Dzięki z góry zwłaszcza ,że osobiście o tym pisałeś![]()
Dzięki z góry zwłaszcza ,że osobiście o tym pisałeś![]()
A nie wiesz przypadkiem czy bez ściągania zderzaka da sie to zrobić , kiedyś poprawiałem łaczenia między nadkolami a zderzakiem ( ładnie to posklejałem) ,żeby to pięknie wyglądało i nie chciałbym tego znowu robic , rozumiesz sytuacje.????
Raczej nie da rady bez ściągania zderzaka, chyba że jesteś nieźle wygimnastykowany :wink: ale ogranicza nas plastik który jest przykręcony do ic i bez zdjęcia zderzaka nie wyciągniesz.
Spróbuj odkręcić dolny wąż od ic i zobacz czy jest bardzo zasyfione olejem, bo może nie ma potrzeby czyszczenia.
Życie z pasją!
145 1.9 TD
147 1.9 JTD 16V
Lancia Delta III 1.6 JTDM
Ja wyviagnalem IC bez sciagania zderzakaod dolu sie dostalem troche sie nawkurzalem ale poszlo
plastik dolotowy z przodu IC da sie odkrecic przez siwatlo przeciwmgielne, no chyba ze sie go nie ma ;]
I również widzisz jakis dodatkowy efekt , w postaci wzrostu mocy itp.?????
W zasadzie to ciągnąć zaczyna od 2 tyśięcy ale na max pompuje tak przy 2,5. Wiem bo sobie wskaźnik doładowania założyłem. U mnie max ciśnienie to 0,8 bara
Koledzy a powiedzcie mi jak jest w momencie odpalania zimnego silnika? Jaka jest reakcja? Chodzi od razu rowno czy najpierw chwilke parska i wzdycha?
Mam prośbę mógłby mi ktoś doradzić na co zwrócić uwagę chcąc kupować autko z tym silnikiem ?
Bardzo będę wdzięczny
kolego z rzeczy,które zauważyłem podczas użytkowania tego silnika (nie był to długi okres ale
dobrze wspominam ,z łezką w oku :-)) to zwróć uwagę na filtr powietrza i IC, czy jest mocno zabrudzony olejem
Co do silniczka posłuchaj jak chodzi na wolnych obrotach itd .
Na filtr możesz popatrzeć jak będzie bardzo uwalony olejem znaczy ze ktoś lubił poszaleć autkiem ( ale nie oznacza to żę silnik jest w złej kondycji )