...
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
mam, leżał na półce obok
tylko się dupy nie chciało ruszyć kawałek dalej i wziąć
Fakt, faktem, że popełniłem idiotyczny błąd przy składaniu tego i niestety się zemścił, na szczęście tylko kosztujący 50 zł + nowy pasek rozrządu (pompa, napinacz ledwo kilka tysięcy nalotu)
Ale człowiek uczy się na błędach, szkoda, że przeważnie swoich![]()
147 powodów do zadowolenia
Jakiś jegomość bez honoru zarysował mi moją belle na parkingu i uciekł. Na szczęście był świadek, który dobrze wszystko widział i cierpliwie czekał na mnie aż wrócę do autka - sprawa zgłoszona na policji, więc myślę, że jakoś to będzie. Zarysowanie nie duże (lewy bok tylnego zderzaka), po polerce pewnie można by tak jeździć jak komuś to nie przeszkadza ale kurczę, nie podaruję! - jakby chociaż numer telefonu zostawił za wycieraczką, a on po zarysowaniu, wysiadł z auta, poprawił swój zderzak i odjechał. Jakby nie patrzeć, zderzak do malowania, także ja za to płacić nie zamierzam.
Zakochany w Alfie od pierwszego wejrzenia
Były:
Opel Astra 1.6 1998
Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998
Seat Cordoba 1.6 1999
BMW E36 316i 1998
Jest:
Alfa Romeo 156 1.9 8V 115KM JTD FL 2005
Moja Becky 1.8 T.S.
No, to przy okazji sobie rdzę ogarniesz![]()
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych.
Wiatrak chłodnicy w 156 wyzionął ducha. A sprzątając w 145 urwałem lusterko wewnętrzne - w sumie nawet sięautko na vana nadaje.