i chyba tak właśnie zrobię.
i chyba tak właśnie zrobię.
Dzięki![]()
moge mieć orginalne Ricambi za 145 zł kpl. Jak ktoś chętny pisać na priv
A czy próbował ktoś przełożyć same gumki w wycieraczkach? bo po dokładnym obejrzeniu gumek chyba jest to wykonalne? Mam motgumy od roku i dobre gdy jest mokro i chłodno. Gdy temperatury są skrajne zaczynają podskakiwać na szybie, na autostradzie tragedia- nie zbierają nic. Wg mnie ważne jest "orginalne" ukształtowanie tego elementu oraz odpowiednie osiowanie chyba że chcemy przeginać ramię gdy nam zaczynają w jedną stronę podskakiwać czego moim zdaniem brakuje zamiennikom.
Jak przekladalem w Scenicu tescia poniewaz tylna sie zuzyla a nowej nie moglismy na szybko kupic to uzylem starej od siebie i przycinalem gume do wymiaru tylnej w renowce. O ile rozebrac moja sie dalo to juz nie nadawala sie do ponownego zlozenia. Operacja przekladki samej gumy jest wykonalna tylko w wycieraczkach starego typu. Te w 9 sa jednorazowe.
dobra są Valeo i jak na pierwszy weekend użytkowania jestem zadowolony;-)
Pozdrawiam
Sebastian
Już temat wałkowałem tyle razy i oryginały i zamienniki i takie i owakie, jeszcze tu jak czytałem https://motoryzacjaonline.pl/jakie-w...ochodu-wybrac/ to chciałem spróbować te Neggotti - polecacie?