tym juz sobie głowy nie zaprzątaj.
EyAlfa733B.891 - 0.50MB
Procedura odczytu, zapisu, i programowania jest juz opisana w temacie.
Kwp pokaże ci zanim cokolwiek zrobisz, po połączeniu z ECU jaki masz soft.
tym juz sobie głowy nie zaprzątaj.
EyAlfa733B.891 - 0.50MB
Procedura odczytu, zapisu, i programowania jest juz opisana w temacie.
Kwp pokaże ci zanim cokolwiek zrobisz, po połączeniu z ECU jaki masz soft.
Dzieki kolego za cierpliwosc...jak tylko poczynie jakies kroki to napewno dam Wam o tym znac![]()
witam
jest ktos moze z wawy lub okolicy kto juz przerabial sprawe zmiany softu i moglby pomoc???
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi."
Albert Einstein
tak jak przeczuwałem winowajcą był VGT, wieczorem podrzucę na forum zdjęcia tego, co z niego zostało po naprawach mojego poprzednika.
Przy okazji jak już tam grzebałem to wymieniłem przepływomierz na nowy Boscha bo tamten był już w tragicznym stanie.
Moc rzeczywiście bardziej odczuwalna, więc korzystając z okazji że jeszcze był czarny asfalt nagrałem mapę pro1 i baaaaaaaaaaaaaardzo fajnie to chodzi teraz
No ale jak na złość wieczorem spadł śnieg i już nie ma zabawy ;(
a ja dziś zrobiłem 1084km i tir-wyprzedzacz-mothafucka jest
BTW. Pio wgrał mape do stera 020 i mówi ze też czuc mocz![]()
to nie zawór od turbo ?![]()
tak, VGT i przez to że był w takim stanie to nie odczuwałem różnicy![]()
Potwierdzam soft nr EyAlfa785B.020 działa
Wyraźnie czućroznice w czsie jazdy... mimo ze warunków do sprawdzenia niema w mojej okolicy to wczorajszy test drive i dzisiejsza wycieczka do pracy potwierdza ze auto znacznie lepiej reaguje na gaz... dodatkowo znikela mi dziura w obrotach ktora wystepowala na poprzednim sofcie.
Wielkie dzieki za cierpliwosc dla kolegi Kayrol![]()
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi."
Albert Einstein
Jaka cierpliwość, palcem nie kiwnołem - zdolny jesteś sam zrobiłeś![]()