Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 78910111213141516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 185

Temat: Grupowy chiptuning MR Motors - Rogalotti - 1000zł

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    primera p12

Domyślnie

No i ja również już po robocie.

A tak przy okazji, to firma zmieniła nazwę.
    Poza tym Witek zaczyna się denerwować naszą niesłownością. Tylu nas było chętnych a dopiero 3 osoby umówiły się na robotę.
    To niepoważnie z naszej strony - i niech nikt nie pisze że nie można się z nim skontaktować.
    Tak jak napisałem wcześniej - SMS, SMS i SMS. Na telefon nie liczcie - nie dodzwonicie się.
    Byłem tam wczoraj z moim autem i wiem jak wygląda ich praca. Na SMS odpowie lub odzwoni. Jak nie za pierwszym SMS'em to za drugim lub trzecim.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	AR 159 1.9 tunning.jpg
Wyświetleń:	179
Rozmiar:	102.3 KB
ID:	55286  

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał Verdorn Zobacz post
    A tak przy okazji, to firma zmieniła nazwę.
    Poza tym Witek zaczyna się denerwować naszą niesłownością
    Rperformance dokładnie.

Jak już się poumawialiście to panowie przyjeżdżajcie.Dziś przyjechało kilka osób z seat clubu i w ogóle inna atmosfera.Może jakoś się zdzwonicie czy coś ,bo wiem ,że Witek umawiał po kilka alf na ten sam dzień.Mi również przykro słyszeć ,że alfiści nie słowni,a jeśli komuś coś wypadnie,to zadzwońcie/napiszcie sms .Zawsze to inaczej wygląda.Sam jestem tam dość często i chętnie bym pogadał z alfistami przy strojeniu.

Wykresy możecie również wstawiać w dziale im poświęconym.

Pozdr i do zobaczenia na mineralnej.

PS.Jesli jest na forum właściciel srebrnej 159 SW 2,0 na blachach sb to niech wstawi swój wykres,bo to na chwilę obecną chyba najmocniejszy program 2,0 bez większej mechaniki.Seria 176km ,soft 243km i ponad 460NM tylko po wycince dpfa ,egr-u i sofcie.
    Piękne są te silniczki.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 08-05-2012 o 14:24

ketron
    Gość

Domyślnie

Ja również już po modzie - 195 KM i ponad 411 niutków to jakieś 10 % więcej niż się spodziewałem. Wykres załączę przy okazji, ale właściwie niewiele on
    się różni od wykresu Verdorna.
    Ps. Dopiero trzech z nas było zrobić program - Witek jest wkurzony bo miał to być tuning grupowy a na razie wcale na taki nie wygląda i coś czuję, że był to ostatni tuning grupowy w takim wydaniu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar mercury
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Ja jestem zapisany ale dopiero na 31 maja (pierwszy wolny pasujący nam obu termin). Warto by było żeby jednak wszyscy zadeklarowani zadzwonili/puscili smsa i sie zapisali bo szkoda tracic mozliwość grupowego tuningu w Wawie...

ilnis
    Gość

Domyślnie

Ja ostatecznie zrobiłem w środę (tj. 9 maja). Odebrałem inne auto ale u mnie okazało się, że był problem z EGR i samochód nie miał w ogóle mocy na niskich obrotach (wstyd się przyznać, że przez rok tak jeździłem (załączam wykres który potwierdza, że przed naprawą EGR - blaszka, i modem samochód nie miał mocy).
    Prostuję tylko jeszcze jedną rzecz (bo wydaje mi się że był tu taki wpis) - moja pierwsza hamownia, która wykazała awarię nie była odliczana na poczet tuningu. Czyli zapłaciłem 150 za hamownie, potem 1000 za modyfikację i jeszcze 300 za naprawę EGR. Tak więc nie jest tak, że hamownia w razie wykazania błędu jest potem odejmowana od ceny modyfikacji.
    Kolegom gratuluję mocy - u mnie wyszło "zaledwie" 180 KM. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mod.jpg
Wyświetleń:	92
Rozmiar:	97.9 KB
ID:	55572
    Ostatnio edytowane przez ilnis ; 11-05-2012 o 15:51

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    P-no
    Auto
    Brera 2.4 200 TuneForce 230km/490nm

Domyślnie

Ładne te wykresy

Ale odczucia z jazdy po modzie (ja po wyjeździe od Witka przez połowę drogi do domu, bałem się wcisnąć pedał w podłogę) - i ten "banan" na twarzy.

PS. Panowie, wam też zmienił się dźwięk silnika? - u mnie chodzi jakoś tak fajniej

ketron
    Gość

Domyślnie

Tak, dźwięk silnika się zmienił, jest taki jakby aksamitny. Jak normalnie przyśpieszam to dużej różnicy nie czuję, ale jak bardziej docisnę, to szczególnie na 3 i 4 biegu poprawa przyśpieszenia jest już bardzo odczuwalna. Zresztą ostatnio pewien motocyklista na Al. Jerozolimskich pewnie trochę się zdziwił, jak przyspieszając od Makro do Blue City miał mnie ciągle po swojej prawej(start lotny od ok 60km/h). Znacznie poprawiła się dynamika na 5 i 6 biegu, w końcu moment obrotowy na poziomie 380-410 nm między 2 a 3 tys/obr robi swoje.
    Ostatnio edytowane przez ketron ; 11-05-2012 o 16:32

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    primera p12

Domyślnie

>> karol_s - wiem co masz na myśli, też się czaiłem z depnięciem do dechy Ja na dodatek pierwszy raz stroiłem autko i aż mnie "serce" bolało jak zobaczyłem hamowanie auta. Myślałem że mi je zamorduje.

I faktycznie autko mruczy ładniej niż przed robotą Witka.
    Ogólnie wie facet co robi i można go spokojnie polecić.

ketron
    Gość

Domyślnie

aż mnie "serce" bolało jak zobaczyłem hamowanie auta. Myślałem że mi je zamorduje
    A ja żeby na to nie patrzeć, zostawiłem Witkowi kluczyk i wróciłem po niecałych trzech godzinach po gotowe.

ViP Pirat drogowy Avatar mrksz87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Megane GT220

Domyślnie

To niepoważnie z naszej strony - i niech nikt nie pisze że nie można się z nim skontaktować.
    Tak jak napisałem wcześniej - SMS, SMS i SMS. Na telefon nie liczcie - nie dodzwonicie się.
    Byłem tam wczoraj z moim autem i wiem jak wygląda ich praca. Na SMS odpowie lub odzwoni. Jak nie za pierwszym SMS'em to za drugim lub trzecim.
    A nie wydaje Wam sie to troche niepowazne, ze nie mozna sie dodzwonic do kogos, u kogo chcemy zostawic spora sume? To takie proszenie sie o to, zebym mogl zaplacic komus 1000 zl...
    To byl glowny powod, dla ktorego zrezygnowalem z uslug Pana Witka i pojechalem na Slask.
    Fiat Seicento 0.9 '98 -> Alfa Romeo 145 qv '99 -> Fiat Coupe 20vt '99 -> Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v '03 -> Honda Civic 1.8 iVtec '09 -> Renault Megane GT220 Grandtour '14
    Nie zabijaj robaczka