4c = brak kompromisow
Na kretym torze cupra by dostala po dupie.
Mi tam wnetrze 4c odpowiada, spartanskie, proste i lekkie
Sent from my iPhone
4c = brak kompromisow
Na kretym torze cupra by dostala po dupie.
Mi tam wnetrze 4c odpowiada, spartanskie, proste i lekkie
Sent from my iPhone
Born to be wild.
To co nie wpadli na to zanim zaczęli produkować 8C? Trochę chyba przeceniasz alfę, to raczej nie jest konkurencja dla ferrari.
A Brery łącznie ze spiderem powstało mniej niż 35tyś. To raczej nie jest szeroka skala.
8C powstało łącznie ze spiderem 1000 sztuk. Zamówień było 1400 (za wikipedią)
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
35 tys a 1tys to jest roznica. Jakby bylo 35 tys 8c to na pewno sprzedaloby sie pareset a moze pare tys mniej Ferari i widelca. Zreszta to tez wizerunkowa zagrywka. 8c to auto widmo o ktorym kraza legendyi o to chodzilo
Sent from my iPhone
Born to be wild.
Wracając do Cupry , to koledzy zobaczcie co zostawiła w tyle oprócz 4Cczy to znaczy że jest lepsza od tych aut ? nie sądzę tzn na nurburgringu na pewno alw po za tym to tylko szybkie autko do jazdy na wprost ... nic więcej jak dla mnie.
Wykończenie wnętrza jest takie, bo miało być jak najlżejsze. Ten samochód jest pomyślany przede wszystkim do jazdy sportowej, niewiele patrzysz wtedy na pokrętła nawiewów a o kierunkowskazach nawet nie myślisz.
Nawet klimatyzacja warta ze 2000 jest opcją w samochodzie za 220 000zł. A dlatego, że klimatyzacja zabiera moc - masą gratów i obciążeniem silnika. To ma być fun z szybkiej jazdy, a nie lans pod smażalnią w Łebie.
Dlatego nadal uważam, że większość przebiegu powinna mieć miejsce na torze - to jest zabawka dla bogatych chłopców.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Luke77, jak chcesz luksus w sportowym aucie to bierzesz Porsche, jak tylko liczą się osiągi/prowadzenie to Lotusa - myślę, że 4C jest kompromisem (nie za luksusowo, ale też nie za surowo) i dobrze się wpasowała w rynek.
Ciekawe jak będzie z dostępnością 4C Spider:
http://thesupercarkids.com/exclusive...t-geneva-2014/
Widać, że posłuchali słów krytyki i światła przednie zmienili![]()
Pozdro,
Bartas
Ale ja nie mówię o luksusie, niech to wnętrze będzie normalne, chociaż na poziomie julki. A tak jest mega kontrast, z zewnątrz piękno, w środku tandeta. I waga nie jest tutaj wytłumaczeniem, można było użyć po prostu ładniejszych plastików, lepiej dobrać szczegóły i lepiej to spasować. Zobaczcie jak wygląda selektor DNA - pewnie zostało im z mito czy julki to wzięli - ten selektor jest tak przyczepiony że jak się pochylić to widać szparę.
To mi wygląda jakby księgowy powiedział że auto wychodzi za drogie, obniżmy koszty, zacznijmy od środka bo najłatwiej. Zbili koszt, dobra to resztę już zostawmy. Tymczasem jak mam wydać 240tyś, to mogę i 250 byle ten środek pasował do reszty auta.
- - - Updated - - -
A co powiesz na A45 AMG? Duuużo tańsze od 4C, 360KM, czas do setki taki sam, napęd 4x4. A jak wygląda szczególnie w środku.
A tak, jak ktoś już ty napisał, jak już wszystkich zostawisz w tyle łącznie z 4C i 8C, to sobie możesz zapakować rodzinę i pojechać na wczasy albo na zakupy.
Gdyby to nie miało gwiazdy to bym się nawet nie zastanawiał.
A45 AMG ma ten problem, że nie jest RWD. I jest Mercedesem. Poza tym OK.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
No ale ktoś kto myśli o kupnie auta pokroju 4C to nie bierze pod uwagę małego kompakta.. Przecież to w ogóle inne auta, inne przeznaczenie. Bez sensu jest takie porównywanie.
Pozdro,
Bartas