ja w ten weekend nie dam rady niestety...
ja w ten weekend nie dam rady niestety...
Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień!
Koledzy, gdzie w Słupsku, bądź bliżej Koszalina, wymienią mi porządnie rozrząd z blokadami i urządzeniami, sprawdzą panewki i zregenerują wariata? U mnie nie znalazłem odpowiednich fachowców, a ASO trochę za drogie. Chyba, że ktoś z Was ma blokady i umiejętności i chciałby coś pokombinować?
No i odjechała moja bella... ale została na forum. nowy właściciel z pewnością ją niedługo pokaże. Ja na obecną chwilę kupiłem Cordobę za kwotę poniżej najniższej krajoweji czekam aż coś ciekawego się pojawi... głownie mam nadzieję na znalezienie ładnej 166. Gdybyście coś wiedzieli to dajcie znać.
I za ile poszła?
Bo widziałem na allegro cena cały czas szła w dół na ilu się zatrzymało?
Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień!
Koledzy ponawiam swoje pytanie![]()
noo to może na otomoto widziałem...
Kolego sbenios, więc jeśli chodzi o serwis rozrządu, będzie problem bo nie mam kogo Ci polecić. Mogę napisać gdzie nie jechać aby Cię nie okradli lub czegoś nie zniszczyli. Ostatnio w styczniu tego roku robiłem samochód na portowej u fachowca co to wszystko szybko ogarnia, mechanik zajebisty i polecany, jak zostawiłem auto na rozrząd w październiku 2012, tak odebrałem w styczniu 2013, to nie żart.
Nie jedź do:
-Bosch Szendrak Kopernika, tego gnoja kilku chciało już bić za oszustwa i złodziejstwo. Facet uszkodził mi drzwi podnośnikiem, nie naprawił ogrzewania ale kase wziął,
-Fiat Poznańska, niesłowni, drodzy, naciągają, może dobrze robią ale szykuj wór pieniędzy,
-McGajwer przy kościele, na pytanie czy zrobią Alfę odpowiadają nie, dlaczego? bo nie dla zasady,
-Portowa mechanik przy placu dla autokarów i dźwigów, jak zostawisz auto możesz nie odebrać, kupiłem mechanikowi do wariatora zestaw naprawczy, jak rozebrał wariator to pogubił części i nie mógł złożyć, porwał mi gumy na cewkach i uszkodził koło zębate,
-AutoGana bukowa, dziadek robi rozrząd w ok 2-3 dni z blokadami, ale może pominąć pierdółkę przy skręcaniu jak np śruba od wału korbowego i masz po rozrządzie tak jak ja miałem kiedy wyjechałem od niego i puścił klin, rozrząd do ponownej roboty, auto dalej do innego mechanika,
Co do polecanych mechaników, na chwilę obecną nie znam, ale postaram się dowiedzieć i dać Ci szybko odpowiedź.
Ostatnio edytowane przez motofan ; 13-12-2013 o 22:02
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
Witam. Moja jeszcze długo ze mną zostanie , pytałem o koszty lakierowania to nie ciekawie jest. Chcą tyle kasy ile wynosi wartość rynkowa samochodu a po lakierowaniu i tak wielkich pieniędzy mi nikt za nią nie da zatem zostaje. Gdybym dysponował odpowiednim pomieszczeniem i czasem to samodzielnie bym się podjął, to nic trudnego. W elementach dałbym radę a to wiąże się z demontażem a potem montażem tych elementów, dużo czasu.
Na początku roku kupiłem Fiata Marea Weekend 1,9JTD 105KM za 2500zł , nie jest zbyt urodziwe ale możliwości przewozowe ma ogromne, z przyczepą tez super sobie radzi aż jestem w szoku i jeszcze jedna ważna uwaga Maciekmm spalanie, gdy jeździ się spokojnie jest niższe niż w 2,4 ale nie wiele max 0,5l na setke tylko ze tak nie da się jeździć a więc rozumiem apetyt twojej byłej.
Zauważyłem że alfą rzadko przekraczam 2-2,5 tysiąca przy rozpędzaniu a w fiacie non stop i jazda po mieście, alfa normalnie jedzie na 1200 obrotach a fiat potrzebuje co najmniej 1500.
Ale tu się dzieje. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku![]()