Z Veloce mozna byc tylko bardzo zadowolonym..........swoja odebralem miesiac temu i w 3 tygodnie zrobilem 4000km czysto rekraacyjnie , jedyna wada tego auta to czeste tankowanie.
Z Veloce mozna byc tylko bardzo zadowolonym..........swoja odebralem miesiac temu i w 3 tygodnie zrobilem 4000km czysto rekraacyjnie , jedyna wada tego auta to czeste tankowanie.
Giulietta MA 170KM, rocznik 2011, nalatane 105 tyś.
"Awarie":
- tylna wycieraczka
- kierunkowskaz boczny
I tyle w temacie psujących się alf.
Dodam że auto jest eksploatowane przez 2 osoby i nie jest oszczędzane.
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Alfa to ta sama stajnia co FiatZ posiadanych dotychczas Fiatów na prawdę jestem zadowolony więc chcąc kupić lepsze auto nie kombinowałem i zostaję w "stajni"
. Octavia to taki wypadek myślowy przy pracy
skoro wszyscy ją tak chwalą to czemu nie ale jak na forum Skody okazało się, że np. dopłacasz do pakietu skórzanego a dostajesz skaj tzn. teraz "skórę ekologiczną" to ja dziękuję. Byłem w salonie Alfy i skóra jest skórą. A skąd Veloce ? Ponieważ auta kupuję nowe i potem użytkuję je przez ok. 10 lat stwierdziłem, że różnica w cenie nie jest aż tak wielka, żeby odmówić sobie przyjemności posiadania 240KM
. Lepiej dopłacić niż potem przez 9 lat żałować
. No i Alfa ma być tak jak u "arecki240" samochodem rekraacyjnym
do tyrania jest Panda
. A po trzecie jak to kiedyś powiedział Clarkson - każdy miłośnik motoryzacji chociaż raz w życiu musi mieć Alfę..... czy jakoś tak powiedział
I ostatecznie to chociaż jeszcze Alfy nie mam to i tak jestem nią zafascynowany
po prostu jestem fanem Alfy
Żeby jeszcze w Giuliettcie światła przednie przy liftingu zbliżyli do tych z Giulii
![]()
dokładnie mam takie same odczucia, kupiona we wrześniu i już mam 10k na licznikuI też odczuwam trochę spalanie - 13.8 mi wychodzi średnia z komputera :/ ale ja po prostu nie umiem nią się cieszyć z jazdy
w każdej, nawet prozaicznej sytuacji jak widzę jakiś fragment wolnej przestrzeni, to sobie testuję) Mega polecam autko.
Poza niekwestionowanymi zaletami (zawieszenie, dynamika, dźwięk wydechu, audio bose, trzymanie foteli, wygląd, ksenony, koła telefony 18ki) autko ma też kilka wad, o których warto pamiętać:
- brak miejsca nad głową z tyłu
- słaby kontakt z pasażerami z tyłu (fotele)
- niezbyt wygodne fotele na długie podróże (mam porównanie z mazdą 6)
- czasem trochę zbyt późna reakcja na gaz
- mimo wszystko troszkę zbyt podsterowna (patrz filmik) - przy tej prędkości nie powinna wg mnie płużyć
- brak gniazda zapalniczki z przodu kokpitu, więc pałętają się kable przez cały środek auta
- brak dobrego miejsca na telefon
- brak schowka na okulary
- spalanie
- przycisk do podgrzewania siedzeń w masakrycznym miejscu
- ciemne oświetlenie wnętrza (znowu porównanie z Mazda 6)
- zbyt blisko pedały (w zimowych butach masakra. Polecam za to do auta buty sparco - warte każdej złotówki jak ktoś dużo jeździ)
- nawigacja do bani (mam tomtoma osobno, tej nawet raz nie użyłem). Co do samego tomtoma, nawet na filmie slychac ze dziala mimo ze to moja droga z pracy do domu) traffic działa tak dobrze po prostu, że nawet do domu jeżdżę z nawigacją
Co jest lepsze niż w mazdzie z rzeczy na codzień - na pewno audio (mimo że tam też bose, w mazdzie nie ma woofera). Z ciekawostek dużo lepsze podgrzewanie siedzeń jest w alfie - szybciej/mocniej grzeje i grzeje bardziej lędźwie niż jaja (to jakby ktoś chciał dzieci- za to w mazdzie długo się nagrzewa i raczej tam siedzisko niż oparcie. Tak samo grzanie szyby/lusterek w alfie mocniejsze, w mazdzie ledwo letnie.
Ostatnio edytowane przez makaronek ; 04-12-2016 o 14:00
Z którą 6-ką porównujesz: GJ czy GH?
....
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Odnosnie spalania , no coz nie widze sensu zakupu VELOCE i jazdy w trybie emeryt. Mysle ze do 11-11,5 mozna by zejsc spokojnie, ale co to za jazda do takiej jazdy mam clio ktore spala mi srednio 6,5L .
Fotele – super wyglad , fotel pasazera zaslania widok – trzeba uwazac, troche za glebokie siedzisko. Podgrzewania nie bralem – nie ma sensu samochod trzymam w garazu no i VELOCE ma nagrzewnice elektryczna w standardzie .
Co do ergonomi to bym zmienil podlokietnik na drzwiach jest za nisko no I jest twardy! .Brak schowkow , oprocz tej studni przed pasazerem ,gdzie mogli to zrobic tak fajnie jak bylo w BRAVO.Brak podlokietnika pomiedzy siedzeniami – prawdziwego podlokietnika gdzie mozna by bylo schowac butelke z piciem , jakies USB …..
NAVI - nie bralem , a bardzo chcialem jednak wiekszosc odradzala ,no i cena 6k , za tyle w oplu Astrze byla NAVI + REFLEKTORY LED .
BOSE –gra bardzo dobrze - lepiej niz topowe audio w LEONIE czy ASTRZE.
Zegary – jak dla mnie przepiekne (zwlaszcza w nocy) ,chociaz mogly by sie zmieniac na kolor czerwony w trybie DYNAMIC.
Pod haslem TANDETA umiescil bym :
-gniazdo AUX, USB , anena radiowa , wyswietlacz LCD ( brak mirror link,……) – mamy rok 2016 ktos chyba o tym zapomnial w ALFIE.
Na duzy plus to - prowadzenie , dynamika ,komfort jak na 18”, wyglad ogolny
Ostatnio edytowane przez arecki240 ; 05-12-2016 o 04:28
GJ, jakby coś to będzie pewnie na sprzedaż96k mniej więcej z zimówkami momo+nokian, powłoką MOHS+, GAPem fakturowym na 3 lata
arecki, o nagrzewnicy nie wiedziałem - to dlatego tak ciepło się szybko robi?fajnie
reszta zgoda
navi nie masz co żałować, słabe jest - polecam na maxa go510/go610 tomtoma, już jak będę miał możliwość nigdy w życiu nie zamówię navi w aucie (chyba, że będzie w standardzie w jakimś dobrym wyposażeniu).
Jeszcze do wad dodałbym słabą widoczność. Myślałem, że w mazdzie jest z tym kiepsko, ale przez te fotele cofanie, dostrzeganie rowerzystów czy pieszych (grube słupki) - masakra. Widoczność poza przodemjest słaba. I kamery cofania mi jednak troche brakuje, czujniki są spoko ale mazdą można było bardziej na żyletki stawać - w sumie do równoległego wymaga tyle samo miejsca co kombi
)
Wy wszyscy chyba zapomnieliscie ze to jest auto w zasadzie z 2010 roku. Siła rzeczy nie będzie miało takich "ficzerow" jak w prawie co roku robionym od podstaw golfie.
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale