Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał aureal Zobacz post
    Witam
    Szukam i szukam swojej 159 SW. W związku z powyższym co sądzicie o http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C26499805.html. Czy cena jest adekwatna do rocznika przebiegu itp. A może ktoś już oglądał. Dzięki i pozdrawiam
    Masz podany VIN, więc sprawdzaj. Jeśli do 2009 była w Niemczech, to do wtedy powinna mieć historię lub chociaż przez 2 lata okresu gwarancyjnego. Jeśli rzeczywiście miała 57 przed sprowadzeniem, to 129k w tej chwili zdaje się być jak najbardziej realne. A cena jak za to wyposażenie i teoretyczny przebieg OK. Powiedziałbym, że nawet ciut zawyżona (2006r.). Targuj się

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał Nigdy Zobacz post
    Masz podany VIN, więc sprawdzaj. Jeśli do 2009 była w Niemczech, to do wtedy powinna mieć historię lub chociaż przez 2 lata okresu gwarancyjnego. Jeśli rzeczywiście miała 57 przed sprowadzeniem, to 129k w tej chwili zdaje się być jak najbardziej realne. A cena jak za to wyposażenie i teoretyczny przebieg OK. Powiedziałbym, że nawet ciut zawyżona (2006r.). Targuj się
    A ja uważam że cena nie jest zawyżona jeśli auto jest w super stanie.

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Nigdy Zobacz post
    A cena jak za to wyposażenie i teoretyczny przebieg OK. Powiedziałbym, że nawet ciut zawyżona (2006r.). Targuj się
    Moim zdaniem cena bardzo dobra biorąc pod uwagę przebieg i wyposażenie i nowe sprzęgło. To auto ma naprawdę wyposażenie praktycznie pełne, poza B&M i czujnikami parkowania z przodu to dla mnie ma wszystko czego chciałbym od AR 159. Pozostaje pytanie – jakie drobne defekty może mieć to auto.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 22-10-2012 o 22:09

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 2010

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Właśnie - i całą 159 wewnątrz można u nich zrobić za c.a. 4000 PLN.
    Małe sprostowanie: za 6396,00 zł brutto (obszycie skórą w Carlex)

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

garett obszywanie auta skora ma wg mnie sredni sens, bardziej sensowne jest znalezc egzemplarz ze skora juz (co nie powinno byc trudne) - bedzie znacznie prosciej i taniej.
    Oczywiscie jak sie uprzec to wszystko mozna dolozyc do auta jak pokombinujesz, ale pod koniec dnia taka operacja kompletnie sie nie oplaca, bo kupujac od razu egzemplarz dajmy na to ze skorami, itp zaplacisz mniej niz za dokladki.
    Zawsze bedziesz miec tez oryginalne wyposazenie na ktore nikt potem nie bedzie krecic nosem, ze cos dokladane, nieoryginalne itp.
    Chyba ze sie robi auto specjalnie pod siebie.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 24-10-2012 o 08:30

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    garett obszywanie auta skora ma wg mnie sredni sens, bardziej sensowne jest znalezc egzemplarz ze skora juz (co nie powinno byc trudne) - bedzie znacznie prosciej i taniej.
    Oczywiscie jak sie uprzec to wszystko mozna dolozyc do auta jak pokombinujesz, ale pod koniec dnia taka operacja kompletnie sie nie oplaca, bo kupujac od razu egzemplarz dajmy na to ze skorami, itp zaplacisz mniej niz za dokladki.
    Zawsze bedziesz miec tez oryginalne wyposazenie na ktore nikt potem nie bedzie krecic nosem, ze cos dokladane, nieoryginalne itp.
    Chyba ze sie robi auto specjalnie pod siebie.
    Mówisz.... Kręciłbyś nosem na przykład na tak zrobionego Hiluxa?
    http://www.carlex.pl/images/stories/...ux/hilux_6.jpg

Bo ja nie. A w salonie takiego nie dostaniesz.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Wichura87
    Gość

Domyślnie

Cześć.
    Szukam swojej AR 159 już dobrych parę miesięcy.
    Co sądzicie o tym modelu?
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=2735978527

