Strona 168 z 204 PierwszyPierwszy ... 68118158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,671 do 1,680 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

Z Veloce mozna byc tylko bardzo zadowolonym..........swoja odebralem miesiac temu i w 3 tygodnie zrobilem 4000km czysto rekraacyjnie , jedyna wada tego auta to czeste tankowanie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Giulietta MA 170KM, rocznik 2011, nalatane 105 tyś.
    "Awarie":
    - tylna wycieraczka
    - kierunkowskaz boczny

I tyle w temacie psujących się alf.
    Dodam że auto jest eksploatowane przez 2 osoby i nie jest oszczędzane.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał dziekan Zobacz post
    Chcąc zmienić moje Punto padło na Octavię - po prześledzeniu przez kilka miesięcy forum Skody doszedłem do wniosku, że Octavia III wcale takim cudem nie jest i po rozmowach z żoną doszliśmy do wniosku, że po co kombinować skoro tak na prawdę z aut FCA jesteśmy na prawdę zadowoleni (mieliśmy jeszcze Seicento a od lutego mamy Pandę III) i tak oto kierując się sercem ale też wbrew pozorom rozsądkiem zamówiliśmy 2 tyg. temu Giuliettę Veloce
    Punto -> Octavia -> Giulietta Veloce. Nie powiem, nie mam pojęcia, jakie meandry zawiodły Cię do Alfy, ale gratuluję wyboru .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Punto -> Octavia -> Giulietta Veloce. Nie powiem, nie mam pojęcia, jakie meandry zawiodły Cię do Alfy, ale gratuluję wyboru .
    Alfa to ta sama stajnia co Fiat Z posiadanych dotychczas Fiatów na prawdę jestem zadowolony więc chcąc kupić lepsze auto nie kombinowałem i zostaję w "stajni" . Octavia to taki wypadek myślowy przy pracy skoro wszyscy ją tak chwalą to czemu nie ale jak na forum Skody okazało się, że np. dopłacasz do pakietu skórzanego a dostajesz skaj tzn. teraz "skórę ekologiczną" to ja dziękuję. Byłem w salonie Alfy i skóra jest skórą. A skąd Veloce ? Ponieważ auta kupuję nowe i potem użytkuję je przez ok. 10 lat stwierdziłem, że różnica w cenie nie jest aż tak wielka, żeby odmówić sobie przyjemności posiadania 240KM . Lepiej dopłacić niż potem przez 9 lat żałować . No i Alfa ma być tak jak u "arecki240" samochodem rekraacyjnym do tyrania jest Panda . A po trzecie jak to kiedyś powiedział Clarkson - każdy miłośnik motoryzacji chociaż raz w życiu musi mieć Alfę..... czy jakoś tak powiedział I ostatecznie to chociaż jeszcze Alfy nie mam to i tak jestem nią zafascynowany po prostu jestem fanem Alfy Żeby jeszcze w Giuliettcie światła przednie przy liftingu zbliżyli do tych z Giulii

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał arecki240 Zobacz post
    Z Veloce mozna byc tylko bardzo zadowolonym..........swoja odebralem miesiac temu i w 3 tygodnie zrobilem 4000km czysto rekraacyjnie , jedyna wada tego auta to czeste tankowanie.
    dokładnie mam takie same odczucia, kupiona we wrześniu i już mam 10k na liczniku I też odczuwam trochę spalanie - 13.8 mi wychodzi średnia z komputera :/ ale ja po prostu nie umiem nią się cieszyć z jazdy

w każdej, nawet prozaicznej sytuacji jak widzę jakiś fragment wolnej przestrzeni, to sobie testuję ) Mega polecam autko.

Poza niekwestionowanymi zaletami (zawieszenie, dynamika, dźwięk wydechu, audio bose, trzymanie foteli, wygląd, ksenony, koła telefony 18ki) autko ma też kilka wad, o których warto pamiętać:
    - brak miejsca nad głową z tyłu
    - słaby kontakt z pasażerami z tyłu (fotele)
    - niezbyt wygodne fotele na długie podróże (mam porównanie z mazdą 6)
    - czasem trochę zbyt późna reakcja na gaz
    - mimo wszystko troszkę zbyt podsterowna (patrz filmik) - przy tej prędkości nie powinna wg mnie płużyć
    - brak gniazda zapalniczki z przodu kokpitu, więc pałętają się kable przez cały środek auta
    - brak dobrego miejsca na telefon
    - brak schowka na okulary
    - spalanie
    - przycisk do podgrzewania siedzeń w masakrycznym miejscu
    - ciemne oświetlenie wnętrza (znowu porównanie z Mazda 6)
    - zbyt blisko pedały (w zimowych butach masakra. Polecam za to do auta buty sparco - warte każdej złotówki jak ktoś dużo jeździ)
    - nawigacja do bani (mam tomtoma osobno, tej nawet raz nie użyłem). Co do samego tomtoma, nawet na filmie slychac ze dziala mimo ze to moja droga z pracy do domu ) traffic działa tak dobrze po prostu, że nawet do domu jeżdżę z nawigacją

Co jest lepsze niż w mazdzie z rzeczy na codzień - na pewno audio (mimo że tam też bose, w mazdzie nie ma woofera). Z ciekawostek dużo lepsze podgrzewanie siedzeń jest w alfie - szybciej/mocniej grzeje i grzeje bardziej lędźwie niż jaja (to jakby ktoś chciał dzieci - za to w mazdzie długo się nagrzewa i raczej tam siedzisko niż oparcie. Tak samo grzanie szyby/lusterek w alfie mocniejsze, w mazdzie ledwo letnie.
    Ostatnio edytowane przez makaronek ; 04-12-2016 o 14:00

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    GTC
    Auto
    Giulietta 1.4 Multiair 170 + TCT '12

Domyślnie

Z którą 6-ką porównujesz: GJ czy GH?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

....
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    dokładnie mam takie same odczucia, kupiona we wrześniu i już mam 10k na liczniku I też odczuwam trochę spalanie - 13.8 mi wychodzi średnia z komputera :/ ale ja po prostu nie umiem nią się cieszyć z jazdy

w każdej, nawet prozaicznej sytuacji jak widzę jakiś fragment wolnej przestrzeni, to sobie testuję ) Mega polecam autko.

