A co to za problem 8 spalić w trasie? A nie, zapomniałem, że tu prawie wszystkim pali max 6 l w zakresie prędkości od 90 do 200...
:-D Skoro producent w cyklu mieszanym uzyskał 6 litrów, a w trasie 4,8 to co się dziwić, że ludziom pali 6:-D 1,2 litra między laboratorium, a polska droga....:-P No i użytkownicy aut z 300k przelotu jeżdżą szybciej niż producent w laboratorium :-D hahaha
Panowie....zaklinacie rzeczywistość. Ciężka dorozką jaką jest 159 osiągacie spalanie jakie ja w trudem robię w 1130 kg Audi A3, 1.9 tdi 244Km/490 Nm. Litości....średnia ponad 100 na godzinę i spalanie 6... Chryste....Moja jadąc na tempomacie 140, spala 8 litrów. Szczegół że komp pokazuje 5,6:-D średnia W mieście (Poznań, Kraków) 10-12. 6 litrów z dystrybutora to ja w Alfie nie widziałem....
Masa, w połączeniu w "cudowna" M32 robi swoje. No ale, są tutaj co niektórzy, co poprawiają fabrykę:-D :-P
Peace:-)
Ostatnio edytowane przez marti ; 01-06-2015 o 23:31
Jak pisze przedmówca mi też nie udało się zalać mniej jak 6.3-6.5 l przy dystrybutorze, co ciekawe komp pokazał mi właśnie takie spalanie jak 6.3![]()
Ja nigdy nie spaliłem w trasie mniej niż 6,2l. Takie spalanie mam przy mega płynnej jeździe do 120km/h max (średnia z trasy 200km po DK7/S7 ok 90km/h) i z małą ilością wyprzedzania. Z reguły spala mi w trasie 6,5l (120-125 na tempomacie). W mieście zejście poniżej 10l graniczy wręcz z cudem. Jak czytam, że tu niektórym 2.4 spala poniżej 6l to nie chce mi się wierzyć albo moja jest popsuta![]()
Hehehe, dokładnie![]()
No ale tutaj, proszę ja ciebie, nikt w korkach nie jeździ, "mi tam panie pali 7 w mieście, a nogę mam ciężką"![]()