Ma ktoś z Was ten oplowski silnik 1.8? Jak daje radę z ciężką Alfą?
    Mój ojciec miał Vectre C z tym motorem i dawał radę, spalanie w mieście 9-10, w trasie 7-8.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Wichura87 ; 24-10-2012 o 13:47

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Mam pytanie : czy ktoś miał do czynienia albo słyszał o pewnym OGRANICZNIKU osiągów w alfie? Bo jeszcze oficjalnie nie kupiłem 159tki, mam do wyboru dwie i jedna ma jakiś taki ogranicznik. O co chodzi : ogranicznik działa w ten sposób, że samochód jest generalnie strasznie mułowaty (120KM, a wrażenie jest jakby miał ledwo połowę tego i momentu obrotowego na poziomie 100-150 ...), turbina pracuje jedynie na połowę gwizdka (0,8 bara). Żeby wyłączyć te ograniczenie jest jakiś myk, by przed uruchomieniem auta, przy włożonym kluczyku, wcisnąć przycisk START nie odpalając auta (czyli nie dotykając hamulca i sprzęgła) tak by 'elektronika' zgasła i potem wcisnąć START ponownie by 'włączyć elektronikę', dopiero wtedy uruchomić auto. Znajomy nie do końca mi powiedział o co z tym chodzi, sam miał się dowiedzieć coś więcej, teraz nie mam z nim kontaktu przez parę dni. W serwisie Alfy zrobili wielkie oczy, także to nic 'seryjnego'. Ktoś się spotkał z czymś takim? Może to jakieś swego rodzaju ograniczenie dla np: dziecka, by nie szalało na drodze? W serwisie doradzili, by tego auta nie brać, bo widocznie coś było przy turbinie robione, była regenerowana czy cholera wie co i nie podaje odpowiedniego ciśnienia. Co o tym myślicie? Do czasu powrotu kolegi może się czegoś dowiem.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał djstefan Zobacz post
    Mam pytanie : czy ktoś miał do czynienia albo słyszał o pewnym OGRANICZNIKU osiągów w alfie? Bo jeszcze oficjalnie nie kupiłem 159tki, mam do wyboru dwie i jedna ma jakiś taki ogranicznik. O co chodzi : ogranicznik działa w ten sposób, że samochód jest generalnie strasznie mułowaty (120KM, a wrażenie jest jakby miał ledwo połowę tego i momentu obrotowego na poziomie 100-150 ...), turbina pracuje jedynie na połowę gwizdka (0,8 bara). Żeby wyłączyć te ograniczenie jest jakiś myk, by przed uruchomieniem auta, przy włożonym kluczyku, wcisnąć przycisk START nie odpalając auta (czyli nie dotykając hamulca i sprzęgła) tak by 'elektronika' zgasła i potem wcisnąć START ponownie by 'włączyć elektronikę', dopiero wtedy uruchomić auto. Znajomy nie do końca mi powiedział o co z tym chodzi, sam miał się dowiedzieć coś więcej, teraz nie mam z nim kontaktu przez parę dni. W serwisie Alfy zrobili wielkie oczy, także to nic 'seryjnego'. Ktoś się spotkał z czymś takim? Może to jakieś swego rodzaju ograniczenie dla np: dziecka, by nie szalało na drodze? W serwisie doradzili, by tego auta nie brać, bo widocznie coś było przy turbinie robione, była regenerowana czy cholera wie co i nie podaje odpowiedniego ciśnienia. Co o tym myślicie? Do czasu powrotu kolegi może się czegoś dowiem.
    Straszna jakaś lipa... nigdy czegoś takiego w alfie nie spotkałem, to wygląda na uwalone sterowanie geometrią turbo albo EGR-a zawieszonego.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał djstefan Zobacz post

o czym Ty piszesz w ogole??Sa ograniczenia w belgi i obnizane moce softem ze 150 Km na 136KM i z 120 na 115 KM ale o jakis takich jak ta Twoja to nie slyszalem