Kwestia zaworów nie jest taka prosta jak się mi zdawało na początku

Pierwsza rzecz - jeśli chcesz powiększać zawory, skup się tylko na dolotowych (średnica 44mm), wydechowe mają słuszną wielkość (38mm).
Bezpieczna wielkość do jakiej można powiększyć zawory dolotowe to 45,5 mm, może nawet 46 mm (to już wartość graniczna).
Jeśli chodzi o silnik NORD, sprawa była prosta - można było zastosować zawory od BMW, ale w TS-ach nie ma prostego rozwiązania, bo zawór jest dłuższy.
Co więcej - problem z zaworami dolotowymi to ich "zassanie" w głąb komory spalania - płaszczyzna domkniętego zaworu nie jest równo z płaszczyzną komory spalania. Powstaje "schodek" dookoła gniazda, który utrudnia przepływ mieszanki. To powinno zostać wyrównane w trakcie poprawiania zaworów, a więc zawór powinien być osadzony w gnieździe równo z płaszczyzną komory spalania. I tu się pojawia problem z dobraniem zamiennika, bo taki zawór będzie trochę dłuższy.
Proponuję to dokładnie policzyć i wysłać 1 zawór na wzór do dorobienia - jest taka firma, która to zrobi za kilkadziesiąt złotych od sztuki - Paradowscy.
Drugi problem jaki wychodzi przy powiększaniu zaworów, to zbyt mała "kieszeń" zaworowa w tłoku. Poprawną drogą eliminacji tego problemu jest wymiana tłoków na kute (dostępne np. na stronie Alfaholics.uk), można także powiększyć kieszenie odpowiednio je rozwiercając (niebezpieczna droga, łatwo nadmiernie osłabić tłok, trzeba wiedzieć jak się do tego zabrać).
Ostatnim z rozwiązań, jest inny kąt osadzenia zaworów dolotowych, niż początkowo, tak aby zawór otwierał się bardziej "do środka komory" niż "na tłok". Tą drogą poszła moja modyfikacja, niestety schodek dookoła gniazda zaworowego wówczas pozostanie.
Ogólnie, zwiększenie zaworów to dobry pomysł, bo jest kłopot z dobraniem wyczynowych wałków do TS-a no i jeśli nawet są dostępne to są piekielnie drogie.
Tak wygląda komora z zaworem 45,5 mm mojej Alfy:
Załącznik 47096
Nie wiem jakiej firmy to zamiennik, bo szlifiernia uznała to za swój "sekret zawodowy", ale teraz wybrałbym Paradowskich.
Co do stronki którą podałeś - Paul Spruel jest znanym dostawcą części wyczynowych do Alfy, ale widzę tam tylko zawory do Alfa DOHC (NORD). Zwróć uwagę, że zawory wydechowe są "undersize" do wielkości 38,5 mm (normalnie to chyba 42 mm) a więc Twin Spark takie już ma