Poza niekwestionowanymi zaletami (zawieszenie, dynamika, dźwięk wydechu, audio bose, trzymanie foteli, wygląd, ksenony, koła telefony 18ki) autko ma też kilka wad, o których warto pamiętać:
    - brak miejsca nad głową z tyłu
    - słaby kontakt z pasażerami z tyłu (fotele)
    - niezbyt wygodne fotele na długie podróże (mam porównanie z mazdą 6)
    - czasem trochę zbyt późna reakcja na gaz
    - mimo wszystko troszkę zbyt podsterowna (patrz filmik) - przy tej prędkości nie powinna wg mnie płużyć
    - brak gniazda zapalniczki z przodu kokpitu, więc pałętają się kable przez cały środek auta
    - brak dobrego miejsca na telefon
    - brak schowka na okulary
    - spalanie
    - przycisk do podgrzewania siedzeń w masakrycznym miejscu
    - ciemne oświetlenie wnętrza (znowu porównanie z Mazda 6)
    - zbyt blisko pedały (w zimowych butach masakra. Polecam za to do auta buty sparco - warte każdej złotówki jak ktoś dużo jeździ)
    - nawigacja do bani (mam tomtoma osobno, tej nawet raz nie użyłem). Co do samego tomtoma, nawet na filmie slychac ze dziala mimo ze to moja droga z pracy do domu ) traffic działa tak dobrze po prostu, że nawet do domu jeżdżę z nawigacją

Co jest lepsze niż w mazdzie z rzeczy na codzień - na pewno audio (mimo że tam też bose, w mazdzie nie ma woofera). Z ciekawostek dużo lepsze podgrzewanie siedzeń jest w alfie - szybciej/mocniej grzeje i grzeje bardziej lędźwie niż jaja (to jakby ktoś chciał dzieci - za to w mazdzie długo się nagrzewa i raczej tam siedzisko niż oparcie. Tak samo grzanie szyby/lusterek w alfie mocniejsze, w mazdzie ledwo letnie.
    Odnosnie spalania , no coz nie widze sensu zakupu VELOCE i jazdy w trybie emeryt. Mysle ze do 11-11,5 mozna by zejsc spokojnie, ale co to za jazda do takiej jazdy mam clio ktore spala mi srednio 6,5L .

Fotele – super wyglad , fotel pasazera zaslania widok – trzeba uwazac, troche za glebokie siedzisko. Podgrzewania nie bralem – nie ma sensu samochod trzymam w garazu no i VELOCE ma nagrzewnice elektryczna w standardzie .

Co do ergonomi to bym zmienil podlokietnik na drzwiach jest za nisko no I jest twardy! .Brak schowkow , oprocz tej studni przed pasazerem ,gdzie mogli to zrobic tak fajnie jak bylo w BRAVO.Brak podlokietnika pomiedzy siedzeniami – prawdziwego podlokietnika gdzie mozna by bylo schowac butelke z piciem , jakies USB …..

NAVI - nie bralem , a bardzo chcialem jednak wiekszosc odradzala ,no i cena 6k , za tyle w oplu Astrze byla NAVI + REFLEKTORY LED .

BOSE –gra bardzo dobrze - lepiej niz topowe audio w LEONIE czy ASTRZE.

Zegary – jak dla mnie przepiekne (zwlaszcza w nocy) ,chociaz mogly by sie zmieniac na kolor czerwony w trybie DYNAMIC.

Pod haslem TANDETA umiescil bym :
    -gniazdo AUX, USB , anena radiowa , wyswietlacz LCD ( brak mirror link,……) – mamy rok 2016 ktos chyba o tym zapomnial w ALFIE.

Na duzy plus to - prowadzenie , dynamika ,komfort jak na 18”, wyglad ogolny
    Ostatnio edytowane przez arecki240 ; 05-12-2016 o 04:28

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał radekrp90 Zobacz post
    Z którą 6-ką porównujesz: GJ czy GH?
    GJ, jakby coś to będzie pewnie na sprzedaż 96k mniej więcej z zimówkami momo+nokian, powłoką MOHS+, GAPem fakturowym na 3 lata

arecki, o nagrzewnicy nie wiedziałem - to dlatego tak ciepło się szybko robi? fajnie
    reszta zgoda

navi nie masz co żałować, słabe jest - polecam na maxa go510/go610 tomtoma, już jak będę miał możliwość nigdy w życiu nie zamówię navi w aucie (chyba, że będzie w standardzie w jakimś dobrym wyposażeniu).

Jeszcze do wad dodałbym słabą widoczność. Myślałem, że w mazdzie jest z tym kiepsko, ale przez te fotele cofanie, dostrzeganie rowerzystów czy pieszych (grube słupki) - masakra. Widoczność poza przodem jest słaba. I kamery cofania mi jednak troche brakuje, czujniki są spoko ale mazdą można było bardziej na żyletki stawać - w sumie do równoległego wymaga tyle samo miejsca co kombi )

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Wy wszyscy chyba zapomnieliscie ze to jest auto w zasadzie z 2010 roku. Siła rzeczy nie będzie miało takich "ficzerow" jak w prawie co roku robionym od podstaw golfie.
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale